|
Notka |
|
Papierowy zawrót głowy Forum dla ludzi, którzy lubią tworzyć z papieru. Tutaj dowiesz się jak zrobić ciekawą kartkę lub scrap. Zaprezentujesz swoje dzieło. Zapraszamy. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Kartka z motywem wiersza K.I.Gałczyńskiego.
Dziewczyny, potrzebuję waszej pomocy
![]() P. S - Jestem zaszokowana pomysłowością, orginalnością i wykonaniem waszych prac! Może spróbuję kiedyś własnych sił w scrapbookingu? Bardzo mi się podoba ta technika ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
CraftMod
|
Dot.: Kartka z motywem wiersza K.I.Gałczyńskiego.
Witaj!
Ja w sumie wlitereturę zazwyczaj wykorzystuję jako bazę scrapa czy kartki. Jeślibyś wybrała konkretny wiersz czy jakiś jego fragment to było by na pewno łatwiej pomóc. Można np wydrukować jakiś obrazek zwiazany z tematem, dac jakąś wstażeczkę, przypiąć kwiatka a obok cytat, ... Możliwości jest mnóstwo, ogranicza Cię tylko Twoja wyobraźnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Wyobraźnia to tam pikuś, bo pomysłów jest mnóstwo, Gałczyński ma bardzo dużo wierszy. Nie przepadam za jego twórczością... Gorzej z czasem i materiałami... Na czwartek potrzebuję tą kartkę... Chyba zrobię ten motyw z nocą. Co ty na to? Myślałam o takim małym rysunku, ze trzy domki, księżyc, ulica, latarnia i czarne malutkie plamki w kształcie ludzi... Czy to dobry pomysł?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Jeśli mogłabym coś podpowiedzieć - to księżyc faktycznie pasuje, bo jest częstym motywem w poezji Gałczyńskiego; oprócz tego pojawiają się w jego wierszach: gwiazdy, drzewa, wiatr /ale to trudne/, dzikie wino, koty, kapelusze
![]() A całość dobrze by było postarzyć, żeby wyglądał na wyciągnięte ze strychu. propozycja 1. tło z nut na pięciolinii, do tego anioł , jakiś motyw roślinny /pozawijany/ i ten fragment: "liryka, liryka, tkliwa dynamika, angelologia i dal" propozycja 2. tło ze starej gazety, najlepiej "Przekrój" /można postarzyć/, do tego koperta, fiołek, złote napisy i ten fragment z "Listów z fiołkiem": "Poezja to jest złoty szerszeń, co kąsa, więc się pisze wiersze - cóż, człowiek pisze tak jak może..." To takie tam pomysły na szybko, mam nadzieję że się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
O rany, dziękuję, świetnie się spisałaś
![]() ![]() Dzięki wszystkim za pomoc, bardzo się przydałyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Super pomysł ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Cieszę się, że moja miłość
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.