|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Obszycie organdyny
Witajcie Wizazanki, moze któras z Was probowala kiedys obszyc organdyne. Chciałam sobie zrobic szal ale to cienki material i wymaga specjalnego dodatku do maszyny. Moze cacie jakis domowy pomysl na wlasnoreczne obszycie (moze jakos mozna zagrzac te koncowki, zeby sie nie siepalo). Nigdzie nie moge znalezc zakladu, ktory zwyczajnie obszywa organdyne... Pomozcie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Obszycie organdyny
moja mama szyla mi sukienke na komers i uzyla tez organdyny - z tego co wiem obszywala recznie...
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja w sukniach ślubnych często wykańczam organtyne
zazwyczaj robię to na overloku takim wąskim i gęstym ściegiem. Kilka razy juz jednak wykańczałam tak jak w niektórych przypadkach robił to producent, czyli opalałam ![]() Zapaliłam świeczkę, wytarłam pot z czoła ( wkońcu ta kieca ponad 2 tys kosztowała ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ach, czyli mozna jednak sprobowac zwyczajnie opalic ogniem... Balam sie probowac bo kompletnie nie mam pojecia jak ten material sie zachowa (nie chcialam spalic pol miasta)... OK to sprobuje na malym kawalku (o nieco mniejszej wartosci niz ta suknia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.