|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Prezent dla kuzyna - pomocy!!!
Drogie Wizażanki proszę o pomoc. Doradźcie mi co kupić kuzynowi na prezent ślubny. Miałam kilka typów ale większość została skrytykowana i już sama nie wiem... Myślałam o:
1. srebrna ikona ( taka z Matką Boską albo Jezusem) - wydawało mi się, ze to dość elegancki prezent ale usłyszałam, że takich rzeczy nie wypada kupować bo to każdy musi kupić sam. 2. ładny zdobiony wazon (widziałam takie śliczne zdobione srebrem i bursztynową różą) - podobno Pan Młody nie będzie zadowolony z takiego prezentu 3. porcelanowe filiżanki - "jak się dowiedzą, że za jedną dałaś 100 zł to będą bać się z nich pić" komentarz kumpeli 4. kieliszki do wiana - jeszcze nie skrytykowany 5. haftowany obrus - jw. 6. pościel - to typ mojej mamy ale jakoś do mnie nie przemawia Proszę doradźcie mi coś bo wesele jest 29 maja a decyzja o prezencie niepodjęta. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prezent dla kuzyna - pomocy!!!
Cytat:
![]() A z tego co wymieniałaś to najlepsze kieliszki do wina, my dostaliśmy na prezent ślubny w sumie 3 eleganckie komplety i w sumie jesteśmy z tych prezentów zadowoleni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Na początku myślałam o pieniądzach ale pomyślałam, że głupio jest dać 200 czy 300 zł. Ja studiuję i nie zarabiam więc prezent i tak sponsorują rodzice a mama jest dodatkowo matką chrzestną więc sama będzie miała spory wydatek więc nie chcę jej dodatkowo obciążać. Ale dzięki za ocenę pomysłu z kieliszkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
To ma byc prezent dla nich a nie ciebie ,jak poodba ci sie wazon to sobie kup ,innym jesli nie prosze tego nie kupuj.
Kup butelke dobrego wina i kasę. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
dlaczego głupio ? w zasadzie skoro nie pracujesz to skad miałabys miec większa kase ? kup wino/ kamasutrę ,pamiatkę i już. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz daję droższe prezenty siostrzeńcowi bo mnie stać ale jak by mnie nie było to dawałbym jakieś drobne - normalna kolej rzeczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
tez uważam ze skoro studiujesz to nie musi kupować Bóg wie jakiego prezentu
![]() ![]() Osobiscie z tej listy prezentow co napisalas wybralabym posciel jakas bardzo elegancka super prezent ![]() ![]() Napisz nam potem co w ostatecznosci zadecydowalas ![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
ja jestem za pościelą lub kieliszkami. Jak nie masz kasy to kup prezent i nie dawaj nic już z kasy. Przecież każdy zrozumie- tak myślę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
szczerze to na miejscu PM wolałabym dostać 100 zł niż jakiś bezużyteczny (dla mnie) wazon czy kieliszki... wiadomo na start każdy grosz się Młodym przyda więc po co uszczęśliwiać ich na siłę? ja teraz jak byłam z TŻ na weselu to daliśmy 200 zł mimo że oboje pracujemy bo po prostu na więcej nas stać nie było.. a nikt nie zaprasza Cię ze względu na to ile dasz kasy tylko po to abyś świętowała z nimi tą uroczystość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim za rady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja na Twoim miejscu dałabym pieniądze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
ja dałabym kasę, bo wazon będzie stał i się kurzył a jesli chodzi o kieliszki, filiżanki to możesz nie trafic w gusta
![]() a przeciez wiadomo że jestes młoda, nie pracujesz i nie dasz im majątku i oni sie z tym napewno liczą jesli chcesz prezent kup własnie kamasutrę albo cos takiego albo ręczniki z haftowanym tekstem, których pełno na allegro np. wycieram żonę, wycieram męża plus data posciel to tez dobry pomysł polecam
Laura ![]() Edytowane przez mafda Czas edycji: 2010-05-13 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się czemu ktoś skrytykował wazon zdobiony
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() No i baw się jak najlepiej, bo to najbardziej cieszy parę młodą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Mojej przyjaciółce kupiłam serwis kawowy, była bardzo zadowolona. Kieliszki też super pomysł, ich nigdy za dużo, w dodatku lubią się tłuc.
Jeśli chcesz dać prezent, co nie musi być złym pomysłem, daj coś, co nie będzie zbierać kurzu, przyda się i jednocześnie będzie lepszego gatunku, czyli coś, na co zazwyczaj szkoda pieniędzy, ale fajnie to mieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Wazon - kupisz jakiś srebrny, zdobiony, gdy tymczasem mieszkanie będzie minimalistyczne czy awangardowe. No to go nie postawią, bo nie będzie pasował.
Kieliszki i serwis - istnieje obawa, że dostaną kilkanaście kompletów, których nie będzie gdzie upchać. Najbardziej przydatna na początek wspólnej drogi jest kasa. Chyba, ze państwo młodzi sporządzą listę prezentów.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ona_87 i jak rozwiązałaś swój problem?;>
Ja za kilka tygodni również idę do kuzyna na wesele i kupujemy wraz z mym Tż kieliszki do wina etc. Wiem, że para młoda dopiero wije swoje gniazdko, więc im się to przyda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ostatecznie zdecydowałam się na kieliszki do szampana i chyba dobrze wybrałam
![]() Dziękuję za wszystkie rady i wątek uznaję za zamknięty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
O ja tez ide na wesele kuzyna i Oni tez chca książkę zamiast kwiatów. Książkę juz mam i do tego chce dac kase. Ale znalazłam drewniany kuferek do którego chcę włożyć ksiązkę i pomyślalam, że można by dodać jakieś gadżety na NOWĄ DROGĘ ŻYCIA (np. smoczek, ale akurat z tego zrezygnowałam bo różnie w zyciu bywa..). Macie jakieś pomysly???? I czy to jest dobry pomysł??????????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.