![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Poczatek ciazy
Hej dziewczyny,wlasnie wczoraj zrobilam test i wyszly dwie kreseczki,bardzo sie ciesze.Nie wiem jednak kiedy pojsc do lekarza.Mieszkam w Szkocji i bylabym wdzieczna jesli ktoras moglaby podzielic sie doswiadczeniem.Okresu nie mam od 11 dni,to bylby gdzies poczatek 4-tego tygodnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rzabbocop
|
Dot.: Poczatek ciazy
Nie wiem jak jest w Szkocji ale w UK najpierw idzie się do GP a potem dostaje się zaproszenie od ginekologa, jeśli nic sie nie dzieje to dopiero w 12 tc na pierwsze USG i jakoś w tym samym czasie zaczynaja się wizyty u położnej.
najlepiej zadzwoń do swojej przychodni i dowiedz sie jak to tam wygląda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
UK to Szkocja rowniez...to chyba bedzie tak samo.Dzieki wielkie Rzabba to jutro dzwonie do mojej przychodni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
..ja bylam u lekarza w 6 tyg..powiedzial tylko ze macica jest rozpulchniona ale musimy poczekac bo przy zblizajacym sie okresie tez tak jest..dal mi skierowanie na usg ktore mialam w 10 tyg..teraz zostaly mi 3 dni do porodu
![]() ..zycze szczesliwych 9 miesiecy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Czy to prawda,ze nie ma w UK badan ginekologiczych w ciazy?Badaja krew lub z moczu a potem wlasnie usg.
Wiem,ze w Polsce moje kolezanki mialy stwierdzane ciaze juz w 6-tym tygodniu przez badanie ginekologiczne.Co do mojej ciazy to raczej jestem pewna(dwie kreski na tescie,temp.powyzej 37,chce mi sie spac i juz mam lekkie mdlosci) Rzabba czy wysylaja do ginekologa do szpitala?O ironio ja wreszcie doczekalam sie listu od oddzialu ginekologii z prosba o umowienie(czekalam w kolejce 5 miesiecy w innej sprawie).Teraz nie wiem czy mam do nich dzwonic i powiedziec,ze tamto juz nie aktualne bo jestem w ciazy?Czy tez jednak prosto do przychodni,skad i tak gdzies mnie odesla? Gizelcia zycze bezbolesnego porodu i slicznej dzidzi. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2008-05-03 o 21:49 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
N.K. dokladnie w czasie, gdy napisalas tego ostatniego posta Gizelcia pojechala do szpitala z bolami porodowymi, a 8 godzin pozniej urodzila!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Gizelcia gratulacje,chyba juz jestes szczesliwa z dzidzia w domku,bo nie wchodzilam pare dni.Bardzo sie ciesze.
A jakiej plci dzidzia?Jak poszlo? Rzabba tak jak pisalas,skierowali mnie do poloznej,dopiero za miesiac.Wtedy zrobia pierwsze usg,szok nie mialam zadnego badania,nic. Teraz to nawet zastanawiam sie czy cos tam w srodku rosnie,bo ja czuje sie swietnie,zero mdlosci,piersi lekko bola ale nie powiekszaja sie.Nie czuje sie ani trochu inaczej,jedynie rodzina twierdzi,ze to musi byc ciaza bo zmienilam sie na twarzy(buu...sama tego nie widze).Lekarka obliczyla siodmy tydzien,od jutra bedzie osmy. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2008-05-03 o 21:52 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
No to do apteki po kwas foliowy! Gratuluję!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dziekuje.Folic to juz biore od poczatku prob ,czyli 9 miesiecy,bo w 9-tym cyklu udalo sie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
No to N.K. gratuluje i dbaj o siebie i swoja malutka fasolke
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Hej! Ja jestem w 9 tygodniu ciazy, test zrobilam 29 pazdziernika, u gp bylam 2 tygodnie pozniej i tylko zalozyl mi karte ciazy, wypytal o rozne choroby... potem cisza. W koncu dostalam list ze szpitala o spotkaniu z polozna i pierwszym usg na 9 stycznia! A wiec do prawie 14 tygodnia nikt mnie nie zbada i nie upewni mnie, ze wszystko jest w porzadku. Nie moge sie juz doczekac tej wizyty, mdlosci juz prawie mi przeszly i czuje sie w koncu nie najgorzej. A ty N.K.? Gdzie mieszkasz, ja w Musselburgh kolo Edynburga
Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
A do mnie znowu przylazła @ choć wszystko wskazywało na to, że w końcu się udało, a tu nici. Jestem smuuuutna i zła, chcę moją fasolkę. Dlaczego tak trudno nam to przychodzi kiedy tego chcemy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Moja koleżanka zaszła w ciąże w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek. Teraz z mężem tylko stosunek przerywany i 2 lata dzidzi nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Witam. nie wiem czy powinna korzystać z tego wątku bo jeszcze nie wiem czy jestem w ciąży... Próbujemy drugi miesiąc bo doszliśmy do wniosku ze Nasza Miśka powinna mieć już rodzeństwo. Okres powinnam dostać pod choinkę...czyli w Wigilię.jeszcze całe pięć dni. ale już teraz zjada mnie ciekawość. Z testem jeszcze chcemy poczekać a do lekarza...hmmm ciężka sprawa.... Czy jest tu jakaś przyszła mama Z Irlandii?
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
ja jestem w irl
opowiedz jak bylo u Ciebie??, z ktorego hrabstwa jestes??
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
No więc w ciąży jestem ale nie z tego cyklu o którym pisałam w grudniu... No ale za to w grudniu będę rodzić
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
o a ja poczatek 5 tyg
![]() ja znam tylko z pierwszych tyg poprzedniej ciazy i z przypadku kumpeli bo chodzilam z nia do GP jako tlumacz. nie bylam jescze u swojego GP, zastanawiam sie czy skieruje mnie na toxo jesli bede chciala, ile czekasz na usg? nie pamietam w ktorym tyg go robia bo tutaj robia rzadziej usg niz w pl z tego co wiem
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
![]()
Jak narazie dwa i pół tygodna, ale moja GP mi mówiła, że czeka się do 4 tygodni. Mam bardzo fajną babeczkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
ja w sumie ok. rano nie chce mi sie jesc ale nie mam nudnosci
te zaczyajasie ok 15-16 do 19. czasem dluzej wlasnie zjadlam 'salatke losos wedzony, kielki mung w zalewie i szparagi w zalewie a potem budyn czekoladowy TZ byl zielony jak to widzial haha troche sie stresuje nikomu jeszce nie mowilismy bo TZ panikuje ze znowu poronie i w ogole ale czuje sie swietnie, troche zmeczona i spiaca cycki bola ale nie jest tak zle tylko ze i tak juz wielke sa FF boja sie ze urosna jeszce bardziej - chyba kregoslup mi pojdzie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Zobaczysz na pewno wszystko będzie dobrze
![]() ![]() Ciekawa kompozycja smakowa... hmm ja na szczęście nie mam takich zachciewajek ![]() ![]() ![]() No więc głowa do góry! Bo ponoć czym większe dolegliwości tym lepiej dla dzidzi, a skoro masz mdłości to jest wszystko dobrze... Więc zostaje tylko napisać:Gratulacje i udanych 9 miesięcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
no moj TZ to tak sie cieszy ze mnie tarmosi haha, bo poprzednim razem w ogole zadnych mdlosci nei mialam
jeszcze nie reaguje na zapachy..raczej nadal uwielbiam zapach kawy (nie pije no uwielbiam wachac swiezo zmielona ) jedynie co zauwazylam to to ze od zawsze towarzyszaca mi choroba lokomocyjna zniknela, mamy samochod od miesiaca i jezdze z TZ i nic mi nie jest, smieje sie ze to w koncu jego geny a on uwielbia wszelkie wyscigi itepe
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
A ja dostałam wczoraj list ze szpitala
![]() ![]() A u mnie od kilku dni poranne mdłości i wymioty zamieniły się na nocne....o 23-24 poprostu umieram i spać nie mogę, ale za to nadrabiam w dzień ![]() Heh ale te ciąże zmieniają kobiete ![]() ![]() A bierzesz kwas foliowy?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
taak staralismy sie od ponad roku i od tylu juz lykam foliki
![]()
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
muszę powiedzieć, że chyba wam zazdroszcze tych mdłości, przynajmniej wiecie, że z ciążą wsio w porządku, mnie pozostaje tylko mieć taką nadzieję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja mogę Ci troszkę oddać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Już mnie gnaty bolą od leżenia hihi. Ale żeby ta moja Dzidzia tylko w dzień mnie męczyła....ale gdzie tam... Dla mojej Fasolki nie liczy się to która jest godzina, gdzie jestem i co gorsza-co robię... Heh aż starach pomyśleć jakie to Maleństwo będzie niedobre jak się urodzi skoro już teraz tak mamusie maltretuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
No i ja zostane grudniowa mamusia
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
gratulacje witamy w gronie mamusiek
a kiedy masz usg?
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
witam rowniez wszystkie szczesliwe mamusie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.