| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2007-05-26, 12:08 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | balsam z filtrami

Witam  poszukuje balsamu z filtrami przeciwsłonecznymi. dobrego balsamu  chodzi mi o to zeby nie byl to typowo jakis balsam ktorego uzywamy idac na plaze  chodzi mi bardziej o zwykly kosmetyk np  ujedrniajacy. tylko te filtry...:0  moglybyscie mi cos polecic?? | 
|     |   | 
|  2007-05-26, 12:24 | #2 | 
| Zakorzenienie | 

Dot.: balsam z filtrami

Zdecyduj sie  ma to byc balsam z wlasciwosciami pielegnacyjnymi typu:nawilzanie,ujedrnian  ie itp. czy potrzebujesz produktu,ktory chcesz uzyc np.idac na basen,plaze itp? Druga sprawa to wyszukiwarka nie gryzie  zajrzyj tez na KWC   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2007-05-26, 16:35 | #3 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

Dzisiaj widziałam w sklepie z BIELENDY balsamy wyszczuplajace,przeciwzma  rszczkowe z filtrami.

__________________   | 
|     |   | 
|  2007-05-26, 23:14 | #4 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

Cytat: 
  wyszukiwarka nie gryzoe - zdazylam sie o tym przekonac , niesety nie znalazlam tematu w ktorym znajdowalaby sie odpowiedz na moje pytanie aluhaa dziekuje bardzo za odpowiedz na moje pytanie | |
|     |   | 
|  2007-05-26, 23:22 | #5 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 cos takiego? http://www.pharmacf.com.pl/new/index.php?id=91&L=1 Jest jeszcze seria AA Oceanic SunCare ale w tym przypadku nie liczylabym na fotostabilnosc filtrow;ale fajnie nawilzaja i maja tez dosc ciekawy balsam rozswietlajacy z tej serii. tylko,ze mieszanka filtrow jezeli ma wystepowac musi miec okreslone dzialanie i dlatego pytalam sie po przeczytaniu Twojego pierwszego postu   
				__________________ Edytowane przez Hexxana Czas edycji: 2007-05-26 o 23:49 | |
|     |   | 
|  2007-05-27, 15:09 | #6 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2003-08 
				 | 

No tak, ale takie balsamy maja marne filtry. Czesto nawet UVA jest znikome, albo wcale go nie ma. Ja uzywam filtra Garnier SPF 50+ dla dzieci. Skora nawilzona i dobrze chroniona. Na noc mam normalne balsamy

| 
|     |   | 
|  2007-05-27, 15:29 | #7 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  poniewaz probowalam sie dowiedziec w jakim celu filtry jezeli chodzi o zwykly balsam   
				__________________ | |
|     |   | 
|  2008-05-03, 11:47 | #8 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

Jakie jeszcze znacie balsamy z filtrami? (odświeżam wątek sprzed roku, więc może jakaś nowość  ) Chodzi mi o takie nie na plażę, bo te zwykle są tłuste i nie wyobrażam sobie posmarowania nimi, kiedy wychodzę np. na miasto... Chodzi mi o takie balsamy nawilżające, mogą być rozświetlające, ujędrniające, obojętnie, ale żeby miały jak największe filtry  Chciałabym zachować swoją bladą skórę, pozostać taka blada przez całe lato, nie opalić się   
				__________________ podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum | 
|     |   | 
|  2008-05-03, 20:53 | #9 | 
				 | 

podbijam   
				__________________ podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum | 
|     |   | 
|  2008-05-05, 08:01 | #10 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Cytat: 
 nie używałam go, nie wiem jak z fotostabilnością, zresztą żeby się nie opalić to moim zdaniem musiał by być filtr 40, 50+, a takie spotykam tylko w seriach do opalania. 
				__________________  | |
|     |   | 
|  2008-05-09, 19:34 | #11 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

ja używam na ciało garnier w sprayu SPF 30, trochę tłusty ale na skórze ładnie wygląda, ZERO bieli, tylko taki zdrowy połysk, jest on specjalnie na ciało, no ale to mój pierwszy na ciało więc nie moge porównać z innymi, jednak wydaje mi się ok,mam nadzieje ze UVA tez jest w miare duże, jedyny minus, śmierdzi alkoholem ale po chwili zapach znika

Edytowane przez martina1983 Czas edycji: 2011-05-31 o 14:20 | 
|     |   | 
|  2008-05-13, 21:51 | #12 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 

__________________ | |
|     |   | 
|  2008-06-24, 11:43 | #13 | 
				 | 

Kurczę, zniknął mi ten wątek z subskrypcji, a zadałam pytanie i nawet uzyskałam kilka odpowiedzi   agacior89 i jak ten z Rossmanna się sprawuje? Nadal poszukuję balsamu, który nie pozwoli mi się opalić, kiedy wychodzę na miasto w krótkim rękawku  Bo o smażeniu się na słońcu nie ma mowy   
|     |   | 
|  2008-06-24, 17:01 | #14 | 
| Zakorzenienie | 

Obecnie mam z rossmanna żółtą 30 (jest teraz w promocji, 10 zł/200 ml) bieli konkretnie, ale jest dobry. Od 13 do 16 na słońcu, w krótkich spodenkach w których po raz pierwszy w tym roku odsłoniłam uda- nawet różowe nie są. Jst jeszcze 50 dla dzieci (niebieska) ta nie bieli ale jest okropnie tłusta i ciężkozmywalna. Zostawiam ją nad morze    
				__________________ | 
|     |   | 
|  2008-06-24, 21:27 | #15 | 
| Raczkowanie | 

witam i ja odświeżam. również poszukuje balsamu na codzień z filtrami (nie do opalania, nie po opalaniu). dzisiaj okazało się, że na rynku jest z tym problem, a to niespodzianka   czekam na wieści | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-07-20, 20:49 | #16 | 
				 | 

I ja też odświeżam wątek, bo nic nie mogę znaleźć    
|     |   | 
|  2008-07-21, 14:23 | #17 | 
| Rozeznanie | 

Dziewczyny w ostatnim numerze Świata Konsumenta jest test balsamów drogeryjnych (głównie) z filtrami, mam skan jak ktoś chce mogę wrzucić...? Napisze tylko, że najwyższą notę ogólną dostał Yves rocher spf 15 (olejek w spray'u) bodajże...

__________________ The water's dark and deep inside this ancient heart You'll always be a part of me... | 
|     |   | 
|  2008-07-21, 17:04 | #18 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum | |
|     |   | 
|  2008-07-21, 20:19 | #19 | 
| Rozeznanie | 

mam nadzieje, że da się rozczytać   żródło: Świat Konsumenta lipiec - sierpień 2008 
				__________________ The water's dark and deep inside this ancient heart You'll always be a part of me... | 
|     |   | 
|  2008-07-21, 21:21 | #20 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.