|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Gość
|
Antykoncepcja
Zamierzam rozpocząć współżycie z chłopakiem o 3 lata starszym. To nie mój chłopak, ale to chyba nieistotne.
Wydaje mi się, że sama prezerwatywa nie wystarczy, choć wiem, że moja siostra i jej chłopak używają właśnie tylko takiego zabezpieczenia, a czasem nawet wcale /gdy chłopak czuje, że dochodzi wyjmuje swój narząd ![]() Chciałabym usłyszeć od osób, które mają wprawę, czy rzeczywiście moje obawy są słuszne czy nader przesadne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: Antykoncepcja
nie wiem czy się starzeję czy co...no comments
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Ja starzeje sie bez watpienia
![]() Odpowiadajac na Twoje pytanie, k.k., to powiem Ci tylko tyle: znam przynajmniej tuzin nieszczesliwych malzenstw, ktore MUSIALY powstac wlasnie na skutek zastosowanej metody gumowo-refleksowej. Niektore na skutek "tego pierwszego razu" lub "zapomnienia na jedna noc". Wybor nalezy do Ciebie. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
witam
jestem przrażona nieodpowiedzialnością. ludzie jest 21 wiek a tu stosunek przerywany? to żadne zabezpieczenie. ja uważam ,że pigułki sa najlepszym zabezpieczeniem ale nie same w sobie tylko ich odpowiednie i regularne ,dokładne zażywanie. sama mam dziecko z wpadki i wiem ile trzeba poświecic dla dziecka(chociaż nie załujemy ,jesteśmy naprawde szcześliwa rodzinką i myuśle ze gdyby nie wpadka to długo nie miaelibyśmy dziecka.) nasza córka zostanie raczej jedynakiem . ale nie wszystkie dzieci z wpadki maja to szczescie ze żyją w szcześliwych pełnych rodzinach. zresztą nie bede głosic kazan chociaż juz to chyba zrobiłam ![]() najpierw pomyśl póżniej rób ,a najlepiej nic nie rób. pozdrawiam paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Zło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Nie żartuj że się jeszcze zastanawiasz.... Szybko do lekarza po piguły, chyba że lubisz dzieci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Re: Antykoncepcja - tak mi sie skojarzyło :D
Pan Kowalski do Pana ginekologa:
-Panie Doktorze- poprosze o podanie mi jakiejs innej metody antykoncepcji , bo mamy juz 5 dzieci z zoną i miec juz nie chcemy ; Lekarz: Oczywiscie- bla, bla, bla/../ Spotykają sie po jakis czasie na ulicy. Lekarz do Kowalskiego : "Jak tam Panie Kowalski, działa ta antykoncepcja , co to ją Panu zasugerowałem ostatnio ? " Na to Kowalski: " Pozwoli Pan ,panie Doktorze -przedstawię Panu kogos : oto Mietek - z przeterminowanych tabletek, oto Aldona z peknietego kondona, oto Walenty- za pozno wyjęty" .. heheh.. ![]() ![]() moja anegdotka ma na celu jedynie stwierdzenie kk, ze nie ma metody 99.99 % jesli chodzi o zabezpieczenie przed ciazą. Tymbardziej nie są nimi stosunek przerywany, czy ewentualnie prezerwatywa- ta chociaz pozwala ustrzec sie przed HIV i innym sziajstwem ![]() jesli juz to pigułki, zrób sobie badania i lekarz ci odpowiednią dobierze ![]() ![]() miałam isc do pracy .. ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Pigułki + prezerwatywa to jak na razie jedna z najlepszych metod zapobiegania ciąży, prezerwatywa pozwala również ustrzec przed Hiv. Nie zastanawiaj się tylko idź do ginekologa żeby Cie zbadał i przepisał odpowiednie pigułki.
Ale czy warto rozpoczynać współżycie z facetem, który nie jest Twoim chłopakiem.... i możliwe, że nic Cie z nim nie łączy...??? No, ale to już twoja sprawa.... Pozdrawiam Kamila |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
|
Malenka nie bardzo rozumiem Twoją postawę.
Złośliwiec a gdzieś napisałam, że podążam śladem siostry? Nie. Wręcz odwrotnie. Napisałam, że lubię mieć wszystko zapięte na ostatni guzik.. maja101 owszem lubię dzieci, ale gdy są cudze ![]() paula78, Ola, Kamila ![]() Kamila taką podjęłam decyzję i jestem z niej jak dotąd zadowolona. Poszaleć można. Z umiarem oczywiście i rozumem głowie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że poszaleć można i dobrze że rozpoczęłaś ten wątek co świadczy o tym, że masz na tyle rozsądku żeby zapytać, któa metoda jest najlepsza
![]() Ja tak też szalałam w zeszłym roku i życze Ci żebyś się nie przejechała, żebyś umiała rozgraniczyć sex od miłości.Ja niestety zakochałam się niespodziewanie, a nie to miałam tego w planach i dosyć sporo się nacierpiałam. Teraz uspokoiłam się, mam fanatastycznego chłopaka i co najważniejsze moje uczucie jest odwzajemnione ![]() Czego również Tobie życze, cmoki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
k.k napisał(a):
> Złośliwiec a gdzieś napisałam, że podążam śladem siostry? Nie. Wręcz odwrotnie. Napisałam, że lubię mieć wszystko zapięte na ostatni guzik.. Nie rozumiem, na pewno piszesz do mnie? Skad raptem wziela sie tutaj jakas blizej nieokreslona siostra? Ja o niczym takim nie pisalem!!! |
![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Gość
|
złośliwcu. po 1. nie krzycz. proszę.
po 2. napisałeś: Odpowiadajac na Twoje pytanie, k.k., to powiem Ci tylko tyle: znam przynajmniej tuzin nieszczesliwych malzenstw, ktore MUSIALY powstac wlasnie na skutek zastosowanej metody gumowo-refleksowej. Niektore na skutek "tego pierwszego razu" lub "zapomnienia na jedna noc". Wybor nalezy do Ciebie. taka pouczająca anegdotka jakbym to ja postępowała tak jak moja siostra. dlatego tak napisałam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie, ze poszalec mozna.. ale moze warto byloby szalec z odpowiednim facetem? Ktory wrazie czego nie zostawi Cie na lodzie. No ale to tylko moja mala sugestia i tak zrobisz jak chcesz.
A co do antykoncepcji.. no to chyba tylko tabletki plus prezerwatywa. Choc musisz wiedziec, ze tabletki nie sluza kazdej kobiecie.. i maja swoje skutki uboczne.. No i cellulit na mur beton sobie zapewnisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Gość
|
A Twoja siostra zaliczyla wpadke? Ja pisalem o nieszczesliwych zwiazkach malzenskich, w ogole nie ocenialem postepowania Twojej siostry, daleki jestem od tego. Chcialem tylko pobudzic myslenie przed czynami
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Gość
|
nie nie zaliczyła, choć dla mnie mogłaby, bo uwielbiam małe bobaski |oczywiście nie swoje
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Agentka-Ola napisał(a):
> moja anegdotka ma na celu jedynie stwierdzenie kk, ze nie ma metody 99.99 % jesli chodzi o zabezpieczenie przed ciazą. Niemal jest (skuteczność 99,6%) - chodzi mi o implanty (wszczepy czy jak to inaczej zwał). W Polsce praktycznie niedostępne, na Zachodzie coraz bardziej popularne. Jest to takie maleńkie coś wszczepiane pod skórę, które działa analogicznie jak pigułki, ale nie trzeba pamietać o przyjmowaniu. Spokój ma sie na 3-5 lat (sic!). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja przyłączę się do większości moich przedmówczyń . Nie zwlekaj tylko idź do doktora
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.