|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
rozmiar ubr 6 latka
Drogie mamy,
za tydzień udaje sie do kuzynki, która ma dwoje urwisów i chciałam im kupić coś do ubrania, ale nie mam pojęcia jaki rozmiar ubrania może mieć 6-latka i 4-latek. bardzo proszę o pomoc. Dodam, że dzieci są bardzo szczuplutkie i na swój wiek średnio wysokie ![]() Z góry dziękuję za odp ![]()
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: rozmiar ubr 6 latka
ja mam 3,5 letniego chlopca ale kupuje wieksze ubranka na 5-6 lat czyli rozmiar 110/116, wiec jeski chodzi o 6-latka kuzynki to proponuje min o jeden rozmiar wieksze kupic niz ja kupuje, gora o dwa. Spodnie sie podwienie i w blouzce rekawki tez. O 1-2 rozmiary wieksze jest ok, ale nie kupuj wiekszego bo to bedzie duzo za duze.
a 4 latka to ok 104 ale to mozezs juz kupic tak jak ja kupuje mojemu czyli walsnie cos na 110/116 cm. Czyli podsumujmy dla 4-latka - 110/116 cm dla 6 -latka - 122/128 , jesli dzieic nie sa zbyt duze to spokojnie ubranka bede wieksze i troche w nich pochodza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za odp
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jezeli kupujesz wieksz rzeczy to kup juz lepiej na jesien /zime.
letnie ciuchy moga im byc dobre w grudniu a wtedy nici z noszenia bo za rok beda za male. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Moja sześciolatka nosi 122 - 128
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
mój 4ro i pół latek nosi rozm 118 bo tyle tez ma wzrostu -ale on raczej z tych wysokich... duzo zalezy od firmy w jakisj kupisz ubranka bo z tym to różnie bywa...
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
dziękuje za odpowiedzi
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
na drugie mam Irena
|
o rany a moja córka 6l nosi 134 jest szczupła a 6 latka szwagierki 140 bo w pasie i udach się nie mieści z długości ścina
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
To kupuj takie z gumka w pasie, jak u ciezarnych. Znajdziesz takie w Aldi, chidz nie wiem czy u ciebie juz jest ten sklep. Poza tym w polskich sklepach to nie mam pojecia jakie firmy robia takie regulowane i czy akurat w takim rozmairze jeszcz6e sa regulowane.
evela28 140 -6-latek? Moja znajoma ma 10 latka i on wlasnie nosi 140, ale to szczuply chlopak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zapomniałam dodac ze regulacja jest od najmniejszych riozmiarów niemowlęcych do 164 cm czyli 13-14 lat.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.