|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
szukam rady...
hej dziewczyny. Wiem że takich problemów jak mój jest zapewne bardzo dużo, jednak nie mam się kogo poradzić ani z kim pogadać w sprawie z chłopakiem. Zacznę od początku, jesteśmy ze sobą od półtora roku, było nam ze sobą bardzo dobrze, ale ostatnio wszystko zaczyna się walić... Często się kłócimy,i to o małe drobiazgi, które przeradzają się w wielkie awantury. Nie możemy się z tym uporać, były już zapewnienia, postanowienia i różne obietnice. On podczas tych kłótni jest strasznie obojętny... nic się nie odzywa nawet gdy go proszę, nie chce rozmawiać, na wszystkie pytania odpowiada "nie wiem", gdy ja prowadze swoje monologi nawet nie raczy na mnie spojrzeć. Zachowuje się jak skała, która nic nie czuje. Gdy leżymy, kłócimy się i jest chwila milczenia to on potrafi nawet zasnąć. Raz nie wytrzymałam, nerwy mi puściły i zerwałam z nim. On się nawet nie przejął (tzn. nie było tego wogóle widać) . Nie wiem czy to ma jakiś sens dalej, gdy się nie kłocimy jest nam ze sobą dobrze, on jest wtedy całkiem inny,zapewnia że mnie kocha. Dodam że ja też nie jestem święta w tych kłótniach, najczęściej to ja je prowokuje. Chciałabym żeby każde z nas było szczęśliwe nawet jeśli ma to oznaczać życie bez siebie. Proszę o pomoc, jakieś opinie na ten temat, może któraś z Was miała podobny problem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: szukam rady...
juz to gdzies kiedys pisałam,ale napisze jeszcze raz :
po pierwsze :po co się kłocic o drobiazgi? dlaczego prowokujesz kłótnie? Po drugie : wyobraz sobie,ze Twoja przyjacióka ma jakies humor,fochy,o wszytsko sie czepia,non stop urządza awantury. Raz czy drugi spróbujesz porozmawiac. Dowiedziec się .Ale jesli to powtarza sie non stop to przestaje robic wrazenie ![]() Twoj TZ juz wie doskonale,ze powrzeszczysz,powsciekasz się ,popłaczesz i tyle z tego będzie. Nie bierze tego na serio ,bo moze powody takich zachowan są dla niego po prostu zadne. O co sie kłocicie? Przykłady prosze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Gdyby ktos wiecznie brzęczał mi nad uchem to tez chciałabym zasnąc ,najlepiej wiecznym snem.
Daj żyć albo zerwij z nim na zawsze i oboje pozbędziecie się problemów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przestań zachowywać się jak rozkapryszone dziecko, a na pewno bedzie wam się żyło lepiej.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jeżeli on jest całkowicie obojętny, nie robi na nim wrażenia to że chcesz z nim zerwać, to tylko kwestią czasu będzie kiedy on zerwie z Toba naprawdę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Sama się już zorientowałaś, że kłótnie i zrywanie w niczym Ci nie pomogą. Czepianie się o drobiazgi też Ci nie pomaga. Jak się czepiasz on stosuje jedyną możliwą taktykę - milczy. Domyślam się, że nie chce mu się 100 razy wałkować to samo. Nie wiem o co właściwie się kłócicie. I tak w ogóle wygląda na to, że skoro on milczy to TYLKO TY NA NIEGO WRZESZCZYSZ. Nie wiem co Ci poradzić. Chyba tylko to żebyś PRZESTAŁA NA NIEGO WRZESZCZEĆ I CZEPIAĆ SIĘ. Z tego co napisałaś wynika, że wina za całe zło spoczywa na Tobie. A może są jeszcze jakieś inne rzeczy, których nie wiemy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
ja tez kiedys mialam dokladnie tak samo jak Ty..normalnie bylam taka chodzaca zlosnica... Rowniez doszlo do tego ze prowadzilam monolgi bo on nawet nie raczyl ani slowem sie odezwac itd. Starsznie mnie wkruzala ta jego obojetnosc..przez to bylam jesczze bardziej nerwowa... On jest bardzo pokojowy i nie lubi konfliktow dlatego widzialam zestarsznie go to meczy... Pewnego dnia (chyba peirwszy raz w zyciu)klotnia wyszla z jego inicjatywy...stwierdzil zxe sie meczy ze mna, ze chce ode mnie odpoczac itd. Ja bylam przerazona...ale pwoeim Ci szczerze ze to mi duzo dalo..poczulam ze go trace a tak bardzo go kocham.. Czasami bylam dla niego gorsza niz dla ludzi za ktorymi nie przepadam... A przeciez tak nie moze byc... Postanowilam sie zmienic..teraz zanim bede miec do niego pretnesje to sie 100x najpierw zastanowie zanim cos pwoiem.. Podchodze do niego z usmichem itd. Dzieki temu widze ze wychodzi z anszego spotkania radosny..a nie tak jak zawsze wkurzony i zamkniety w sobie
Mysle ze macie pdoobna sytuacje...postaraj sie popracowac nad tym co mowisz itd. zdaj sobie sprawe ze jest to bardzo bliska osoba dla Ciebie wiec zasluguje na dobre traktowaie.
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro mówisz, że jak się nie kłócicie, to jest Wam ze sobą dobrze, to po co to psuć? Jeżeli naprawdę zależy Ci na tym chłopaku, to musisz nad sobą popracować. Nie ma na to innej rady. Jeśli jednak nie potrafisz zapanować nad swoimi emocjami, to prędzej, czy później on od Ciebie odejdzie i znajdzie sobie dziewczynę, która będzie go szanowała, będzie dla niego miła i czuła. Nawet najbardziej zakochany facet ma swoje granice wytrzymałości, uwierz mi. Edytowane przez wiewioora83 Czas edycji: 2009-10-26 o 10:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Związek to kompromisy....Jakos mi tu wygląda na to, że Ty nie umiesz tego robic.W końcu wejście z nim do tego sklepu na minutkę nie zbawiłoby Cię.A z Ciebie chyba bardzo uparta kobietka.
Żebyś później nie płakała kiedy on nie wytrzyma i Cie po prostu zostawi.Każdy ma swoje granice wytrzymałości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a konkretnie w tym przykładzie z samochodem to - Ty zaczynasz kłótnię bo nie chcesz wysiąść z samochodu, czy - on zaczyna kłótnię bo chce żebyś wysiadła a Ty nie chcesz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Też mnie to interesuje, bo zastanawiam sie od kilku chwil i nie mogę wymyślić gdzie tu może być w ogóle powód do awantury. Jakikolwiek...
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Szkoda czasu na te awantury, tym bardziej ze to sa jakies drobiazgi, daj sobie troche na wstrzymanie i zanim bedziesz chciala zaczac sie klocic przemysl czy warto. Swoja droga istnieje takie cos jak kompromis, znane Wam to jest?
![]()
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- jest to znane, ale troche mam już tego dość, bo nie rozumiem czemu to zawsze ja mam na niego iść.To ja pierwsza wyciągam ręke do zgody, gdy wyjdzie ide za nim (jeśli jest na odwrót on nie pójdzie za mną), ja chce rozmawiać, chce wyjaśniać... Czuje się sama za wszystko odpowiedzialna podczas gdy on nie robi nic i tego właśnie nie rozumiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziwna sprawa z tymi waszymi kłótniami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
moze wlasnie tu popelniasz blad? Nauczylas go ze to Ty zawsze chcesz zgody itd. pokaz mu pewnego dnia ze nie wyciagniesz pierwsza reki...albo przetrzymaj go troche.. Ja tez zawsze wole szybko wyjasnic klotnie i miec spokoj (nawet jesli to byla ewidentnie jego wina) ale niestety przy facetach trzeba nauczyc sie cierpliowsci...
![]() |
#19 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Drugie - mi to wygląda na jakiś kryzys i zmęczenie sobą. Dajcie sobie trochę czasu, spójrzcie na Wasz związek z dystansem. Inaczej dlugo tak nie pociagniecie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;14931791]Hmm, ja bym się też wkurzyła, gdyby mnie ktoś zmuszał do robienia czegoś, czego nie chcę... A jakie on ma argumenty, że musisz z nim iść do sklepu? Bo tak czy jakieś konkretne?
Dziwna sprawa z tymi waszymi kłótniami.[/QUOTE] raczej nie ma żadnych konkretnych argumentów, ale z drugiej strony ja też nie mam żadnych konkretnych żeby tam nie pójść. Po prostu ja wiedziałam że to potrwa chwilkę i nie chciało mi się za bardzo wychodzić no a jemu zależało żebym poszła... wszystko wydaje się proste dopiero po czasie.. ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- tak to jest kryzys. widzę także że on już nie patrzy na mnie tak jak kiedyś, nie przynosi kwiatów bez okazji, sam z siebie nie mówi komplementów... Choć jest możliwość żeby przyjechał do mnie - nie wykorzystuje tego... On zapewnia że w jego uczuciach nic się nie zmienia, ale ja czuje że coś się wypala. Mogłabyś napisać co wg Ciebie oznacza "dać sobie trochę czasu" ?? chodzi Ci o jakąś "separację" czy może wręcz przeciwnie -np. o romantyczny wieczór we dwoje?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
ja też bym tego chciała ale kiedyś już próbowałam. On nie godzi się na takie coś, zaraz słysze teksty typu: "chcesz zerwać to powiedz otwarcie" "dla mnie to jak zerwanie" , on już sobie to tłumaczy że mam jego dość, nie chce go widzieć itp. Chciałabym go do tego przekonać, bo mam wrażenie, że wtedy zrozumie powagę sytuacji i wartość naszego związku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zamiast jeczec mu mu nad uchem godzinami co nie odniosło skutku żadnego, wytłumacz mu to i zróbcie to po prostu. Byc może jeśli odpoczniecie przez jakiś czas od tych ciągłych klotni to w jakis sposob odswiezycie swoj zwiazek, przestaniecie sie nawzajem draznic nawet sama swoja obecnoscia i przypomnicie sobie dlaczego jestescie razem. Jesli zostanie tak jak teraz to tylko patrzec, ktore pierwsze straci cierpliwosc i zerwie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj mu oddychnąć -może w końcu coś zrozumie..
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- tak, mam nadzieję. Przynajmniej wszystko się okaże. A jeśli tak bedzie mu lepiej - droga wolna. Co będzie ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
dwoje despotycznych uparciuchów.
![]() Moze dogadajcie się ze w dni parzyste ty mu ustępujesz a on tobie w dni nieparzyste?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Carla112-ja ciebie dobrze rozumiem. Ja jestem z facetem 3,5 roku,a od roku mieszkamy razem i jestesmy po zareczynch...My takze sie kłócimy...tylko o to ze on jest nauczony,ze ja wszystko za niego zrobie. Wczoraj popsula mi sie pralka,spadl karnisz i w ogole jego to nie obchodzi. Wg mnie faceta nie powinno sie ciagle chwalic;jaki on ładny itd... Fceci za szybko w piórka obrastaja i wszystko co im powiesz lub zwrocisz uwage to CIAGLE JEST ŹLE. Zaraz wielka obraza i pokazuje jaki jest dumny z tego ze nie odzywa sie do Ciebie...Ale jak wiesz trzeba sie ogarnąc i przestac krzyczecz,ale nie dawaj sobą pomiatac. Każda z nas musi miec swoje zdanie inaczej cale zycie facet bedzie zadzil...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam taki sam problem jak Ty. Jestem troche dłuzej ze swoim chłopakiem, ale czasem tez nie mozemy sie dogadac. Jest zimny, chłodny jak pytam co jest, wyrzyć to z siebie to mowi niewazne, itp... Tak to jest jak MY prowokujemy i czesto jestesmy jeszcze tą dominującą stroną.
Jezeli wiesz, że sie kochacie mysle ze to po prostu przejdzie. Oczywiscie tak czy siak musicie ze sobą porozmawiac, ale po prostu powiedz ze nie chcesz sie klocic i jakso wszystko sie ulozy. W moim przypadku przewaznie działa. Czasem lepiej podkulic ogon, schowac dumę dla dobra sprawy i wyjdziecie na prosta ![]()
PODPISZ SIĘ I POMÓŻ!!!! ![]() http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/ W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków ![]() Proszę zastanów się nad adopcją. http://www.mielec.bezdomne.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.