![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Offtopy entuzjastek stylu AG
ale jaka niespodzianke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styl American Girl część IV
Narazie nie dokonca potwierdzona...wiec nie powiem jaka
![]() Kupiłam sobie dziewczyny torebke na maksa tandetna ale dałam tylko 25 zł w trolu nie załuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
nie to chyba nie to ,no w każdym razie ja bym się nie cieszyła ze jestem w ciązy w wieku 19 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no ja zaszlam w wieku 19 lat ... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Prawie każda to czeka ,predzej czy pozniej .Ja juz mam to za soba i ciesze sie z tego powdu ,za 2-3 lata bede juz miala odchowana corunie
![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niemialabym serca oddac czy zabic (aborcja). Jakos sobie radze ,mamy swoje mieszkanie ... nowe dobre autko,stac nas zeby pojechac sobie na wakacje za granice ,ja narazie nie mysle o pracy bo od pazdziernika zaczynam studia zaoczne ,da sie zyc..niekoniecznie w biedzie jak zasugerowalas. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
dokladnie,dziecko powinno byc zaplanowane ,przemyslane ,a nie jak bedzie to bedzie
Ja przynajmniej zostałam tak wychowana ze chce miec najpierw studia ,mieszkanko,męża a dopiero potem dziecko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No nie powiem nie bylo latwo ![]() ![]() Ja nie potepiam tych ktorzy maja np.pozniej dzieci widocznie nie sa na to gotowi psychicznie byc moze finansowo ,lepiej palnowac dziecko jak sie ma do tego warunki ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i zajście w ciążę nigdy nie jest żadną patologią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
A jak "wpadniesz" to co zrobisz? Aborcja? Czy czekasz może do ślubu z seksem, tak do 30-40-tki, aż będziesz mieć swoje mieszkanie???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Hm ja nie mówie o aborcji,broń boze!Ciesze sie ze Ci sie udało.Nie mniej jednak znam duzo przypadkow ze dziewczyna,nastolatka rodzi dziecko,edukacja zakonczona na etapie liceum ,matura niezdana,facet odchodzi lub ucieka,bez mieszkania ,bez pracy-bardziej o taka patologie mi chodzi..
Miśka-czemu mnie obrazasz?Mamy XXI kochana,antykoncepcja jest na takim poziomie ze o wpadce nie ma co gdybać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
U mie na osiedlu i wsród znajomych są same inne przykłądy - nawet te dziewczyny rodzące mając 15 lat radzą sobie świetnie - mieszkają z chłopakami, mają cudne dzieci, które bardzo kochają. Nie było im łatwo, ale teraz są tak szczęśliwi, ze na pewno niczego nie żałują. Aaaa i ta moja kumpela, która rodziła mając 15 lat w tym roku idzie na studia zaoczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Zadnymi argumentami nie przekonasz mnie że urodzenie dziecka w wieku 15lat jest czymś ok,normalnym..kazdy ma swoje zycie ,wlasny rozum,przezyje je jak chce..
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() My jeszcze wtym roku planujemy kupic dzialke pod budowe domu ,ale nie wiem czy sie uda ... .Chcialabym zaprojektowac swoj dom ... lubie sie bawic w takie rzeczy ![]()
![]() |
![]() |
#21 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Sa kobiety, dla ktorych dziecko bedzie skarbem zawsze, ktore marza od 18stki tylko o rodzinie i te, ktore o tym marzyc nie beda nigdy, sa i te, w ktorych instykt budzi sie pozno. Jesli kobieta cieszy sie z ciazy to super, jesli sie nie cieszy i jej nie chce - usuwa. Cytat:
ale!! kolezaka rowie dobrze mogla znalezc super prace, a wy tu odrazu o dziecku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Mam 18 lat i za żadne skarby nie chciałabym dziecka teraz
![]() to jest najodpowiedniejszy czas na imprezy, rozpoczęcie szeroko rozumianego życia studenckiego [od października wybieram się na studia dzienne ![]() ![]() poza tym nigdy nie uwierzę, że 15latka ŚWIADOMIE planowała dziecko w tym wieku. Wpadka owszem, ale nie ciąża PLANOWANA. A w takim wypadku nie mówimy o dojrzałości, a nieodpowiedzialności ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Looosie dziewczyny rozpętałam piekło
![]() ![]() ![]() Moim zdaniem nie ma odpowiednego wieku na macierzynstwo ....i dojrzała matka ma swoje plusy i młoda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ehh za duzo mowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Tak ,15 w ciązy to wzór do naśladowania.Doświadczona ,dojrzała kobieta ,któraa wprost skacze z radości ze bedzie mamusią.Czy gorsza? Nie-raczej niedojrzała,nieodpowiedzi alna.Ipodkreslam ze mowie to o 15!
haha czułam ze to będzie jakiś ciuch:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dla mojej koleżanki dziecko jest wszystkim, opiekowała się nim zawsze sama razem z TŻ, nie zwalała obowiazków na rodzicó, jej chłopak też od zawsze zarabiał na dziecko. Ja ją podziwiam i nigdy chyba jeszcze nie widziałam kogoś, kto aż tak by kochała swoje dziecko. Gdy raz wyjechała z nami na weekend dzwoniła do dziecka co 10 min, bo biedne 1 raz w życiu zasypiało bez mamy i z samego rana wracała do domu, bo tak się martwiła czy jej niuni się nic nie stało. Dla Was to może być patologia - dla NIEJ dziecko jest największym szczęściem na świecie. KĄZDY jest czasem nieodpowiedzialny, więc nhie wiem PO CO piętnować takie osoby? Oczywiście, że świadomei w ciążę nie zaszła, ale cóż - zdarzyło się, każdy popełnia błędy. Ważne, że wyszła z tej sytuacji zwycięsko i terazz jest baaardzo szczęśliwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Dziecinstwo jest po to, bysmy sie bawili, edukowali, uczyli zycia, a nie byli rodzicami. "Dzieci maja dzieci" to typowy naglowek artykulow o patologii. Poza tym seks z 14latka w swietle prawa jest przestepstwem.
Nie jest ani gorsza ani lepsza, a na pewno nie jest przykladem do nasladowania. milusiaam sa spiralki niehormonalne, nie slyszalam o tym, ze nie moza po nich zajsc w ciaze od zadnego lekarza, sa plasterki, globulki, gumki, kremy, nuvaring, 30 rodzajow pigulek, zastrzyki, a wciaz wchodza nowe metody, naprawde jest super wybor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Tak dziecinstwo tak .Do skonczenia liceum i zdania matury uwazam ze nieodpowiedni czas na dziecko...ale jak sie ma te 30 lat to tez uwazam ze to nie odpowiedni czas na dziecko...bo niestety juz za duzo...potem zachce sie miec drugie a tu coraz trudniej zajsc w ciaze my mamy powiedzmy 30 lat nasz tż 35 moje dziecko nawet nie zapamieta włosów taty oj nieee...uwazam ze dzieci kobiety teraz rodza za pozno stanowczo za pozno...
No ja niestety słyszałam o tym ze po spirali ciezko jest zajsc w ciaze pozatym to az 5-6 lat...ja nie wyobrazam sobie byc bezpłodna do 26 roku życia.globułki jak wiadomo sa nie za suteczne pozatym cos co pieni sie w mojej pochwie musi byc baaaardzo nie przyjemne...tabletek juz nigdy zadnej nie łykne ,przez nie w duzej mierze lezałam trzy tyg. w szpitalu z powiekszona watroba...nuvaring nigdy nie słyszałam przyznaje sie bez bicia...Plasterki działaja tak samo jak pigulki czyli hormony po których boli głowa piersi nogdi brzuch macica uda i wszystkie inne czesci ciała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
ale to ich sprawa kiedy rodza
dla mnie czas na dziecko jest jesli w ogole od 28 w gore, do jakiegos 35 sa tatusiowie, ktorzy nie maja wlosow w wieku lat 22 matka mnie urodzila kolo 30stki i nie wiem co w tym zlego, wychowala mnnie, a moj tatus nadal ma wlosy. Mam prawie 24 lata, wciaz mi pomaga i jeszcze dlugo bede mogla na nia liczyc. 5 lat roznicy to juz "niewlasciwy wiek"? Przedzowne podejscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.