|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Nauka jedzenia czyli odchudzanie z 30kg nadwagą
Stało się.
Mam 17 lat, 169 i 90kg żywej wagi .Znienawidziłam chodzenie do sklepów. Zaczynam nienawidzieć jedzenie. Otyłość mam podobno zapisaną w genach, ale zdaję sobie sprawe, że to nie geny przez 17 lat karmiły mnie tłustymi sosami z makaronem,zupkami chińskimi, pizzą, frytkami, zapiekankami czy McDonald'em. Moje jedyne jedzenie ostatnio. Odchudzałam się nie raz nie dwa. Byłam u dietetyczki, ale chyba się z panią nie dogadałam. (zapisała mi naprzykład zaupe mleczną na drugie śniadanie ok.10 [ w szkole ? ![]() ]) No nic...Teraz jednak muszę się odchudzać, ze względów zdrowotynych jak i fizycznych.Zaczynam wygladać jak sumo, zwały tłuszczu i nic więcej. Mam ambitne plany ... Chcę i muszę schudnąć ok 30 kg - w jak najszybszym czasie. Dobre wieści są takie, że zapisałam się na pilates salsę i step w podbliskim klubie fitness, chce chodzić na basen i otworzyli mi siłownię pod domem. Aktualnie jestem chora na grypsko, ale w piątek idę na kontrolę i po namiary do endokrynologa(?) do katowickiej Ligoty. Zle wieści to to, że przez tą chorobę nauczyłam się mało ... jeść. Dziś jestem tylko na miseczce kisielu i marchewce. Nie mam ochoty więcej jeść choć bardzo bym chciała... poprostu nie chce mi sie jeść. Wizazanki pomożecie mi w walce z tą ... chorobą? Liczę na wasze porady, liczę na was... Myślałam o poproszeniu lekarki o Meridie... tym bardziej, że ta niechęć do jedzenia trwa tylko od piatku gdy siedze w domu... mam bardzo duże skłonności do pochłaniania bardzo dużej ilości jedzenia. Muszę się nauczyć normalnie jeść i schudnąć te piekielne 30 kg... do dzieła. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nauka jedzenia czyli odchudzanie z 30kg nadwagą
Zacznij od przeczytania wątków od redakcji (to te na głównej dietetyce). Tam znajdziesz podstawowe zasady zdrowego odżywiania i racjonalnego chudnięcia. Nie licz na cuda, nie ma czegoś takiego jak trwałe, szybkie schudnięcie ( te dwa pojęcia już teraz się gryzą). Na to wszystko potrzeba czasu. Sama piszesz że stosowałaś różne diety- czego zabrakło? Samozaparcia? Determinacji? Jeżeli gra zaczęła się już o Twoje zdrowie to Twój zapał powinien wzrosnąć.
Może zmień dietetyczke? Skoro ta jedna Ci nie podpasowała to nie znaczy że inne będą złe. Wkońcu jak sama stwierdziłaś Twoja nadwaga jest już chorobliwa.
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam sie z KOKAINA, najlepiej poszukaj lepszego dietetyka. Do walki z taka nadwaga potrzebna jest ogromna wiedza, ktora taki specjalista dysponuje. Branie na siebie takiego przedsiewziecia nie jest rozsadne. Tu najwazniejsze jest zdrowie, ktore teraz na pewno jest juz nadwyrezone. Skoro wczesniej probowalas i nic z tego nie wyszlo, nie ma co brac sie za to samemu po raz kolejny. Zapewne za kazdym razem powtarzalas sobie, ze- teraz sie uda! Bez fachowej pomocy sie nie obedzie.
Ale oczywiscie trzymam kciuki
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję wam dziewczyny za odzew =*
Muszę wierzyć w cuda skoro postanowiłam schudnąć. Moje diety... Hah coś w stylu odchudzam się! Nooo od jutra... Brakowało czasu, motywacji. Nie wiecie tylko po co ten endokrynolog? (mój lekarz rodzinny mi zapisał skierowanie do Katowickiej Ligoty...) hmmm |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
hej fabi91
fajnie, że zdecydowałaś się na dietę, jeżeli potrzebujesz rad koleżanek odchudzających się na wizażu polecam temat w którym sama jestem https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=233253zapraszamy w grupie raźniej
|
|
#6 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() baseny, spacery ... boję się, że zgine od tego planowania ciągłego. w szkole jestem od 7 do 15:30, no w piątki wcześniej bo jestem zwolniona z zajęć WF do końca roku z powodu wypadnięcia rzepki. Ehh... wiecie może w czym może mi pomóc endokrynolog ? ;/ Chodzi o tarczyce????
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może podałabyś przykładowy jadłospis,byłoby łatwiej Ci pomóc.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Ano proszę bardzo
Jutro na śniadanie chce zjeść 2 kromki Wasa z serkiem almette pomidorem i cebulką Jogurt Danone Naturalny Banan - uwielbiam ![]() Herbata A nad resztą będe jutro myśleć. Mam takie pytanie - o której najpóźniej można jeść śniadanie? Bo ja rano w siebie porpostu wmuszam na siłe, a godzine później zjadłabym ze smakiem... |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Serek almette,banan - lepiej na redukcji unikać
![]() Co do śniadania,jeśli masz w siebie wmuszać,to zjedz godzinę później,moim zdaniem nie ma różnicy .
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
fabi! Czuję się jakbym czytała o sobie! Dosłownie. Jedyna różnica między nami to to, że ja jestem o rok młodsza (nawet też mam problemy z wypadającą rzepką!)
pozwolisz, że się do Ciebie dołączę? ja póki co staram się być na diecie białkowej, ale kiepścizna mi z tego wychodzi. Ostatnio dowiedziałam się, że u mnie w mieście jest Klub Kwadransowych Grubasów- spróbuję tam )pozdrawiam ;*
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Fabi91, Czyżyk007 - Chciałam tylko napisać, że podjęłyście dobrą decyzję i życzę powodzenia bardzo szczerze
![]() Pamiętajcie tylko, że szczególnie w Waszym przypadku lepiej powoli, a trwale, niż szybko i spektakularnie, a z jojo.
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Fabi, jsk idzie odchudzanie? Mam nadzieje, ze dobrze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

.

fajnie, że zdecydowałaś się na dietę, jeżeli potrzebujesz rad koleżanek odchudzających się na wizażu polecam temat w którym sama jestem 

- uwielbiam ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)