|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Fixator Kryolanu- utrwala makijaż, ale czy zapobiega błyszczeniu buźki?
No właśnie. Przeszukałam archiwum, ale jakoś nie mogłam znaleźć odpowiedzi. Zastanawiam się nad kupnem fixera w sprayu Kryolanu. Wiem, że tego typu preparaty utrwalają makijaż, ale czy też zapobiegąją świeceniu się cery?
I jak w ogóle coś takiego wygląda na twarzy (dziewczyny pisały o "wartewkach" ![]() Aha i jeszcze jedno, czy można taki wynalazek stosowac na codzień? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: Fixator Kryolanu- utrwala makijaż, ale czy zapobiega błyszczeniu buźki?
up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
tez jestem ciekawa, moze ktos wie?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Margo, napisalas, ze zastanawiasz sie nad kupnem, czyli wiesz gdzie mozna go nabyc? I moze orientujesz sie w cenie?
I takze podciagam pytanko o swiecenie sie buzi ah, i czy mozna pozniej go takze przypudrowac czy juz w ogole nie ma takiej potrzeby? pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
![]() Widzę, że odgrzebałyście stary wątek ![]() Preparat można kupić na tej stronie: http://www.anita.folaron.hd.pl/kosmetyk.html Natrafiłam na nią buszując w archiwum ![]() Napisałam dawno temu do p. Anity z pytaniem o fixator, ale nie otrzymałam odpowiedzi, nie wiem, być moze adres jest nieaktualny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje za odp Margo
![]() To wie ktos jak z tym swieceniem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Witajcie
ja uzywam tego fixatora i jestem naprawdę zadowolona. Doskonale sprawdza się w makijażach ślubnych, studniówkowych i sylwestrowych - czyli wszędzie tam gdzie musimy ładnie wygladać a do tego makijaż musi się utrzymać przez wiele godzin. Miałam nawet jedną taka aparatkę, która chodziła w tak zafixowanym makijazu ponad 2 dni bez zmywania i tylko z delikatnym poprawieniem ust ![]() ale odradzam takie eksperymenty ![]() Fixer tworzy na buzi warstewkę- jest ona widoczna od razu po spryskaniu a pootem zlewa się z cerą. Dzieki niemu makijaz długoi sie trzyma a buzia ma mniejsze skłonności do swiecenia się ![]() Jednak używa się go na specjalne okazje a nie na codzień. Nie powoduje on reakcji alergicznych. pzdr sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Fixator Kryolanu- utrwala makijaż, ale czy zapobiega błyszczeniu buźki?
Hmmm Na specjalne okazje No tak oczywiscie.A cos na codzien do utrwalenia makijazu zapobiegajace swieceniu sie twarzy.Wkrotce przeprowadzamy sie do Grecji i zastanawiam sie co wtedy z makijazem TAm bedzie sie wszystko swiecic zwlaszcza przy mojej tlustej cerze no i tym sloncu i upale.Moze ktos cos poradzi Chyba wiadomo ze zwykly puder matujacy sobie z ztym nie poradzi A nieststy nie moge zrezygnowac z makijazu czyt.fluid plus puder sypki bo nie mam nieststy tak ladnej skory/cery zeby chodzic bez .Czy ktos moze cos poradzic???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Fixator Kryolanu- utrwala makijaż, ale czy zapobiega błyszczeniu buźki?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fixator Kryolanu- utrwala makijaż, ale czy zapobiega błyszczeniu buźki?
fixator zapobiega w małym stopniu błyszczeniu sie twarzy, jak dziewczyny wczesniej napisały on utrwala makijaż
![]() ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
![]()
Zamowilam sobie te fixator- przyda sie na wesele i imprezki a na codzien kos polecil mi puder kyolanu anti shine.Ponoc rewelacja Napisze co i jak jak juz wyprobuje obu Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fixator Kryolanu- utrwala makijaż, ale czy zapobiega błyszczeniu buźki?
Fixator zastosowałam na ślub i weslele - własne - i buzia mi się nie błyszczała- wyglądała świeżo aż do zmycia buzi ( od trzeciej do szóstej rano) I nic mi po nim nie wyskoczyło. Po spryskaniu buzi ma się przez chwilę wrażenie stężenia lakieru na buzi ale to uczucie szybko mija. Ja jestem bardzo zadowolona z efektu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.