|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Pomóżcie pozbyć się tego czegoś co noszę przed sobą :)
Witam serdecznie, zawitałem tutaj, bo mam problem i nie wiem jak mogę sobie z tym sam poradzić. ( nie mam doła - nie o to tu chodzi). Mam 21 lat.. Mam 194 cm wzrostu... i niestety waga z dnia dzisiejszego - 98,6kg to nie zasługa rozbudowanej masy mięśniowej. Noszę przed sobą za duży brzuch, ale nie potrafię go zgubić do tej pory bez diety moja waga nie przekraczała nigdy 94kg i tak było od paru lat. Byłem grubszy ale nie aż tak, w styczniu przestałem palić po paru latach no i jakoś tak mnie przybyło i stwierdzenie "Wszędzie mnie pełno" już nie jest przenośnią. Proszę poradźcie coś żebym stracił kilka kilogramów no tak minimum z 10
![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomóżcie pozbyć się tego czegoś co noszę przed sobą :)
ja juestem oczywiscie dziewczyna i brzuszek tez mam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS.jesli mieszkasz w miescie to najlepiej jak bys chodzil na silownie.godzina dziennie Ci wystarczy ;-) ja mieszkam na wsi i nie mam gdzie chodzic bo nie ma silowni u mnie nigdzie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
A powiedz mi jak ćwiczysz ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Polecam przeczytać wątki podwieszone.
Inną alternatywą jest ograniczenie się ( oczywiście poprzedzone kilkudniową obserwacją tego co jesz, aby wyeliminować to co MOŻE tuczyć) oraz zainwestowanie w siłownie lub poprostu poranny jogging ![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
wiec cwiczenia takie. 1) lezac na podlodze na plecach(ja na gąbce bo wygodniej i nie boli wtedy kość ogonowa)wymachujesz nogami troszke nad ziemia (lewa prawa lewa prawa) czyli jedna zgieta do siebie druga prosta i na odwrót.ja z poczatku robilam po 20 bo mnie brzuch bolal strasznie od tego ale dzis juz zrobilam 150
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
tylko pamiętaj że możesz negatywnie wpłynąć na krzywizny kręgosłupa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ale ja cwicze na gąbce i nie czuje żadnego bólu w kręgosłupie.. a jeśli Ty też masz gebeczke ;p to też radze tak ćwiczyć bo nie jest zalecanie na podłodze iż
![]() ![]() ![]() PS.alez sie uczepilam tej podlogi i gąbeczki ;p pozdrooo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
Bez urazy Dirty, ale brednie wypisujesz.
Ćwiczenia które wykonujesz nie powodują spalania tkanki tłuszczowej. Jeżeli chodzi o spalanie tłuszczu niezbędne są ćwiczenia aerobowe, (bieg, jazda na rowerze, skakanka itd.) trwające nieprzerwanie minimum 30 min. Najlepsze efekty osiągniesz w połączeniu z odpowiednia dietą i ćwiczeniami siłowymi (aeroby najlepiej robić odrazu po treningu siłowym). 3 razy w tygodniu i po 2 miesiącach zauważysz dużą różnicę. Niestety samo nic bez wysiłku nie przychodzi. Po 1 odpowiednia dieta+ regularne pory spożywania posiłków Po 2 ćwiczenia siłowe+aeroby Po 3 odobina silnej woli i zaangażowania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ojjj moja kochana jesli nie cwiczylas takiego czegos to nie mow ze nie dziala bo niewiesz. Ja tak cwicze i czuje ze sa efekty,brzuch mam twardszy i mniejszy-a na poczatku byl wielgasny i nie pokazywalam sie nigdzie w krotkich bluzeczkach itp a teraz swobodnie sobie chodze na imprezy w takich.jest mniejszy i ladniejszy. Wiec nie wypisij nic jak niewiesz czy to dziala jak nie probowalas.
moja mama przez 3 miesiace cwiczyla tak i jeszcze troche cwiczen na rozgrzewke i schudla strasznie. brzuch ma plaściutki i nie ma zadnego odstajacego tluszczu jak siądzie. jak sie czegos nie robilo i niewie jak to dziala to naprawde nie ma po co sie udzielac :/ nie pisze tego wszystkiego ze zlościa do ciebie tylko chce Ci wytlumaczyc ze to naprawde pomaga. PS.a do tych cwiczen jeszcze dorzucam od przyszlego tygodnia hula-hop i skakanke wiec efekty beda wieksze i szybsze.wiec polecam takie cwiczenia. pozdrawiam ![]() Edytowane przez DirrtyFighter Czas edycji: 2008-12-04 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
i to wszystko tak nagle się stało od 28.11 tak?
może trochę przesadziłaś z negatywną oceną swego ciała dlaczego uważasz, że DannyDan nie wie czym pisze? na jakiej podstawie? w tym poście nie ma ani słowa nieprawdy - tłuszcz pomagają spalić ćwiczenia aerobowe a te, które Ty wykonujesz je wzmacniają i kształtują, dlatego brzuch jest twardy aha, żeby nie było, ja ćwiczę od wielu lat mięśnie brzucha więc wiem o czym mówię i jeszcze jedno, GRooberto chodziło o to, że powinno się ćwiczyć jednocześnie mięśnie brzucha i mięśnie grzbietu, ponieważ wszystkie mięśnie powinny być jednakowo silne, inaczej dochodzi do bólów pleców i lordozy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
IlonaP wiem wiem , krztałcę się na fizjoterapeutę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | ||
Raczkowanie
|
IlonaP
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() bye bye ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.