|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Co zrobić z Laptopem !!?!?!
Prosze pomóżcie mi !. grałam sobie w simsy 2. i wyłączyłam je. po zakończeniu grania w simsy chciałam wyłączyc laptopa, ale widocznie laptop tego nie chciał ;/. więc zwyczajnie zamknełam go. i patrze a tu nadal świeci się zielone światełko ( oznacza one że laptop dalej chodzi a gdy by było pomarańczowe to znaczy że jest w stanie wstrzymania.) więc otwieram go a na ekranie 'trwa przygotowanie do przejscia w stan wstrzymania'.. czekam 15 min otwieram naciskam na 'wyłącz' a tu dalej 'trwa przygotowanie do przejscia w stan wstrzymania'.. i juz tak czekam godzine prawie a tu nic ! prosze powiedzcie mi co mam zrobic
![]() ![]() ![]() ![]() POMOCY ! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co zrobić z Laptopem !!?!?!
Ja choc wiem,ze nie jest to zbyt dobry pomysl to w takich sytuacjach poprostu odlaczam laptop od pradu i wyjmuje baterie.
Napewno nie jest to wlasciwe postepowanie i zapewne szkodzi,ale przewaznie z braku czasu kiedy komputer tak mi sie zawiesi - nie mam wyjscia i musze go wylaczyc w ten sposob. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mi zawsze pomaga naciskanie długo "power" i wyłącza się sam.
![]() |
#4 | ||
Administrator
|
Cytat:
![]() zobacz czy laptop wie ze jest laptopem ![]() obrazek 1 start->uruchom->panel sterowania -> zarzadzanie energia -> schematy zasilania Cytat:
![]() Patrz obrazek 2 i ustaw to co Ci najbardziej odpowiada. Mialam podobny przypadek, laptop sie zawieszal i pomagalo odlaczenie zasilania, winna byla awaria kosci pamieci RAM i spalil sie jeden slot. Po wyjeciu uszkodzonej pamieci laptop przestal sie "zawieszac" dzialal wolniej. Kupilam wieksza pamiec i wlozylam w jeden slot -> problem znikl. aniolek ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2023-11-28 o 15:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.