Offtopy entuzjastek stylu AG - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-08, 13:08   #1
kiiiciiia
Zakorzenienie

Offtopy entuzjastek stylu AG

ale jaka niespodzianke??????

kiiiciiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-08, 13:13   #2
milusiaam
Wtajemniczenie

Dot.: Styl American Girl część IV

Cytat:
Napisane przez kiiiciiia Pokaż wiadomość
ale jaka niespodzianke??????
Narazie nie dokonca potwierdzona...wiec nie powiem jaka Moge powiedziec ze jest tylko narazie baaardzo malutka...jesli jest... ale dowiemy sie we wtorek...a tak wogole to tylko moja niespodzianka tak sie porostu wygadałam:p

Kupiłam sobie dziewczyny torebke na maksa tandetna ale dałam tylko 25 zł w trolu nie załuje pasuje do czerwonych bucików...
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-08, 13:28   #3
MonikaSk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość
Narazie nie dokonca potwierdzona...wiec nie powiem jaka Moge powiedziec ze jest tylko narazie baaardzo malutka...jesli jest... ale dowiemy sie we wtorek...a tak wogole to tylko moja niespodzianka tak sie porostu wygadałam:p

Kupiłam sobie dziewczyny torebke na maksa tandetna ale dałam tylko 25 zł w trolu nie załuje pasuje do czerwonych bucików...
jestes w ciąży??
MonikaSk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-08, 13:30   #4
kiiiciiia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaSk Pokaż wiadomość
jestes w ciąży??
no to mi do glowy od razu przyszlo

kiiiciiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-08, 13:34   #5
MonikaSk
Raczkowanie

nie to chyba nie to ,no w każdym razie ja bym się nie cieszyła ze jestem w ciązy w wieku 19 lat
Stary 2008-08-08, 13:43   #6
czarnulka80
Rozeznanie

Cytat:
nie to chyba nie to ,no w każdym razie ja bym się nie cieszyła ze jestem w ciązy w wieku 19 lat

no ja zaszlam w wieku 19 lat ... i jakos zyje...
Stary 2008-08-08, 13:45   #7
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez czarnulka80 Pokaż wiadomość
Ja mam dobrą kumpele, która zaszła w wieku 15 lat i też żyje, i to całkiem dobrze teraz Ale co przeżyła to już jej
Miśka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-08, 13:45   #8
MonikaSk
Raczkowanie

Cytat:
hm a czy ja napisalam ze jak jest w ciazy to umrze?

Dla mnie to lekka patologia,dziecko rodzi dziecko,bez mieszkania,pracy ,bez wykształcenia wyzszego,co Wam sie tak śpieszy do tego maciezynstwa..
Stary 2008-08-08, 13:46   #9
czarnulka80
Rozeznanie

Prawie każda to czeka ,predzej czy pozniej .Ja juz mam to za soba i ciesze sie z tego powdu ,za 2-3 lata bede juz miala odchowana corunie
Stary 2008-08-08, 13:49   #10
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Prawie każda to czeka ,predzej czy pozniej .Ja juz mam to za soba i ciesze sie z tego powdu ,za 2-3 lata bede juz miala odchowana corunie
Oj to nie jest jak ze staroscia, ze jest nieuniknione, dziecko sie ma jak sie chce, a nie, ze nas czeka Mnie raczej nie czeka, nie czuje potrzeby. Na dziecko sie raczej decydujemy, a nie pojawia sie przypadkiem.
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-08, 13:49   #11
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Wiadomo teraz to wielkie sczęście, ale na początku problemów pewnie było sporo Tak naprawdę to najważniejszy to kasa - no, bo wynająć mieszkanie, kupić te wszystkie za***iście drogie rzeczy dla dziecka... Ja jakbym miała kasę to już dawno "walnełąbym" sobie dzidiusia A tak pewnie pojawi się gdzies miedzy 30-tką a 40.. hmmm...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-08, 13:49   #12
czarnulka80
Rozeznanie

Cytat:
hm a czy ja napisalam ze jak jest w ciazy to umrze?

Dla mnie to lekka patologia,dziecko rodzi dziecko,bez mieszkania,pracy ,bez wykształcenia wyzszego,co Wam sie tak śpieszy do tego maciezynstwa..
hmm Patologia powiadasz,no wyszlo jak wyszlo nieplanowane dziecko ,ale najkochansze na swiecie

Niemialabym serca oddac czy zabic (aborcja).

Jakos sobie radze ,mamy swoje mieszkanie ... nowe dobre autko,stac nas zeby pojechac sobie na wakacje za granice ,ja narazie nie mysle o pracy bo od pazdziernika zaczynam studia zaoczne ,da sie zyc..niekoniecznie w biedzie jak zasugerowalas.
Stary 2008-08-08, 13:50   #13
MonikaSk
Raczkowanie

dokladnie,dziecko powinno byc zaplanowane ,przemyslane ,a nie jak bedzie to bedzie
Ja przynajmniej zostałam tak wychowana ze chce miec najpierw studia ,mieszkanko,męża a dopiero potem dziecko
Stary 2008-08-08, 13:52   #14
czarnulka80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miśka84 Pokaż wiadomość
Wiadomo teraz to wielkie sczęście, ale na początku problemów pewnie było sporo Tak naprawdę to najważniejszy to kasa - no, bo wynająć mieszkanie, kupić te wszystkie za***iście drogie rzeczy dla dziecka... Ja jakbym miała kasę to już dawno "walnełąbym" sobie dzidiusia A tak pewnie pojawi się gdzies miedzy 30-tką a 40.. hmmm...

No nie powiem nie bylo latwo opieka nad niemowleciem to wrecz wyzwanie dla tak mlodej osoby ,trzeba duzo cierpliwosci ,milosci ,ale to wszystko przychodzi z czasem..

Ja nie potepiam tych ktorzy maja np.pozniej dzieci widocznie nie sa na to gotowi psychicznie byc moze finansowo ,lepiej palnowac dziecko jak sie ma do tego warunki
Stary 2008-08-08, 13:53   #15
Miśka84
BAN stały

Cytat:
hmm Patologia powiadasz,no wyszlo jak wyszlo nieplanowane dziecko ,ale najkochansze na swiecie

Niemialabym serca oddac czy zabic (aborcja).

Jakos sobie radze ,mamy swoje mieszkanie ... nowe dobre autko,stac nas zeby pojechac sobie na wakacje za granice ,ja narazie nie mysle o pracy bo od pazdziernika zaczynam studia zaoczne ,da sie zyc..niekoniecznie w biedzie jak zasugerowalas.
Oj za dobrze masz Ja mam już 24 lata, zanim znajdę dobrą pracę, zaczępie się w niej na stałe to dziecko pewnie będę mieć po 30 najwcześniej
No i zajście w ciążę nigdy nie jest żadną patologią.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-08, 13:54   #16
Miśka84
BAN stały

Cytat:
dokladnie,dziecko powinno byc zaplanowane ,przemyslane ,a nie jak bedzie to bedzie
Ja przynajmniej zostałam tak wychowana ze chce miec najpierw studia ,mieszkanko,męża a dopiero potem dziecko
A jak "wpadniesz" to co zrobisz? Aborcja? Czy czekasz może do ślubu z seksem, tak do 30-40-tki, aż będziesz mieć swoje mieszkanie???
Stary 2008-08-08, 13:54   #17
MonikaSk
Raczkowanie

Hm ja nie mówie o aborcji,broń boze!Ciesze sie ze Ci sie udało.Nie mniej jednak znam duzo przypadkow ze dziewczyna,nastolatka rodzi dziecko,edukacja zakonczona na etapie liceum ,matura niezdana,facet odchodzi lub ucieka,bez mieszkania ,bez pracy-bardziej o taka patologie mi chodzi..

Miśka-czemu mnie obrazasz?Mamy XXI kochana,antykoncepcja jest na takim poziomie ze o wpadce nie ma co gdybać...
Stary 2008-08-08, 13:57   #18
Miśka84
BAN stały

U mie na osiedlu i wsród znajomych są same inne przykłądy - nawet te dziewczyny rodzące mając 15 lat radzą sobie świetnie - mieszkają z chłopakami, mają cudne dzieci, które bardzo kochają. Nie było im łatwo, ale teraz są tak szczęśliwi, ze na pewno niczego nie żałują. Aaaa i ta moja kumpela, która rodziła mając 15 lat w tym roku idzie na studia zaoczne U mnie w liceum też było mnóstwo ciężarnych, to nie te czasy by był jakiś problem np. ze szkołą.
Stary 2008-08-08, 14:00   #19
MonikaSk
Raczkowanie

Zadnymi argumentami nie przekonasz mnie że urodzenie dziecka w wieku 15lat jest czymś ok,normalnym..kazdy ma swoje zycie ,wlasny rozum,przezyje je jak chce..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-08, 14:01   #20
czarnulka80
Rozeznanie

Cytat:
Oj za dobrze masz Ja mam już 24 lata, zanim znajdę dobrą pracę, zaczępie się w niej na stałe to dziecko pewnie będę mieć po 30 najwcześniej
No i zajście w ciążę nigdy nie jest żadną patologią.
Ale zawsze masz jakis cel zeby dazyc ,mozesz jeszcze szalec ,cieszyc sie wolnoscia:P a jak czlowiek dostaje za duzo na starcie to pozniej juz tak wszystko nie cieszy uwierz mi ...nie dziwie sie ze te gwiazdy tak glupiejaja ,maja wille z basenami ,na wszystko co chca...i co tu robic jak sie moze i ma wszystko?

My jeszcze wtym roku planujemy kupic dzialke pod budowe domu ,ale nie wiem czy sie uda ... .Chcialabym zaprojektowac swoj dom ... lubie sie bawic w takie rzeczy
Stary 2008-08-08, 14:01   #21
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
A jak "wpadniesz" to co zrobisz? Aborcja? Czy czekasz może do ślubu z seksem, tak do 30-40-tki, aż będziesz mieć swoje mieszkanie???
moja mama usuwała pierwsza ciaze, ja bym chyba tez usunela, po co miec niechciane, niekochane, a w koncu winic je za to, ze w zyciu nam nie wyszlo, a tyle takich dziciakow jest, tylu moich dzis doroslych znajomych ma matki, ktore ich doslownie nienawidza, powyrzucaly z domu, latami winily za wszelkie swoje niepowodzenia. Patologia? Alez to sa "porzadne" domy...
Sa kobiety, dla ktorych dziecko bedzie skarbem zawsze, ktore marza od 18stki tylko o rodzinie i te, ktore o tym marzyc nie beda nigdy, sa i te, w ktorych instykt budzi sie pozno. Jesli kobieta cieszy sie z ciazy to super, jesli sie nie cieszy i jej nie chce - usuwa.

Cytat:
Zadnymi argumentami nie przekonasz mnie że urodzenie dziecka w wieku 15lat jest czymś ok,normalnym..kazdy ma swoje zycie ,wlasny rozum,przezyje je jak chce..
to jest patologia, bo ona zaszla majac 14= wyrok prokuratora

ale!!
kolezaka rowie dobrze mogla znalezc super prace, a wy tu odrazu o dziecku
Stary 2008-08-08, 14:05   #22
czarnulka80
Rozeznanie

Cytat:
Nie jest to wlasciwe bo takie jest nasze spoleczenstwo malo tolerancyjne ,ale co niby ze ta dziewczyna ktora urodzila w wieku 15 lat-jest jakas gorsza? ,skadze na moje jest bardziej doswiadczona ....poznala zycie juz tak szybko od tej dobrej i zlej strony.Dziecko kaze szybko wydoroslec ,no i niestety tak mloda osoba nie bedzie miala juz dziecinstwa ale za to za 10 lat bedzie mloda ,zaradna mama ,cieszaca sie zyciem ,korzystajac z niego w pelni .Cos wobec czegos...sa zalety i wady.
Stary 2008-08-08, 14:07   #23
WhiteCherry
Zakorzenienie

Mam 18 lat i za żadne skarby nie chciałabym dziecka teraz
to jest najodpowiedniejszy czas na imprezy, rozpoczęcie szeroko rozumianego życia studenckiego [od października wybieram się na studia dzienne ], ogólnie czas na przyjemności, a nie zmienianie pieluch i zarabianie nie na własne wydatki, ale na nowe śpioszki. Podziękuję

poza tym nigdy nie uwierzę, że 15latka ŚWIADOMIE planowała dziecko w tym wieku. Wpadka owszem, ale nie ciąża PLANOWANA.
A w takim wypadku nie mówimy o dojrzałości, a nieodpowiedzialności

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-08, 14:07   #24
milusiaam
Wtajemniczenie

Looosie dziewczyny rozpętałam piekło a to tylko o nowa sukienke chodziło musze uciszyc plotki wiadomość nie potwierdzona nie potwierdzam no ale juz chu poszło w swiat
Moim zdaniem nie ma odpowiednego wieku na macierzynstwo ....i dojrzała matka ma swoje plusy i młoda damy rade Mam wlasne mieszkanie tż dobra prace Mam rodziców i tate który ucieszy sie z wnusia jak bedzie... Mam co sprzedawac w razie nie powodzenia finansowego
ehh za duzo mowie
Stary 2008-08-08, 14:08   #25
MonikaSk
Raczkowanie

Tak ,15 w ciązy to wzór do naśladowania.Doświadczona ,dojrzała kobieta ,któraa wprost skacze z radości ze bedzie mamusią.Czy gorsza? Nie-raczej niedojrzała,nieodpowiedzi alna.Ipodkreslam ze mowie to o 15!

haha czułam ze to będzie jakiś ciuch:P
Stary 2008-08-08, 14:11   #26
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
moja mama usuwała pierwsza ciaze, ja bym chyba tez usunela, po co miec niechciane, niekochane, a w koncu winic je za to, ze w zyciu nam nie wyszlo, a tyle takich dziciakow jest, tylu moich dzis doroslych znajomych ma matki, ktore ich doslownie nienawidza, powyrzucaly z domu, latami winily za wszelkie swoje niepowodzenia. Patologia? Alez to sa "porzadne" domy...
Sa kobiety, dla ktorych dziecko bedzie skarbem zawsze, ktore marza od 18stki tylko o rodzinie i te, ktore o tym marzyc nie beda nigdy, sa i te, w ktorych instykt budzi sie pozno. Jesli kobieta cieszy sie z ciazy to super, jesli sie nie cieszy i jej nie chce - usuwa.

to jest patologia, bo ona zaszla majac 14= wyrok prokuratora

ale!!
kolezaka rowie dobrze mogla znalezc super prace, a wy tu odrazu o dziecku
Nie rozmumiem takich opini - czemu oceniacie innych według siebie???
Dla mojej koleżanki dziecko jest wszystkim, opiekowała się nim zawsze sama razem z TŻ, nie zwalała obowiazków na rodzicó, jej chłopak też od zawsze zarabiał na dziecko. Ja ją podziwiam i nigdy chyba jeszcze nie widziałam kogoś, kto aż tak by kochała swoje dziecko. Gdy raz wyjechała z nami na weekend dzwoniła do dziecka co 10 min, bo biedne 1 raz w życiu zasypiało bez mamy i z samego rana wracała do domu, bo tak się martwiła czy jej niuni się nic nie stało.

Dla Was to może być patologia - dla NIEJ dziecko jest największym szczęściem na świecie.

KĄZDY jest czasem nieodpowiedzialny, więc nhie wiem PO CO piętnować takie osoby? Oczywiście, że świadomei w ciążę nie zaszła, ale cóż - zdarzyło się, każdy popełnia błędy. Ważne, że wyszła z tej sytuacji zwycięsko i terazz jest baaardzo szczęśliwa
Stary 2008-08-08, 14:12   #27
milusiaam
Wtajemniczenie

Cytat:
Hm ja nie mówie o aborcji,broń boze!Ciesze sie ze Ci sie udało.Nie mniej jednak znam duzo przypadkow ze dziewczyna,nastolatka rodzi dziecko,edukacja zakonczona na etapie liceum ,matura niezdana,facet odchodzi lub ucieka,bez mieszkania ,bez pracy-bardziej o taka patologie mi chodzi..

Miśka-czemu mnie obrazasz?Mamy XXI kochana,antykoncepcja jest na takim poziomie ze o wpadce nie ma co gdybać...
soryy ale jaka antykoncepcja moja kolezanka brała tabletki zaszła w wieku 17 lat w ciaze ja tez brałam tabletki wiesz jaks ie po nich czułam i wygladałam... mam sobie spiralke zrobic ? zeby pozniej juz nigdy nie miec dzieci za duze ryzyko...gumki jak to gumki lubia pekac chociaz mi sie nie zdazyło...co tam jeszcze mamy z zaawansowanej antykoncepcji zatrzyk nie dziekuje po tabletkach które zazywałam jakbym miała sobie je wsrzyknac na trzy miechy to bym umarła i roz*******iła za przeproszeniem pol łodzi ....
Stary 2008-08-08, 14:13   #28
201704051255
Konto usunięte

Dziecinstwo jest po to, bysmy sie bawili, edukowali, uczyli zycia, a nie byli rodzicami. "Dzieci maja dzieci" to typowy naglowek artykulow o patologii. Poza tym seks z 14latka w swietle prawa jest przestepstwem.
Nie jest ani gorsza ani lepsza, a na pewno nie jest przykladem do nasladowania.

milusiaam sa spiralki niehormonalne, nie slyszalam o tym, ze nie moza po nich zajsc w ciaze od zadnego lekarza, sa plasterki, globulki, gumki, kremy, nuvaring, 30 rodzajow pigulek, zastrzyki, a wciaz wchodza nowe metody, naprawde jest super wybor
Stary 2008-08-08, 14:16   #29
milusiaam
Wtajemniczenie

Tak dziecinstwo tak .Do skonczenia liceum i zdania matury uwazam ze nieodpowiedni czas na dziecko...ale jak sie ma te 30 lat to tez uwazam ze to nie odpowiedni czas na dziecko...bo niestety juz za duzo...potem zachce sie miec drugie a tu coraz trudniej zajsc w ciaze my mamy powiedzmy 30 lat nasz tż 35 moje dziecko nawet nie zapamieta włosów taty oj nieee...uwazam ze dzieci kobiety teraz rodza za pozno stanowczo za pozno...

No ja niestety słyszałam o tym ze po spirali ciezko jest zajsc w ciaze pozatym to az 5-6 lat...ja nie wyobrazam sobie byc bezpłodna do 26 roku życia.globułki jak wiadomo sa nie za suteczne pozatym cos co pieni sie w mojej pochwie musi byc baaaardzo nie przyjemne...tabletek juz nigdy zadnej nie łykne ,przez nie w duzej mierze lezałam trzy tyg. w szpitalu z powiekszona watroba...nuvaring nigdy nie słyszałam przyznaje sie bez bicia...Plasterki działaja tak samo jak pigulki czyli hormony po których boli głowa piersi nogdi brzuch macica uda i wszystkie inne czesci ciała NIE MA DLA MNIE ANYKNCCEPCJI TO ZNACZY JEST JEDNA...gdybym miała tż który mnie woooogole nie pociaga ale tak nie jest...
Stary 2008-08-08, 14:17   #30
201704051255
Konto usunięte

ale to ich sprawa kiedy rodza
dla mnie czas na dziecko jest jesli w ogole od 28 w gore, do jakiegos 35
sa tatusiowie, ktorzy nie maja wlosow w wieku lat 22
matka mnie urodzila kolo 30stki i nie wiem co w tym zlego, wychowala mnnie, a moj tatus nadal ma wlosy. Mam prawie 24 lata, wciaz mi pomaga i jeszcze dlugo bede mogla na nia liczyc. 5 lat roznicy to juz "niewlasciwy wiek"? Przedzowne podejscie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości