![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Caps Lock- recenzje :(
czy tylko mnie denerwuja recenzje pisane duzymi literami, dla mnie sa one nieczytelne, tylke sie msuze napocic zeby to odszyfrowac, duzo czasu mi z tym schodzi
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: Caps Lock- recenzje :(
Bluegirl zapewniam Cię, ze nie tylko Ciebie... Ja po prostu od jakiegoś już czasu nie czytam takich recenzji bo nie mam na nie siły...a szkoda bo pewnie czasami ta wiedza by sie przydała
![]() pozdr.
"Milczący kochankowie tak nie mogą się ukryć wśród obojętnych ludzi, jak rośliny pachnące wśród bezwonnych". Aleksander Świętochowski "Mężczyźni pragną być zawsze pierwszą miłością kobiety. Kobiety mają subtelniejszy instynkt — wolą być zawsze ostatnią miłością mężczyzny". Oscar Wilde |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
w moim przypadku nie ma mowy o czytaniu ze zrozumieniem Capsowych recenzjii, bo jak odszyfruje trzeci wyraz to juz nie wiem jaki byl pierwszy
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Niektórzy nawet posty piszą duzymi literami- to tez mnie denerwuje.
Moze dlatego ze w "mowie internetowej" słowa pisane duzymi literami oznaczaja krzyk... Ech, nie wiem po co niektorzy pisza w ten sposob... Chyba chca sie wyroznic...
![]() |
#5 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
tak Ewuś-ja też nie lubię wypowiedzi ani recenzji pisanych wielką literą.Zaraz mnie zaczyna boleć głowa i literki mi skaczą przed oczami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Oh, przylaczam sie i zdecydowanie taki maly apel, dziewczyny, nie oiszcie z wlaczonym Capsem...
ja takie recenzje po prostu opuszczam jesli dany produkt ma dosc duzo, a popatrze tylko na gwiazdki, moze nie tyle ze sie mecze, co po prostu drazni mnie czytanie takich wypowiedzi i po prostu nie lubie ![]() to samo z sms'ami... ale to jzu inny temat ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Oj oj mnie również baaaardzo denerwują recenzje i posty pisanem "capsem". Nie znoszę również jak ktoś pisze jak "pokemony" czyli W tAkI OtO SpOsÓb
![]()
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
O TO JA NAWET NIE WIEDZIALAM ZE TO SA "POKEMONY"
hehehe, a tak powazniej, to tez hest dosc drazniace, pocieszajace tylko jest to, ze takie wypowiedzi (w tym stylu) spotykamy rzadziej, bo wymaga to zbyt duzo czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie znoszę wypowiedzi pisanych capsem ani "pokemów". Ja od tego typu wypowiedzi durnieję zamiast mądrzeć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
a ja nie znosze jak ktoś pisze wszystko małymi literami i bez znaków interpunkcyjnych nie rozumiem jak tak można w dodatku nie oddziela od siebie zdań ludzie przestańcie tak robić tego się nie da czytać to strasznie denerwuje
![]() Jasne, że to jest wygodne, bo pisze się szybko i rozumie się samemu, bo w końcu to wychodzi z głowy, ale ile potem inni muszą się namęczyć, żeby zrozumieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Killing me softly
|
Skoro już tak narzekamy
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
okrutnica jakaś... |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Killing me softly
|
Aga BJ napisał(a):
> ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Dołączę się do powszechnych narzekań i dodam do spisu rzeczy bardzo irytujacych trzcionke na przemian wielko i malo literowa. Brrr! Okropność!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
okrutnica jakaś... |
ufff
![]() ![]() nie lubię słowa :twarz.Ma dla mnie zły wydźwięk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
A ja też mogę się poczepiać? Nie znoszę jak ktoś pisze z włączonym capse lockiem (absolutnie nieczytelne), w kurzają mnie pokemony (ten sam powód), do białej gorączki doprowadzają mnie: oczka, usteczka, buźka, ciałko, kremik, balsamik i włoski, zwłaszcza kiedy znajdą się w jednym zdaniu. Ale to, co jeży mi włos na głowie, to nasilony ostatnio atak: kolerzanek, makijarzy i placószków. Szczególnie w wykonaniu tegorocznych maturzystek. Brrr
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Killing me softly
|
ZU! napisał(a):
> Ale to, co jeży mi włos na głowie, to nasilony ostatnio atak: kolerzanek, makijarzy i placószków. Szczególnie w wykonaniu tegorocznych maturzystek. Brrr ![]() Ciekawie brzmią też dekoldy . A "chrostki na dekoldzie" to już poezja ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
ej... ale chyba jedno zdrobnienie w recenzji jest ok, nie? bo ja czasem piszę, ale staram się nie przesadzić... np. używam słowa 'kolorek' a nie 'kolor' - jakoś mi to słowo nie pasuje do delikatnego kolor(k)u szminki...
![]() Mam nadzieje, że moje recenzje nikogo nie zdenerwowały... A tak poza tym, to mnie też denerwuje czytanie tekstu, w którym nie ma znaków przestankowych. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
KREMIK! KREMIK!!!!
AAAAAAA! ![]() ![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
kallipso napisał(a):
> ej... ale chyba jedno zdrobnienie w recenzji jest ok, nie? bo ja czasem piszę, ale staram się nie przesadzić... np. używam słowa 'kolorek' a nie 'kolor' - jakoś mi to słowo nie pasuje do delikatnego kolor(k)u szminki... ![]() > Mam nadzieje, że moje recenzje nikogo nie zdenerwowały... > Wiele zależy od kontekstu. Jedno zdrobnienie na całą recenzję nie wywołuje u mnie wysypki (ale często zwyczajnie razi). Najgorzej, jak ktoś wpada w amok i leci całą serią. Kupowaliśmy samochód w salonie, sprzedaż prowadziła pani, którą nazwaliśmy "Pani Autko", bo zdrabniała wszystko jak leci. Kiedy doszło do finalizacji umowy i Pani Autko powiedziała: "Czyli decydują się państwo na Autko z silniczkiem dizelka", ja wymiękłam. Dusiłam się ze śmiechu, bo nie chciałam jej robić przykrości. Pani Autko widząc moją wesołość rzekła: " O widzę, że pani to już się cieszy na nowiutki samochodzik". Nie trzeba mnie było dobijać , ja sama zeszłam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Killing me softly
|
kallipso napisał(a):
> ej... ale chyba jedno zdrobnienie w recenzji jest ok, nie? bo ja czasem piszę, ale staram się nie przesadzić... np. używam słowa 'kolorek' a nie 'kolor' - jakoś mi to słowo nie pasuje do delikatnego kolor(k)u szminki... ![]() Chyba każda z nas używa zdrobnień w recenzjach, to normalne. Miałam na myśli to, że zdarzyło mi się czytać recenzje , które całe były utrzymane w tym tonie, każde możliwe słowo było zdrobnione- to mnie tak irytowało ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
To i ja się dołączę. Zdrobnienia działają mi na nerwy jak diabli, szczególnie "skórka". Skórka to jest na jabłku, a na twarzy i ciele jest skóra. No i te nieszczęsne błędy ortograficzne, choć muszę przyznać, że na wizażu jest ich zdecydowanie mniej niż w komentarzach inernautów np. na Onecie.
Ale najbardziej wkurzają mnie potworne literówki. Niektóre recenzje są nimi czasem tak napakowane, że stają się zupełnie nieczytelne. Nie żebym w życiu literówki nie zrobiła, ale zanim wyślę recenzję czy posta na forum, zawsze sprawdzam, czy jakiegoś błędu nie walnęłam. Może to skrzywienie zawodowe... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ufff... no to dobrze... ale zwrócę na to uwagę następną razą
![]() ZU! napisał(a): > Kupowaliśmy samochód w salonie, sprzedaż prowadziła pani, którą nazwaliśmy "Pani Autko", bo zdrabniała wszystko jak leci. Kiedy doszło do finalizacji umowy i Pani Autko powiedziała: "Czyli decydują się państwo na Autko z silniczkiem dizelka", ja wymiękłam. Dusiłam się ze śmiechu, bo nie chciałam jej robić przykrości. Pani Autko widząc moją wesołość rzekła: " O widzę, że pani to już się cieszy na nowiutki samochodzik". Nie trzeba mnie było dobijać , ja sama zeszłam... ![]() ![]() ![]() ![]() Ja miałam taką nauczycielkę od biologii w liceum - też fajnie było: komóreczka, mikroskopik itp... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Aga BJ napisał(a):
> > nie lubię słowa :twarz.Ma dla mnie zły wydźwięk twarz? ale to czesc, hm... glowy ![]() a co do zdrobnien, ja czasami je pisze, choc wszystko ma swoje granice, jedno w recenzji dla mnie ok, bo niekiedy jest to podkreslenie delikatniejszego badz lzejdzego czegos ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
okrutnica jakaś... |
wiem,że część głowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
hmm, ok, ok
![]() jak dla mnie twarz jest juz lepsza niz np buziunia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
okrutnica jakaś... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
ZU! napisał(a):
> kallipso napisał(a): > > ej... ale chyba jedno zdrobnienie w recenzji jest ok, nie? bo ja czasem piszę, ale staram się nie przesadzić... np. używam słowa 'kolorek' a nie 'kolor' - jakoś mi to słowo nie pasuje do delikatnego kolor(k)u szminki... ![]() > > Mam nadzieje, że moje recenzje nikogo nie zdenerwowały... > > > Wiele zależy od kontekstu. Jedno zdrobnienie na całą recenzję nie wywołuje u mnie wysypki (ale często zwyczajnie razi). Najgorzej, jak ktoś wpada w amok i leci całą serią. > Kupowaliśmy samochód w salonie, sprzedaż prowadziła pani, którą nazwaliśmy "Pani Autko", bo zdrabniała wszystko jak leci. Kiedy doszło do finalizacji umowy i Pani Autko powiedziała: "Czyli decydują się państwo na Autko z silniczkiem dizelka", ja wymiękłam. Dusiłam się ze śmiechu, bo nie chciałam jej robić przykrości. Pani Autko widząc moją wesołość rzekła: " O widzę, że pani to już się cieszy na nowiutki samochodzik". Nie trzeba mnie było dobijać , ja sama zeszłam... Hehe! To lubię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Heheheh ale jednak co do tego zmieniania, hm... ciezko byloby, oj ciezko, tyle recenzji..
Czy mam rozumiec Smoczyco, ze Smoczyca napisał(a): (...) brak poszanowania dla ojczystej składni czy barwna stylistyka recenzentki (...) takze dotyczy nie uzywania polskich liter? bo ja chyba na wizazu jeszcze nie napislalam jednej wypowiedzi chociazby z kilkoma polskimi znakami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Gość
|
Poszlismy ostatnio z moim chlopakiem na zakupy do Rossmanna i wybieralismy to i owo. Calkiem przyjemnie spedzalismy czas (po wyplacie, wiadomo - mozna troche zaszalec
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dlatego podzielam wasz stosunek do owych buziaczkow, paznokietkow, krosteczek, paluszkow, wloseczkow itp. Dajcie zyc!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.