|
Notka |
|
Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
plusy i minusy mieszkania w bloku/w domu jednorodzinnym
Tak jak wyżej
![]() Jakie są zalety i wady mieszkania w bloku i w domku jednorodzinnym?
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: plusy i minusy mieszkania w bloku/w domu jednorodzinnym
dom jednorodzinny plusy:
-masz własne podwórko -dzieci mogą się wydzierać, pies szczekać, a podczas imprezy raczej nie przyjedzie policja -jest dużo miejsca -nie trzeba biegać do piwnicy po kompoty bo są w spiżarni(u mnie tak jest ![]() -można wrócić w środku nocy nie obawiając się o hałas na klatce minusy: -dużo sprzątania -trzeba palić w piecu -jeśli domek jest bardziej na odludziu to czasami może być starsznie... ![]() a poza tym to chyba nie ma więcej wad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
napewno wiecej zalet ma mieszkanie w domu j.
Ja mieszkam aktualnie w bloku... jakie plusy tego to nie wiem.. ![]() minusów jest duzo.. - glosni sasiedzi - szczekajace psy sasiadow - płaczące,drące sie dzieci sasiadów - podsłuchujący sąsiedzi - dylanie po schodach - brak ogródka... - wspólna piwnica ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja mogę napisać o minusach mieszkania w domu jednorodzinnym - moim dotychczasowym. Teraz mieszkam w bloku i ... jednak tak wolę.
- przede wszystkim - koszmarne, upiorne palenie w piecu zimą, ciągłe noszenie węgla i konieczność dużego wydatku każdej zimy, by go kupić; w bloku koszty ogrzewania rozkładają się bardziej równomiernie, no i wystarczy tylko przekręcić przełącznik przy kaloryferze, żeby było ciepło ![]() - osiadający wszędzie pył węglowy (kotłownia na tym samym poziomie co reszta mieszkania); dostał się nawet do wnętrza komputera - gdy informatyk go rozkręcił, przeraził się, skąd tam jakiś czarny proszek, - wieczne problemy z kanalizacją (tam, gdzie mieszkałam, było szambo, które trzeba było wypompowywać) - domy jednorodzinne rzadko są w centrum miasta; ja mieszkałam na peryferiach, gdzie kursowały dwa autobusy, więc wyjazd do centrum to była cała wyprawa, - im większy metraż, tym więcej sprzątania - ja czuję się lepiej na 36 metrach kwadratowych, mniej do zagracenia ![]() Natomiast jedna rzecz w moim obecnym mieszkaniu mi się nie podoba - strasznie wysokie koszty ciepłej wody. Mam co kwartał duże niedopłaty, a przecież nie leję jej hektolitrami, tyle co na kąpiel i mycie naczyń :/ Ale moja sytuacja chyba nie jest typowa ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
+ mieszkania w bloku
mozesz udawac ze Cie nie ma w domu i nikt tego nie sprawdzi ,nie tak jak w domu szczegolnie bez ogrodzenia ,nie zaglada w okna,samochod na podjezdzie itp heh ![]() nie tak duze rachunki za wode i ogrzewanie - ściany maja uszy + domku to dla mnie ogródek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Mieszkanie w bloku:
plusy + -nikt ci sie nie włamie, -jest zawsze odpowiednia temperatura -nie zerwie się dach ![]() -są duże piwnice -jest cicho i spokojnie -nikt cię nie podsłuchuje -nie trzeba no stop sprzątać minusy - -jest nieświeże powietrze -nie można hałasować -nie ma warunków do trzymania większej ilości zwierząt -trzeba dymać po schodach mimo wszystko na czwarte piętro -nie ma własnego podwórka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Mnie się wydaje , że więcej plusów ma dom jednorodzinny ...
ja jakoś mam dom jendorodzinny i nie musze w zimie jakiegoś węgla nosić :P zależy chyba kto ma jakie ogrzewanie...:P jedynym minusem domku jednorodzinnego jest to , ze trzeba o niego dbać , zrobić co nieco w ogrodzie , cos tam naprawić itp ... a zreszta mi babcia zawsze powtarza zebym nie wybierala sobie męza ktory mieszka w bloku bo nie bedzie umial o nic dbac i bedzie leniwy ![]() Hehe trochę przesadzone , ale może choć troszeczkę w tym prawdy jest (; A minusy mieszkania w bloku ? dla mnie za dużo żeby wymieniać ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
mieszkam w domu i tylko na ten temat się wypowiem
![]() plusy: -masz własny ogród, czyli możesz urządzać grilla, imprezy, relaksować się w nim i opalać, możesz hodować kwiaty itp. -masz własny pokój, w ogóle masz dużo pokoi, które są duże. nie ciaśnisz się i nikt nie wchodzi ci do pomieszczenia. ja mam dwupiętrowy dom i salon jest na dole, a sypialnie [w tym moja] u góry. ja słucham co innego i nikt nie wie, co porabiam -nikt ci nie hałasuje, żaden sąsiad nie puszcze techno i nie masz żadnych ulotkarzy. -gdy urządzasz imprezę to nikt ci nie stuka w szybę -no raczej nie masz zalanego mieszkania przez kobitke z góry minusy: -jezu, ile ja płacę za wodę i ogrzewanie ! te ceny są astronomiczne.. -internet. mam jakąś lipną neostradę, z którą muszę się połączyć, czego ona czasem nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Jeszcze trzy lata temu mieszkałam w bloku. Ogromnym minusem byli przede wszystkim nieznośni, upierdliwi, głośni i nieżyczliwi sąsiedzi. Przeszkadzało mi też to, że mieszkałam na czwartym piętrze i gdy już weszłam do domu to nie chciało mi się nigdzie schodzić.. A plusem jak dla mnie- wszędzie blisko- do miasta, znajomych. Teraz mieszkam na przedmieściach. Plusem jest na pewno ogromnym ogród, na którym mogą się opalać, a także to, że na podwórko mogę wyjść nawet w piżamce (co było niemożliwe gdy mieszkałam w bloku). Plus to także to, że nawet gdy sąsiedzi są głośno to ja tego nie słysze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.