Prezent dla kuzyna - pomocy!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-12, 21:21   #1
Ona_87
Raczkowanie

Prezent dla kuzyna - pomocy!!!

Drogie Wizażanki proszę o pomoc. Doradźcie mi co kupić kuzynowi na prezent ślubny. Miałam kilka typów ale większość została skrytykowana i już sama nie wiem... Myślałam o:
1. srebrna ikona ( taka z Matką Boską albo Jezusem) - wydawało mi się, ze to dość elegancki prezent ale usłyszałam, że takich rzeczy nie wypada kupować bo to każdy musi kupić sam.
2. ładny zdobiony wazon (widziałam takie śliczne zdobione srebrem i bursztynową różą) - podobno Pan Młody nie będzie zadowolony z takiego prezentu
3. porcelanowe filiżanki - "jak się dowiedzą, że za jedną dałaś 100 zł to będą bać się z nich pić" komentarz kumpeli
4. kieliszki do wiana - jeszcze nie skrytykowany
5. haftowany obrus - jw.
6. pościel - to typ mojej mamy ale jakoś do mnie nie przemawia

Proszę doradźcie mi coś bo wesele jest 29 maja a decyzja o prezencie niepodjęta.
Ona_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 21:25   #2
Emir1994
Zakorzenienie

Dot.: Prezent dla kuzyna - pomocy!!!

Cytat:
Napisane przez Ona_87 Pokaż wiadomość
Drogie Wizażanki proszę o pomoc. Doradźcie mi co kupić kuzynowi na prezent ślubny. Miałam kilka typów ale większość została skrytykowana i już sama nie wiem... Myślałam o:
1. srebrna ikona ( taka z Matką Boską albo Jezusem) - wydawało mi się, ze to dość elegancki prezent ale usłyszałam, że takich rzeczy nie wypada kupować bo to każdy musi kupić sam.
2. ładny zdobiony wazon (widziałam takie śliczne zdobione srebrem i bursztynową różą) - podobno Pan Młody nie będzie zadowolony z takiego prezentu
3. porcelanowe filiżanki - "jak się dowiedzą, że za jedną dałaś 100 zł to będą bać się z nich pić" komentarz kumpeli
4. kieliszki do wiana - jeszcze nie skrytykowany
5. haftowany obrus - jw.
6. pościel - to typ mojej mamy ale jakoś do mnie nie przemawia

Proszę doradźcie mi coś bo wesele jest 29 maja a decyzja o prezencie niepodjęta.
Najlepsza jest kasa
A z tego co wymieniałaś to najlepsze kieliszki do wina, my dostaliśmy na prezent ślubny w sumie 3 eleganckie komplety i w sumie jesteśmy z tych prezentów zadowoleni.
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 21:30   #3
Ona_87
Raczkowanie

Na początku myślałam o pieniądzach ale pomyślałam, że głupio jest dać 200 czy 300 zł. Ja studiuję i nie zarabiam więc prezent i tak sponsorują rodzice a mama jest dodatkowo matką chrzestną więc sama będzie miała spory wydatek więc nie chcę jej dodatkowo obciążać. Ale dzięki za ocenę pomysłu z kieliszkami
Stary 2010-05-12, 21:32   #4
paula78
Zakorzenienie

To ma byc prezent dla nich a nie ciebie ,jak poodba ci sie wazon to sobie kup ,innym jesli nie prosze tego nie kupuj.
Kup butelke dobrego wina i kasę.

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Na początku myślałam o pieniądzach ale pomyślałam, że głupio jest dać 200 czy 300 zł. Ja studiuję i nie zarabiam więc prezent i tak sponsorują rodzice a mama jest dodatkowo matką chrzestną więc sama będzie miała spory wydatek więc nie chcę jej dodatkowo obciążać. Ale dzięki za ocenę pomysłu z kieliszkami

dlaczego głupio ?
w zasadzie skoro nie pracujesz to skad miałabys miec większa kase ?

kup wino/ kamasutrę ,pamiatkę i już.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 21:42   #5
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak już koleżanka pisała kup jakiś drobny prezent na pamiątkę i daj 200 zł. Wcale nie jest głupio w końcu jesteś studentką - ja swojej siostrze dałem 100 zł (2005) wtedy kończyłem studia i byłem bez kasy.
Teraz daję droższe prezenty siostrzeńcowi bo mnie stać ale jak by mnie nie było to dawałbym jakieś drobne - normalna kolej rzeczy.
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-13, 06:01   #6
ultraradiola
Wtajemniczenie

tez uważam ze skoro studiujesz to nie musi kupować Bóg wie jakiego prezentu myślę tak jak dziewczyny jakaś mała pamiątka i 200 zl wystarczy ja bylam rok temu na weselu dalam 200 zl i tragedia sie nie stala na wiecej mnie nie bylo stac.

Osobiscie z tej listy prezentow co napisalas wybralabym posciel jakas bardzo elegancka super prezent Reszta dla mnie to zbedne pochlaniacze kurzu na polkach

Napisz nam potem co w ostatecznosci zadecydowalas

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-13, 07:37   #7
Ellin_ak
Rozeznanie

ja jestem za pościelą lub kieliszkami. Jak nie masz kasy to kup prezent i nie dawaj nic już z kasy. Przecież każdy zrozumie- tak myślę
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-13, 07:59   #8
potterka
Zakorzenienie

szczerze to na miejscu PM wolałabym dostać 100 zł niż jakiś bezużyteczny (dla mnie) wazon czy kieliszki... wiadomo na start każdy grosz się Młodym przyda więc po co uszczęśliwiać ich na siłę? ja teraz jak byłam z TŻ na weselu to daliśmy 200 zł mimo że oboje pracujemy bo po prostu na więcej nas stać nie było.. a nikt nie zaprasza Cię ze względu na to ile dasz kasy tylko po to abyś świętowała z nimi tą uroczystość
potterka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-13, 08:30   #9
Ona_87
Raczkowanie

Dziękuję wszystkim za rady bardzo mi pomogliście i chyba zdecyduję się dać pieniądze. Jeszcze raz wielkie dzięki
Stary 2010-05-13, 09:11   #10
marciadela
Raczkowanie

GG do marciadela

Ja na Twoim miejscu dałabym pieniądze.
marciadela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-13, 12:06   #11
mafda
Zadomowienie

ja dałabym kasę, bo wazon będzie stał i się kurzył a jesli chodzi o kieliszki, filiżanki to możesz nie trafic w gusta
a przeciez wiadomo że jestes młoda, nie pracujesz i nie dasz im majątku i oni sie z tym napewno liczą
jesli chcesz prezent kup własnie kamasutrę albo cos takiego
albo ręczniki z haftowanym tekstem, których pełno na allegro np. wycieram żonę, wycieram męża plus data
posciel to tez dobry pomysł polecam

Edytowane przez mafda
Czas edycji: 2010-05-13 o 12:08
mafda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-16, 18:37   #12
bianeczkaa
Zakorzenienie

Zastanawiam się czemu ktoś skrytykował wazon zdobiony jeśli jest zdobiony srebrem i bursztynem to przecież piękna i często droga rzecz. Poza tym dobry pomysł to te kieliszki i porcelana U mnie w domu są takie filiżanki, moja mama zbiera, każda kosztowała ponad 100 zł a nawet 200 i jakoś nikt się nie obawia z nich pić a jaka przyjemność Tylko myśl o tym, że prezent kupujesz dla nich obojga a nie dla kuzyna

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez mafda Pokaż wiadomość
ja dałabym kasę, bo wazon będzie stał i się kurzył a jesli chodzi o kieliszki, filiżanki to możesz nie trafic w gusta
a przeciez wiadomo że jestes młoda, nie pracujesz i nie dasz im majątku i oni sie z tym napewno liczą
jesli chcesz prezent kup własnie kamasutrę albo cos takiego
albo ręczniki z haftowanym tekstem, których pełno na allegro np. wycieram żonę, wycieram męża plus data
posciel to tez dobry pomysł polecam
wybyacz, ale dać komuś na ślub kamasutrę lub ręcznik z głupim tekstem to jest poniżej pewnego poziomu, to raczej na wieczór panieński lub urodziny :/A taki wazon, pościel, filiżanki mimo wszystko są przydatne i zostaną na lata.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-19, 00:12   #13
anagat
Zadomowienie

Hej ja 1 maja brałam ślub. Niektórzy goście nie dali żadnej kasy (prezentu też nie). Wiedzieliśmy , że są obecnie w dołku , więc niczego się nie spodziewaliśmy. Uważam ,że 100zł i kamasutra(szkoda, że o nią nie poprosiłam) lub dobre winko(wywiad zrób jakie lubią) to będzie super prezent i myślę,że większość normalnych zdrowych młodych ludzi by się bardzo z niego cieszyła
No i baw się jak najlepiej, bo to najbardziej cieszy parę młodą
anagat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-20, 18:36   #14
wika82
Zakorzenienie

Mojej przyjaciółce kupiłam serwis kawowy, była bardzo zadowolona. Kieliszki też super pomysł, ich nigdy za dużo, w dodatku lubią się tłuc.
Jeśli chcesz dać prezent, co nie musi być złym pomysłem, daj coś, co nie będzie zbierać kurzu, przyda się i jednocześnie będzie lepszego gatunku, czyli coś, na co zazwyczaj szkoda pieniędzy, ale fajnie to mieć.
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-24, 23:57   #15
Elfir
Zakorzenienie

Wazon - kupisz jakiś srebrny, zdobiony, gdy tymczasem mieszkanie będzie minimalistyczne czy awangardowe. No to go nie postawią, bo nie będzie pasował.
Kieliszki i serwis - istnieje obawa, że dostaną kilkanaście kompletów, których nie będzie gdzie upchać.

Najbardziej przydatna na początek wspólnej drogi jest kasa.

Chyba, ze państwo młodzi sporządzą listę prezentów.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-29, 14:09   #16
Quarrel
Raczkowanie

Ona_87 i jak rozwiązałaś swój problem?;>

Ja za kilka tygodni również idę do kuzyna na wesele i kupujemy wraz z mym Tż kieliszki do wina etc. Wiem, że para młoda dopiero wije swoje gniazdko, więc im się to przyda
Quarrel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 21:39   #17
Ona_87
Raczkowanie

Ostatecznie zdecydowałam się na kieliszki do szampana i chyba dobrze wybrałam dzisiaj dzwonił kuzyn powiedział, że właśnie rozpakowali prezent i bardzo im się podoba i wydaje mi się, że nie była to zwykła grzeczność z ich strony.
Dziękuję za wszystkie rady i wątek uznaję za zamknięty
Stary 2010-08-26, 20:42   #18
Maranta1975
Przyczajenie

O ja tez ide na wesele kuzyna i Oni tez chca książkę zamiast kwiatów. Książkę juz mam i do tego chce dac kase. Ale znalazłam drewniany kuferek do którego chcę włożyć ksiązkę i pomyślalam, że można by dodać jakieś gadżety na NOWĄ DROGĘ ŻYCIA (np. smoczek, ale akurat z tego zrezygnowałam bo różnie w zyciu bywa..). Macie jakieś pomysly???? I czy to jest dobry pomysł??????????
Maranta1975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości