|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
co jeść by urosnąć ?!
(Nie wiem czy dobrze wybrałam kategorię. ) Mój problem polega na tym, że jestem niska ( 162-3 cm ). Mam 17 lat. Przerosłam już mamę, ale taty nie ;/ Moje rodzeństwo jest ode mnie wyższe, chociaż jedna z sióstr jest niższa.. Macie może jakieś porady ? Nie chcę brać hormonu wzrostu - i tak go nie dostanę. Jakieś ćwiczenia, dieta ? ;( pomóżcie ! ;( wkoło tyle ładnych WYSOKICH dziewczyn.. strasznie się czuje jak ktoś patrzy na mnie z góry..
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: co jeść by urosnąć ?!
Może spróbuj po prostu zaakceptowac siebie
masz 17 lat i jest to wzrost średni, pozatym pewnie jeszcze urośniesz Ja mam 18 lat i tez jestem Twojego wzrostu, a zawdzięczam to właśnie hormonowi wzrostu. Bez niego byłabym karłem. Wszystko więc zależy od punktu widzenia Pozatym: MAŁE JEST PIĘKNE Nie przejmuj się Jeśli jednak jest to jakiś straszny kompleks, może udaj się do endokrynologa. Wydaje mi się jednak że taka już Twoja natura Spróbuj to polubić
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
ejj co Ty gadasz!
nie jesteś niska tylko średniego wzrostu moim zdaniem wysoki chłopak z dużo niższa dziewczyna wyglada uroczo ![]() poza tym - czemu pokraka? heej, potrzeba Ci chyba samoakceptacji a nie dodatkowych cm
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale to przecież nie zależy od wzrostu, a ludźmi sie nie przejmuj spróbuj poszukać jakichś informacji, może wydłużanie kości? Bo na hormon wzrostu teraz już chyba za późno.
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Hej nie wiem czy dobrze mowie ale chyba na hormony i tego typu sprawy jest juz za pozno
Cwiczen to napewno na porost nie ma. Moze jedynie jakies cwiczenia rozciagajace ale po to abys nie byla 'skurczona" (chyba zle okreslenie) tzn zgarbiona. Tylko chodzila prosciutko. Nie wiem w tym wieku raczej mozes urosnac 1cm gora. Jej a ja wlasnie dzis bylam zmartwiona ze kolezanki na obcasie a ja na plaskim bo na obcasie bym chyba wyglądała jak żyrafa
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do prostego chodzenia, chodzę prosto. Czasami nawet słysze docinki od rodziców typu " chodzisz jakbyś miała kija w kręgosłupie " ;D---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
. Poza tym, zauważyłam, że wiele wysokich dziewczyn się garbi - a to ładnie nie wygląda. Także chyba spróbuje zaakceptować swój wzrost Zawsze mogę założyć 10 cm szpilki i nie będę głupio wyglądać
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Obcasiki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.

masz 17 lat i jest to wzrost średni, pozatym pewnie jeszcze urośniesz
Nie przejmuj się
)
heej, potrzeba Ci chyba samoakceptacji a nie dodatkowych cm
bo na obcasie bym chyba wyglądała jak żyrafa
1,63 to średni wzrost, większość kobiet jest takiego wzrostu.
a co do prostego chodzenia, chodzę prosto. Czasami nawet słysze docinki od rodziców typu " chodzisz jakbyś miała kija w kręgosłupie " ;D
. Poza tym, zauważyłam, że wiele wysokich dziewczyn się garbi - a to ładnie nie wygląda. Także chyba spróbuje zaakceptować swój wzrost