co jeść by urosnąć ?! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-26, 17:34   #1
Adiel
Raczkowanie

Unhappy

co jeść by urosnąć ?!

(Nie wiem czy dobrze wybrałam kategorię. ) Mój problem polega na tym, że jestem niska ( 162-3 cm ). Mam 17 lat. Przerosłam już mamę, ale taty nie ;/ Moje rodzeństwo jest ode mnie wyższe, chociaż jedna z sióstr jest niższa.. Macie może jakieś porady ? Nie chcę brać hormonu wzrostu - i tak go nie dostanę. Jakieś ćwiczenia, dieta ? ;( pomóżcie ! ;( wkoło tyle ładnych WYSOKICH dziewczyn.. strasznie się czuje jak ktoś patrzy na mnie z góry..
Stary 2009-10-26, 17:44   #2
modanafikcje
Raczkowanie

GG do modanafikcje
Dot.: co jeść by urosnąć ?!

Może spróbuj po prostu zaakceptowac siebie masz 17 lat i jest to wzrost średni, pozatym pewnie jeszcze urośniesz Ja mam 18 lat i tez jestem Twojego wzrostu, a zawdzięczam to właśnie hormonowi wzrostu. Bez niego byłabym karłem. Wszystko więc zależy od punktu widzenia Pozatym: MAŁE JEST PIĘKNE Nie przejmuj się Jeśli jednak jest to jakiś straszny kompleks, może udaj się do endokrynologa. Wydaje mi się jednak że taka już Twoja natura Spróbuj to polubić
  • ćwiczę 3 razy dziennie (Trening ABT )
  • prostuję ząbki - oczekiwanie na aparat
The Flowers http://www.youtube.com/watch?v=zxo_2PrKJco uwielbiam
modanafikcje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 18:23   #3
Adiel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez modanafikcje Pokaż wiadomość
Może spróbuj po prostu zaakceptowac siebie masz 17 lat i jest to wzrost średni, pozatym pewnie jeszcze urośniesz Ja mam 18 lat i tez jestem Twojego wzrostu, a zawdzięczam to właśnie hormonowi wzrostu. Bez niego byłabym karłem. Wszystko więc zależy od punktu widzenia Pozatym: MAŁE JEST PIĘKNE Nie przejmuj się Jeśli jednak jest to jakiś straszny kompleks, może udaj się do endokrynologa. Wydaje mi się jednak że taka już Twoja natura Spróbuj to polubić
Próbowałam zaakceptować nie raz. Czasami zapominałam o tym na jakiś czas, ale później znów mi się to przypominało. A teraz.. chłopak, którym się zakochałam ma mniej więcej 186-187 cm.. sięgam mu do brody ;| i z drugiej strony dziwnie ludzie się patrzą jak idzie np taka pokraka ( ja ) z nim..
Stary 2009-10-26, 19:41   #4
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

ejj co Ty gadasz!
nie jesteś niska tylko średniego wzrostu moim zdaniem wysoki chłopak z dużo niższa dziewczyna wyglada uroczo
poza tym - czemu pokraka? heej, potrzeba Ci chyba samoakceptacji a nie dodatkowych cm

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 20:59   #5
Adiel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
ejj co Ty gadasz!
nie jesteś niska tylko średniego wzrostu moim zdaniem wysoki chłopak z dużo niższa dziewczyna wyglada uroczo
poza tym - czemu pokraka? heej, potrzeba Ci chyba samoakceptacji a nie dodatkowych cm
z Samooceną nie jest źle, ale te dodatkowe cm..
Stary 2009-10-27, 14:52   #6
modanafikcje
Raczkowanie

GG do modanafikcje

Cytat:
Napisane przez Adiel Pokaż wiadomość
Próbowałam zaakceptować nie raz. Czasami zapominałam o tym na jakiś czas, ale później znów mi się to przypominało. A teraz.. chłopak, którym się zakochałam ma mniej więcej 186-187 cm.. sięgam mu do brody ;| i z drugiej strony dziwnie ludzie się patrzą jak idzie np taka pokraka ( ja ) z nim..
Aj tez miałam ten problem Ale to przecież nie zależy od wzrostu, a ludźmi sie nie przejmuj spróbuj poszukać jakichś informacji, może wydłużanie kości? Bo na hormon wzrostu teraz już chyba za późno.
  • ćwiczę 3 razy dziennie (Trening ABT )
  • prostuję ząbki - oczekiwanie na aparat
The Flowers http://www.youtube.com/watch?v=zxo_2PrKJco uwielbiam
modanafikcje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 15:12   #7
Malczi
Raczkowanie

Hej nie wiem czy dobrze mowie ale chyba na hormony i tego typu sprawy jest juz za pozno mialam o tym kiedys mowe na biologi.

Cwiczen to napewno na porost nie ma. Moze jedynie jakies cwiczenia rozciagajace ale po to abys nie byla 'skurczona" (chyba zle okreslenie) tzn zgarbiona. Tylko chodzila prosciutko. Nie wiem w tym wieku raczej mozes urosnac 1cm gora. Jej a ja wlasnie dzis bylam zmartwiona ze kolezanki na obcasie a ja na plaskim bo na obcasie bym chyba wyglądała jak żyrafa

Odchudzmy ! Odchudzamy!

63-62-61-60-59-58-57-56-55-54
Malczi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 15:15   #8
cassie88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Adiel Pokaż wiadomość
z Samooceną nie jest źle, ale te dodatkowe cm..
Kochana, przesadzasz Ja mam 163 cm, mój chłopak 183. I uważam, że pięknie razem wyglądamy. Poza tym w życiu nie pomyslałam, ze jestem za niska 1,63 to średni wzrost, większość kobiet jest takiego wzrostu.
cassie88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 17:18   #9
Adiel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malczi Pokaż wiadomość
Hej nie wiem czy dobrze mowie ale chyba na hormony i tego typu sprawy jest juz za pozno mialam o tym kiedys mowe na biologi.

Cwiczen to napewno na porost nie ma. Moze jedynie jakies cwiczenia rozciagajace ale po to abys nie byla 'skurczona" (chyba zle okreslenie) tzn zgarbiona. Tylko chodzila prosciutko. Nie wiem w tym wieku raczej mozes urosnac 1cm gora. Jej a ja wlasnie dzis bylam zmartwiona ze kolezanki na obcasie a ja na plaskim bo na obcasie bym chyba wyglądała jak żyrafa
Tak, na hormony za późno a co do prostego chodzenia, chodzę prosto. Czasami nawet słysze docinki od rodziców typu " chodzisz jakbyś miała kija w kręgosłupie " ;D

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez cassie88 Pokaż wiadomość
Kochana, przesadzasz Ja mam 163 cm, mój chłopak 183. I uważam, że pięknie razem wyglądamy. Poza tym w życiu nie pomyslałam, ze jestem za niska 1,63 to średni wzrost, większość kobiet jest takiego wzrostu.
Dzisiaj przyglądałam się w szkole i doszłam do wniosku, że jest wiele dziewczyn mojego wzrostu a nawet niższe ! . Poza tym, zauważyłam, że wiele wysokich dziewczyn się garbi - a to ładnie nie wygląda. Także chyba spróbuje zaakceptować swój wzrost Zawsze mogę założyć 10 cm szpilki i nie będę głupio wyglądać
Stary 2009-10-30, 16:30   #10
aniusiaczek92
Raczkowanie

Obcasiki
aniusiaczek92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości