![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
poddasze
Może wy posiadacie jakieś zdjątka różnych fajnych mieszkanek na poddaszu. Chodzi mi o fajne rozwiązanie skosów w pokoju, sypialni i kuchni.
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Mieszkanie na poddaszu-inwencja
http://images.google.com/imgres?imgu...lr%3D%26sa%3DN
http://images.google.com/imgres?imgu...lr%3D%26sa%3DN http://dzis.dziennik.krakow.pl/serwi...m/sliwatif.jpg http://images.google.com/imgres?imgu...lr%3D%26sa%3DN Sorki za samo linkowanie, ale cos mi sie stalo z komp i nie chca sie zdjecia zapisywac ![]() ![]() Moze cos podpatrzysz. Mozesz znalesc wiecej wpisujac w graficzna wyszukiwarke google czy yahoo "poddasze" ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mam w planie przerobić poddasze i padł pomysł zamontowania okien dachowych. NIe jestem do nich przekonana, i chciałam zapytać na ile są praktyczne. Znajomi mają takie okna i twierdzą, że nie jest to najlpesze rozwiązanie. W zimie zawalone śniegiem, w lecie powodują, że w pokoju robi się szklarnia. Chciałabym poznać więcej opinii na ten temat. Czy warto specjalnie je wstawiać, czy skoro nie są konieczne to z nich zrezygnować
![]() Z góry dziękuję ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dot.: okna dachowe - za i przeciw :)
ja mam w swoim mieszkanku i veluksy ( czyli te okna dachowe) i zrobione takie daszki w które można normalnie wstawić okno- (nie wiem czy mnie zrozumiesz bo nie umiem wytłumaczyć)
veluksy sa tam gdzie niemozna było dać nic innego i uważam że są całkiem ok. dośc ładnie rozświetlają pokój, wizułalnie są ok ich minusy to: - cieżkie w myciu - jak pada dzeszcz to strasznie po nich tłucze - ptaszki często"brudzą" okno w locie :/ reszta jest OK ![]() Powodzenia w remoncie ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dziękuję za informację
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
U mnie tez mamy veluksy, ich podstawowa wada nie jest nawet śnieg zalegajacy z zimie,zaciemniajacy z ten sposob pokoj, ale to ze czasem szron i lod pokrywa je od wewnatrz, jest to jednak chyba wina montarzu gdzyz nie znajduje sie bezposrednio pod nimi grzejnik, a o tym mowiono w sklepie :| Mimo wszystko bardzo lubie lezac w lozku ogladac przez nie niebo w lecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
mam takie okno w lazience i w zasadzie tylko jeden problem - jestem mala i nigdy nie moge go sama umyc
![]() a tak na powaznie to uwielbiam wieczorem lezec w wannie i patrzec na gwiazdy, a minusy.... ze wszystkim mozna sobie jakos poradzic - ja mam zamontowana taka cieniutka rolete i slonce nie przeszkadza ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
![]()
czesc dziewczyny! wiem ze problem dekorowania ścian byl poruszany już wielokrotnie, ja jednak mam ciut inny problem.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokój na poddaszu...
ja proponuje powiesić serię obrazków - możesz ściągnać je z netu i wydrukować, super wyglądaja szczególnie czarno- białe zdjęcia .. ale jeśi ściana jest "duża" to większe obrazy będą odpowiedniejsze.
widziałam ostanio ciekawie powieszone obrazy - ramka były dosyć szerokie i na nich były namalowane kreski które wychodziły na ściane i sciana tez była umazana trochę tymi kreskami - nie wiem czy da się coś z tego zrozumieć w każdym bądź razie wyglądało to bardzo ciekawie i orginalnie... i nie ważny był sam obraz ale jego oprawa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]()
na stronie gazet znalazlam w watku czterech katow/zrob to sam ciekawy pomysl na ozdobienie scian, wydaje mi sie ze rownie efektownie wygladaloby to na skosach tu zalaczam zdjecia (wydaje mi sie ze to podobny pomysl ktory miala na mysli kodeina)
![]() ![]() ![]() mam nadzieje ze udalo mi sie dolaczyc zdjecia z czterech katow i zycze powodzenia w szukaniu ciekawych pomyslow i wykonaniu ![]() p.s. ja za niedlugo (choc kto wie...) takze bede zajmowac pokoj na poddaszu ze skosami dwoma i juz kombinuje jak urzadze caly pokoik ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Świetny ten pomysł z liśćmi.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() I jeszcze jedno...znacie może jakiś inny jeszcze sposób na wieszanie tego typu rzeczy oprócz dwustronnej taśmy klejącej ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja również nigdy nie wieszałam plakatow itp. bez oprawy, antyrama jest idealna do czarno- białych zdjęc itp. kilka antyram różnej wielkości ciekawie ułożonych na pewno będą fajnie wyglądać
![]() no tak taśma dwustronna zostawia widoczne ślady ![]() tradycyjnie to powiesić na gwoździu - lub wykorzystaj pomysł z innego wątku gdzie pokazane jest jak można powiesić zdjęcia - jest to nowy wątek - nie pamieętam tytułu ![]() aha obiecałam narysować o co mi wcześniej chodziło - jak tylko znajde czas to narysuje i wkleje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
wklejam narysowane to o czym pisałam wcześniej - oczywiście te "krreski" to powinny być mazy - wtedy efekt jest świetny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
![]()
witam ponownie
![]() ![]() http://dom.gazeta.pl/czterykaty/5,57582,2466452.html tam po prawej stronie masz rozne pomysly na orginalne dekoracje scian i wytlumaczone jak powstaly te liscie na scianie ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Super!
![]() ![]() ![]() ![]() Ale mówię wam cuda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
jalcyn może masz za duże załączniki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
I nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
kosmitka
|
Dot.: Re: Mieszkanie na poddaszu-inwencja
Odgrzębuję wątek bo mam prośbę ...
![]() Odnawiam mieszkanie, właśnie na poddaszu, a że jestem kompletne beztalencie w zakresie dekorowania wnętrz i doboru kolorów, proszę was bardzo bardzo o radę. Na jaki kolor można pomalować mały pokój, służący za sypialnię, którego jedynymi (jak narazie ![]() ![]() Doradźcie, proszę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mieszkanie na poddaszu-inwencja
Dorzucam parę fotek:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam!
Od rana myślę nad urządzeniem pokoju TŻta (24l.)... Bedzie on powiększony poprzez przedłużenie skosu niemal do samej podłogi. Biurko, dosyć spore, narożnikowe (trzeba gdzieś zmiescić monitor, a i do pracy troche miejsca potrzeba), Po prawej stronie od wejścia będą ażurowe meble, robione na wymiar od drzwi do końca skosu (zamieszczam wstępny projekt). początkowo mysleliśmy nad jednolitym kolorem, np. beżowy, lub oliwkowy, ale o to na co natrafiłam w necie: http:// http://www.fox-dekorator.pl/pods_por...nowosc_25.html i oto moje pytanie do Was, czy miałyście już do czynienia z tego typu wykończeniem ścian? Zastanawiam się czy takie wykonanie bez pomocy fachowca jest możliwe... Kolejny pomysł to tryptyk, niewiadomo jeszcze gdzie będzie wisiał, jeśli nie uda nam się wmontować akwarium w ścianę to na jego miejscu (antyramy zawieszone będą pod półką) lub zamontowane na skosie, musze się jeszcze zastanowić, który typ obrazow wybrać http://www.vide.pl/plakaty/artysci/A...-2-PL-PL/.html http://www.vide.pl/plakaty/artysci/A...sh-Martin.html http://www.vide.pl/plakaty/kategorie...-4-PL-PL/.html (te 3 żagle na samym dole, brązowe) Co do akwarium jeszcze nie mam inspiracji dlatego licze na Waszą wenę Hm, to chyba wszystko co miałam do zaprezentowania, prosze Was o swoje spostrzeżenia, rady i może nowe pomysły ![]() P.S. Później umieszczę wymiaary pokoju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam... Mama na imię Kaśka, pierwszy raz szaleję na tym Forum
![]() ![]() ![]() Na fioletowej ścianie umieszczę z pewnością świeżutko nabyty obraz (zdjęcie w załączniku). Na ścianę przeciwną chciałabym jakiś dekor z odciśniętego szablonu. Tylko gdzie takie szablony znaleźć, oto jest pytanie? Może macie jakieś wzory? Jeśli więc znałybyście konkretne marki farb i ich numery, żeby mi doradzić bedę skakać z radości w górę (byleby tylko głową w skos nie przygrzać ![]() ![]() ![]() http://www.brw.com.pl/ (Sypialnie - Dream) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Witam... A ja w trakcie przeglądania różnych realizowanych przez ludziska pomysłów natrafiłam na motyw drzewa na wielkiej ścianie. Sama przymierzam się do tego projektu, oby z powodzeniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciemno fioletowa ściana na poddaszu i cio dalej;)
Sama sobie odpisuje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Sama sobie odpisuje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
to podrzucę ci jeszcze taka fotkę z fioletem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
miód i zółty- rewelacyjne połaćzenie. Al do obrazu moze lepiej by był ciemny fiolet i biel?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
maluj, maluj bardzo fajny kolor, sama bym taki chciała ale nie ma gdzie... w sypialni mam bordo więc moze narazie wystarczy
![]() A farbę polecam duluxa i znajoma malowała na taki własnie fiolet beckersem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.