![]() |
#1 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część III
Jako, że poprzedni wątek przekroczył już 5000 postów, został zamnięty.
Zapraszam do dyskusji w nowym wątku. Poprzednia jego część znajduje się pod linkiem: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=234429 Za Truskawkowąwiosną pozwolę sobie także przytoczyć małe streszczenie Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część III
link do olejku rycynowego nie działa, akurat chciałam wejść i poczytać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Anita a mogłabyś napisać czego z tej joanny używasz dokładnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
no to sub
![]() male podsumowanie z mojej strony: najlepiej mi rosna jak sie nie stresuje i duzo wcinam. duzo i zdrowo oczywiscie. no i pokrzywka. na razie zaczelam tez kuracje amla |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
![]() napiszę czego ja używałam i używam używałam: -seboradin lotion..pomógł -belissa..nie pomaga -merz special...nie wiem czy pomogło -capivit włosy.nie pomaga -ascofer-żelazo -zincas.. pomaga -ziaja szampon z czarną rzepą..dobry -vichy ampułki..nie wiem czy pomogło -seboravit...nie wiem czy pomogło -SKRZYP W TABLETKACH..nie wiem czy pomogł używam -pokrzywa herbata-nie wiem czy pomaga -skrzyp-herbata-nie wiem czy pomoga -pokrzywa sok -nie wiem czy pomaga -łopian sok -nie wiem czy pomaga -vitapil-pomaga!!! -farmed super!!! -zincas-pomaga -sok z czarnej rzepy-nie wiem czy pomogło -drożdże-pomaga -tran-nie wiem czy pomogło zamierzam spróbować -sok z cebuli -olej z avocado -vita-femin -olejek rozmarynowy -ducray kapsułki -inneov -biostymina -szampon vichy czerwony dercos z aminexilem Oczywiście ZNAM SKŁADY TABLETEK I NIE PRZEDAWKOWUJE ZALECANYCH NORM!!!!!!! a szczerze mówiąc jestem załamana włosami Edytowane przez belluci2 Czas edycji: 2009-05-23 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
hej hej! jakis czas temu wchodzilam tu zeby sie poradzic co robicie zeby miec dluzsze wlosy
![]() ![]() czy sa zdrowsze... moze troche. na paznokcie mi w ogole nie dziala-lamia sie mam wrazenie ze jeszcze bardziej niz wczesniej. a cera.. akurat z cera mialam ostatnio straaaszne problemy ale od kilku dni jest w porzadku wiec nie wiem juz czego to wina. W kazdym razie jesli chodzi o wlosy to jestem bardzo mile zaskoczona. U mnie podzialalo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Z fryzjerkami tak bywa
![]() ?Ja mieszkalam kiedys z jedna i ona ciagle spala z jakimis maskami na glowie a jak pytalam to slyszalam ze odzywka ![]() Niektore tajemnice zostawiaja do siebie. Moze wiedziala o kosmetykach duzo ale ja dzieki wam wiem wiecej. Za to slaba z niej fryzjerka i zniszczyla sobie wlosy rozjasniaczem ![]()
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
tulippana- z myciem też bym miała problem, bo myję co 3-4 dni (podobnie jak ty) i nie wyobrażam sobie bym miała się tak poświęcać szybszemu porostowi, by myć codziennie. A te wcierki codzienne nie będą przetłuszczają włosów, mimo,że np. będziesz myła co 3-4 dni ?
#11 |
Rozeznanie
|
ja powtarzam pytanie raz jeszcze - bo myślę - że umknęło w poprzednim zamkniętym wątku
Ja mam pytanie do Jolie Chodzi o jej miksture przspieszająco, co najlepiej na baze? Seboradin, woda brzozowa, woda pokrzywowa? a moze zmieszać wszystkie trzy żeby uzyskać 100 ml i wtedy dodawać ekstrakty? A drugie pytanie, bo ja kiepski chemik jestem ile w ml dodać ekstraktów na 100 ml płynu bazowe? Z góry dziękuje za odpowiedź. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Tulipana - dziękuję za info na temat tej wcierki Nisim.
Doczytałam jednak, że producent tylko przy Nisim fast zapewnia o zwiększonym przyroście włosów. Cenowo wychodzi tak samo jak za 240 ml, więc nie ma co kupować dużej butli. Poczekam na Twoją opinię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co na bazę- ja najchętniej stosuję wodę pokrzywową- jest o tyle lepsza od seboradinu- bo posiada więcej alkoholu, który rozpuszcza ekstrakt ze skorki jablka- ale myślę, że możesz pomieszać wsystkie 3- trzeba krolikować ![]() co do przeliczeń- ja robię na oko- do odmierzonej ilości rozpuszczalnika dodaję porcjami skórkę jabłka- daję tyle ile sie rozpuści (roztwór nasycony)- a za wiele się nie rozpuści ![]() ekstraktu z winogron daję ok 2-3 gramy i do tego niewielką ilość piperyny [tzw. szczyptę]
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ja pije pokrzywę, drożdże oraz zakupiłam Skrzypowitę i widze rezultaty we wzroście moich włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
farmed to szampon od firmy farmona,pomaga na łojotok, łupież i wypadanie włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam z Belissą odwrotnie. Pazurki rosną mi jak szalone, a że lubię nosić krótkie co 2 dni piłuję. Natomiast włosy bez zmian. Wcinam Belissę jakieś 8 miesięcy i nie widzę poprawy stanu włosów czy szybszego ich wzrostu. Prawdą jest, że dużo przy nich kombinuję, ostatnio wracam do naturalnego koloru, więc trochę musiały przejść. Może gdybym nie brała Belissy, to już by wypadły ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Dziękuje Jolie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
A mi sie wydaje ze dobra dieta jest najlepsza. Bylam kiedys na Sycyli prawie 2 miesiace. Tam moja dieta byla radykalnie zmieniona. Bylo to male miasteczko wiec nie bylo raczej duzego wyboru produktow w sklepach. Wiec jadlam mozna powiedziec jak wlosi?! Otoz codziennie spaghetti z tych dobrych drogich firm z warzywami. Bardzo malo miesa jadlam. I non stop owoce i warzywa, szczegolnie soczyste arbuzy, brzoskwinie, figi, pomidory, melony itp. Z polskiego jedzenia zrezygnowalam calkowicie, nawet ziemniakow nie jadlam. Za to pilam duzo wody mineralnej bo bylo goraco bardzo. Mysle ze pomogla mi tez woda w ktorej sie mylam. Tam maja bardzo dobra wode i powietrze ( bo nie maja fabryk itp co by je zanieczyszczalo). I mozecie mi nie wierzyc ale naprawde moja skora i wlosy byly super. Wlosy bardzo szybko urosly, tylko czekalam kiedy ufarbuje odrost bo byl wielki. Skora, ktora normalnie jest przesuszona i wrazliwa byla poprostu idealna. Nic sie z nia nie dzialo. Tym bardziej ze naduzywalam tam slonca zeby sie opalic, wiec powinna byc przesuszona. Tutaj gdzie mieszkam czyli w Londynie czy nawet w Polsce nie ma czegos takiego. Woda jest chlorowana i wysusza skore, powietrze zanieczyszczone, owoce sa sztucznie hodowane i maja takiego dobrego smaku. Nawet te owoce sprowadzane z ciepych krajow maja na sobie duzo chemikali zeby sie w podrozy nie popsuly. Wiec sama bym teraz chciala miec takie piekne wlosy i skore jak wtedy.... :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
generalnie w ciepłych krajach włosy rosną szybciej - pisałyśmy o tym przed wakacjami
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Aha sorki nie widzialam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
O tak był poruszany ten wątek
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja poprostu wodę pokrzywową zamieniałm na seboradin ![]() ![]() Dzięki Jolie za tego posta ![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Witam
Czytałam poprzednią cześć i teraz tą . Niektóre dziewczyny stosują jakiś preparat przez miesiąc i opduszczaja bo ,nie widzą poprawy wzrostu włosów. A może potrzeba trochę wytrwałości w stosowaniu danego kosmetyku czy suplementów.Nie ma co sie zniechęcać po tychodniu czy po miesiącu. Sama stosuje Seboradin lotion od połowy września codziennie i jestem z niego zadowalona, widzę że włosy rosną ( a to najważniejsze) pojawiają sie też nowe co mnie cieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Stosuje obesnie Vatike, olejek rycynowy, Neril i Wax i Skrypowite ale mi sie skonczyla ![]() Nowy wątek , nowa walka o długość ![]() ![]() Moj Tz moze czasem nie zrozumiec kolejnych dwock kosmetykow dla wlosow ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki!
Odkąd zaczęlam tak porządnie dbać o włoski, po każdym myciu odżywka, ponadto co drugie maseczka, poza tym rózne domowe żółtka, oliwy, itp. bardzo bolą mnie cebulki włosów. Masuje sobie łeb ciągle, bo troche mi wtedy lżej. I w związku z tym moje pytanie: czy można przesadzić, przedawkować z odżywkami? Czy rzeczywiście trzeba je stosować bez przerwy, do każdego mycia obowiązkowo, czy co jakiś czas, systematycznie ale rzadziej? Nie jest podobnie jak z odżywkami do paznokci? Odżywiać przez miesiac np. po czym jak stan się poprawi zaprzestać by za jakiś czas znów kurować??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Wiesz co ja stosuje od czerwca a tak naprawde systematycznie od wrzesnia jak wrocila z wakacji i mnie nie boli nic
![]() A moze to te sls o ktorych dziewczyny pisza, niektorym poprostu zbyt czesty kontakt nieodpowiada i bardziej szkodzi niz pomaga ![]() Jolie Estelle i Trustawkowawiosna napewno pomoga bardziej , to sa specjalistki ![]()
#26 |
Raczkowanie
|
Ja tez tak mam;/ strasznie bola mnie cebulki a zwlaszcza na samym czubku glowy;( masuje ale malo pomaga... casami jak posmaruje tonikiem to czuje przez jakis czas ulge;] A o kucyku moge zapomniec;( Jak związe wloski nawet tak leciutko to mam wrazenie ze cos mi wydziera je z glowy i przy tym ten okropny bol.. czy to moze byc jakies zapalenie??? Czy mozna temu jakos zaradzic? Dodam ze mam bardzo sucha skore glowy;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Witam wlosomaniaczki
![]() Musze powiedziec jedno wlosy w koncu po kilka miesiacach zaczely rosnac i zbiega sie to dokladnie z odstawieniem suszarki , prostownicy itp. Zdzrz mi sie sporadycznie ale od mieisiaca nie uzywam suszarki ( moze raz ) i w koncu widze konkretny odrost ![]()
#29 |
Raczkowanie
|
"serduszkoiz" Gratuluję!
![]() Edytowane przez fionka87 Czas edycji: 2008-12-18 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.