|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak stworzyć wyjątkowy klimat w łazience ?
Witam,
moja łazienka jest w surowym stanie, więc mogę sobie pozwolić na wszystko. Jak ciekawie ją urządzić ? Jakie detale będą najlepsze ? Czy wykorzystanie takich elementów jak fioletowe oświetlenie będzie fajne ? http://muratordom.pl/lazienka/pomysl...=35906#gallery czy postawić na coś bardziej stylowego ? http://muratordom.pl/lazienka/materi...135_10171.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak stworzyć wyjątkowy klimat w łazience ?
wybitnie nie lubię artykułów z muratora, na odległość jadą tekstem pod pozycjonowanie strony a nie realnymi radami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ja stanowczo postawiłabym na coś "stylowego". Czyli projekt nr 2.
To niby fioletowe coś w ogóle mi sienie podoba. Ale te jest moje zdanie xxxxxxx Twoje Centrum Rehabilitacji
sopina ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2013-10-16 o 15:30 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mnie się to fioletowe oświetlenie nie podoba. Wrzucam propozycję, które mnie się podobają, może zaczerpniesz jakąś inspirację
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Na pewno NIE dla fioletowych kolorków. W takim świtle wygląda się jak trup. Co innego lampy do chromoterapii a co innego dyskoteka z diod LED RGB. Cera kobiety najładniej wygląda w świetle lekko ciepłym (2500-3000 Kelwinów), zaś prace precyzyjne (manikure, golenie) preferują światło dzienne (5000 K) . Stąd do lazienki najlepiej wybrać temperaturę barwową pośrednią.
Urządzanie łazienki to spore wyzwanie dla budżetu, stąd lepiej postawić na klasykę i stonowaną kolorystykę (biel, szarość, taupe, greige, beż) a poszaleć kolorystycznie z dodatkami (ręczniki, obrazki, dozowniki do mydła). Dzieki temu mniejsza szansa, że szybko się znudzi. Projektanci ograniczają też do minimum dekory, wzorzyste płytki. Eksponują je, jeśli już, w najbardziej rzucającym się oczy miejscu, by odwrócić uwagę osoby wchodzącej do łazienki od elementu mniej atrakcyjnego: pralki, muszli sedesowej Obecne trendy ograniczają powierzchnie płytkowane do miejsc rzeczywiście narażonych na zachlapanie. Jak komuś płytki nie odpowiadają, to jest w stanie wykonac całą łazienkę bez płytek (jest mnóstwo alternatyw) to, o czym napisałam świetnie ilustruja przykłady Renaty. W Muratorze najcenniejsze jest forum. Jest tam wątek "łazienki nasze" gdzie prezentowane są urządzone wnętrza lazienkowe - rzeczywiste a nie katalogowe. To zdjęcie łazienki klauzaaw - forumowicz ma własnie RGB, ale normalnie ustawione sa na kolor ciepły biały.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2013-08-18 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Ciekawy klimat mozesz osiagnąc wybierając komplet płytek, które tworzą pewną całość
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
wyjątkowy klimat ma się w łazience po skorzystaniu z ubikacji
![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
urządzimy twoją łazienkę
*** Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2013-10-10 o 17:14 Powód: spam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.