![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wielka prośba - pomóżcie zacząć redukcję
Zapuściłam się do ponad 100 kg
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wielka prośba - pomóżcie zacząć redukcję
Przede wszystkim nie jedz słodyczy
![]() Zadych fast foodów ale to pewnie juz wiesz ![]() Mozesz tez pic zielona herbate na przeczyszcze organizmu, jest zdrowa ![]() Zeby przespieszyc to najlepsze sa równiez cwiczenia ![]() Pij duzo wody ja przynajmniej po niej nie czuje tak głodu unikaj pieczywa, chyba ze razowe ![]() mozesz np zastapic to pieczywem wassa ![]() postaraj sie tez nie jesc makaronow ani smarzonego jedzenia jak jestes głodna to jedz np owoce albo warzywa Zycze ci powodzenia ![]() ![]() Troche silnej woli a napewno ci sie uda mysle ze pomogłam chociaz w malutkim stopniu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
hmma 1200 to nie zabardo radykalnie? moze oblicz sobie swoje dzienne zapotrezbowanie kaloryczne i odejmij od tego z 200 kcal i narazie od tego zacznij jak myslisz? bo to moze byc szok dla organizmu bo juz go troche wyniszczyłas takimi aksperymentalnymi dietami.....
![]() postaw na warzywka i owocki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Zacznijmy od tego: napisz nam to co jadłaś przez ostanie kilka dni i o jakich porach. Tylko szczerze- bez upiększania- jeśli zjadłaś kanapkę ze smalcem to napisz, jeśli zjadłaś salceson napisz.
Zobaczymy jakie najwieksze błędy zywieniowe popełniasz. I napisz nam także jakie sporty lubisz, czy masz możliwość ćwiczyć i ile razy w tygodniu. Później zastanowimy się co dalej- od razu jednak napiszę, że ja bym limit ustaliła na 1400 kalorii- przy tym progu da się już wyczraować coś fajnego w kuchni. Musisz też zadabać o metabolizm- bo po głodówkach pewnie jest rozwalony. Ale wszystko powolutku, zacznij od wklejenia tego co ostanio jadłaś. A, że odchudzanie najlepiej zacząć od dziś- nie odkładać to ułożę Ci jadłospis o kaloryczności około 1400- taki przykładowy, żebyś miała się czym sugerować. śn.- zaraz po przebudzeniu- np. owsianka- najlepiej ugotować płatki na wodzie- około 60 gr- to będzie 210 kcal. Póżniej dodać do nich naturalny serek homogenizowany. (około 180 gr- czyli jakies 150 kcal). Możesz posypać to otrębami pszennymi, których wartość kaloryczna jest bardzo niska, a mają dużo błonnika i są zdrowe. Takie sniadanko będzie miało około 380 kcal. Zjedz tu jeszcze jakieś warzywo. 2 śn.- tu już obniżamy ilość węgli, więc możemy zrobić sobie jejcznicę z samych białek (np. 3 czy 4- około 60 kcal), zjeść jakiś owoc i kromkę chleba razowego (40 gr kromka- około 100 kcal). Razem 250 kcal. obiad- najlepsza byaby ryba- ugotowana, upieczona bez tłuszczu lub pierś z kuczaka i do tego wielka porcja warzyw. Ja jestem raczej za niedodawaniem węgli do obiadu, więc dałabym dużą 200 gr porcję ryby. Razem około 300 kcal. podwieczorek- to jest najlepsza pora na ddoanie do jadłospisu nienasyconych kwasów tłuszczowych. Tak więc: garść orzechow, pestek, oliwa z oliwek i białko w takiej postaci jak lubisz- serek homo naturalny, serek wiejski czy białka jajek. I warzywa. Razem: około 350 kcal kolacja: białkowa- lekka: 100 gr twarogu chudego, tuńczyk, pierś gotowana. i warzywa ![]() Razem około 1400.
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
hey wydaje mi sie ze wartosc kaloryczna kolacji za mała podoałąs bo twarozek tunczyk kurczk iwarzywa tak małokaloryczne nie sa?
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
matryca3-
twarożek chudy- 100 gr- 97 kcal pierś z kurczaka- 95 kcal- 100 gr tuńczyk- też około 100 gr- 100 kcal.... warzyw nie wlicza się do bilansu kalorycznego. ![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
ee ha to myslałąm ze te 3 rzeczy naraz i dlatego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a dlaczego warzyw sie nie wlicza?
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Bo na dobrą sprawę warzywa to sam błonnik i woda.
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
fakt ale tez maja kalorie;p np taka soczewica;p sporo kcal ma;p
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam i życzę wytrwałości |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
łoo ja dzis mam taka niemoc ze szok..;/ dosc ze wtałam o 11 to jestm tak zmeczona i w ogole masakra;p
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
- Wasa jest mocno przetworzona, poza tym ciężko się nią najeść. Pieczywo razowe/pełnoziarniste/orkiszowe jest bardziej pożywne i zdrowsze. -Makaron można jeść nawet na diecie, ale nie pszenny tylko razowy. Lubella wypuściła stosunkowo niedawno na rynek takie właśnie makarony i są pyszne. -Owoce niektórym mogą utrudniać chudnięcie, dlatego warto jeść je we wczesnych godzinach, i najlepiej 1-2 sztuki dziennie. Poza tym na dobrze skomponowanej diecie nie ma czegoś takiego jak głód i chęć podjadania. 5 regularnych, pełnowartościowych posiłków i sprawa rozwiąże się sama ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Także przeszłam różne głodówki, tabletki, herbatki aż poszłam do dietetyka i jestem bardzo zadowolona. Moja dieta opiera się na tym aby jeść często i mało przy czym nie muszę rezygnować nawet ze słodyczy... i wciąż chudnę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() deMitia mój dzień pod względem jedzenia wygląda fatalnie, a później przez jedzenie także cały dzień wygląda fatalnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No dobrze, to poużalałam się nad sobą, wypisałam właściwie wszystkie moje grzechy dnia dzisiejszego, bo właściwie w moim dzisiejszym jadłospisie były same grzechy ![]() ![]() Judyta1986 dziękuję Ci za cenne rady ![]() ![]() A tak swoją drogą słyszałam, że picie szklanki wody z łyżką octu jabłkowego 3x dziennie pomaga na przemianę materii, słyszałyście o tym?
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
ja słyszałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
moja mama kupiła dzis bułeczki maslane z kawałkami czekolady..i zgadnijcie co zrbiłam..? pewnie myslice ze ich nie tkneła..prawa jest inna wszamałam je az mi sie uszy trzesly..;/ zle zle zle..
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
a piłaś tą wodę z octem jabłkowym po posiłkach czy przed?
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
ee na snaidanie przed posiłkiem a na kolacje np jak zjadłąm o 20 to przed samym snem wypiłam tą wode z octem
![]()
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak więc zacząć trzeba Twoje odchudzanie do tych dwóch kwestii- jak z tym się jako tako uporasz będziemy mysleć co dalej. Żołądek musi się skurczyć- czyli nie ma mowy o opychaniu się- małe porcje, często. Jak czujesz ssanie łycha otrąb do buzi- zapcha Cię. Teraz słodycze- możesz pomoc sobie chromem. to po pierwsze. po drugie: nie kupuj słodyczy- ma ich po prostu w domu nie być. Jak mama je kupuje, bądż siostra- pogadaj z nimi poważnie, aby tego nie robiły. Twój przypadek to nie są urojenia nastolatki, która nie mieści się w rozmiar 34 tylko powazny problem zdrowotny.... powinny zrozumieć. Nie będzie słodkiego w szafce nie będzie kusiło... Zgodnie ze wskazówkami zywniowymi z watków podwieszonych ułóż sobie jadłospis i wstawiaj go codziennie do "nasze codziennie jadłospisy"- dziewczyny Ci pomogą. Ja życzę powodzenia i silnej woli.
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Skoro mieszkasz sama to połowa problemu rozwiązana. Masz nie kupować słodyczy!
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
a ja bym nie odstawiałą iety do poniedziałku, jeśli zaczyam dbać o siebie, walczyć sama ze soba to od teraz, nieważne czy dopiero wstałaś i zastanawiasz sie co zjesć na sniadanie czy juz wchłonełamś tabliczkę czekolady i masz teraz wyrzuty sumienia, to jest najważniejsze, zeby nie odkładać tego na kolejny dzień, kolejny tydzień, trzeba sobie powiedzieć, ze zaczynasz od teraz i koniec kropka. Żadna niedzielna impreza Cię nie złamie, a będzie dla Ciebie wyzwaniem!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
przede wszystkim nie szukaj wymówek, nie podjadaj po kątach, bo to nie Nas oszukasz a siebie
co do słodyczy itp. to ja np. zauważyłam, że musi się chyba trochę psychika odzwyczaić i np. jak jest placek w domu, a ja chodzę i ciągle o nim myślę, wyobrażam sobie jak smakuje, to robie tak, że odkrawam malutki paseczek i okazuje się potem, że aż tak to wspaniale nie smakuje jak sobie to wyobrażałam i potem się nie rzucam. I z czasem coraz łatwiej się opanować, poza tym często jak jem jakiś owoc to doceniam, że smakuje dobrze, jest słodziutki i wcale nie muszę jeść słodyczy. Pozwalam sobie raz na jakiś czas trochę. Dobrze też pamiętać, żeby po południu i wieczorem już nie jeść owoców, bo mają dużo cukrów. też taka rada, że warto naprawdę jeść regularnie bo wtedy nie czujesz tak głodu, więc się nie rzucisz, szczególnie jak niektórzy głodzą się przez cały dzień, a wieczorem gdzie metabolizm jest wolniejszy napychają się. Jak zjem dość w ciągu dnia to wieczorem jem białkową kolację i jest ekstra. Mam też taki sposób, że jak wieczorem chce mi się czegoś zakazanego bardzo, to myślę sobie, że zjem od rana to zdążę spalić, i albo zjadam trochę, albo już mi się nie chce ![]() tak samo do pracy sobie szykuje jedzenie, nie wyskakuje po drożdżówki bo nic nie wzięłam, wszystko mam rozplanowane i naprawdę to wchodzi w krew! musisz sobie stworzyć trochę własną filozofię tego wszystkiego super pomysł ze spacerami, na początek bardzo dobrze, żeby nie obciążać stawów, a później będziesz mogła poszerzać horyzonty naprawdę można dużo zmienić czasami są to naprawdę drobne zmiany, które przynoszą efekty np. wczoraj miałam w domu kurczaka z rożna, kiedyś zjadłabym go z chlebem i nie zdjęła skóry, natomiast tym razem zdjęłam skórę i zjadłam z warzywami, bez chleba. I naprawdę kilka takich zmian i już duży krok do przodu. najważniejsze to nie oszukiwać siebie samej ![]() na pewno Ci się uda ![]()
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tak ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
ja tez kocham kefirki
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.