Czy mogę zajść wciążę poprzez sex oralny? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-29, 21:43   #1
Nina666
Przyczajenie

Exclamation

Czy mogę zajść wciążę poprzez sex oralny?

Witam mam 19 lat i od jakiegoś czasu uprawiam z moim chłopakiem sex oralny (tylko i wyłącznie) tak więc jestem jeszcze dziewicą. ostatnio mój chłopak skończył na moim brzuchu i w tym czasie bawił się rączką. ostatnio zaczęłam odczuwać ból piersi czy możliwe jest że zaszłam w ciąże??
Nina666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 21:49   #2
pink69
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę zajść wciążę poprzez sex oralny?

Cytat:
Napisane przez Nina666 Pokaż wiadomość
Witam mam 19 lat i od jakiegoś czasu uprawiam z moim chłopakiem sex oralny (tylko i wyłącznie) tak więc jestem jeszcze dziewicą. ostatnio mój chłopak skończył na moim brzuchu i w tym czasie bawił się rączką. ostatnio zaczęłam odczuwać ból piersi czy możliwe jest że zaszłam w ciąże??
Masz 19 lat ,więc wiele lekcji biologii za sobą.
Chyba nie dla Ciebie seks na razie.
Nie,nie zachodzi się w ciążę gdy penis jest poza pochwą a dotyka jej język.

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 21:54   #3
Nina666
Przyczajenie

Tak wiem jednak boję się że chłopak mógł przenieść spermę do pochwy palcem, wówczas wydaje mi się że zapłodnienie jest możliwe.
Nina666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 22:00   #4
olcia 810
Wtajemniczenie

Nie. Nie jestes w ciąży.
I.. Plemniki nie potrafią sie przetransportować z brzucha do pochwy.
olcia 810 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 22:23   #5
nenowka152900
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość
Masz 19 lat ,więc wiele lekcji biologii za sobą.
Chyba nie dla Ciebie seks na razie.
Nie,nie zachodzi się w ciążę gdy penis jest poza pochwą a dotyka jej język.
popieram pink69 a po za tym dziewictwo to stan ducha jak dla mnie a nie brak lub obecność błony.
Stary 2008-07-29, 22:29   #6
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

uprawiasz seks oralny, a więc seks więc taką niewinną dziewicą to za bardzo nie jesteś.
co robiłaś na biologii?
dlaczego takie wątki pojawiają się conajmniej raz dziennie???

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 22:35   #7
bess
Zakorzenienie

a dzis sobie czytalam o tym ,ze
Cytat:
Młodzieży nie trzeba do seksu zachęcać. Oni żyją w świecie, który jest seksem przepojony, powiedziała "Gazecie Wyborczej" Anna Grzywacz - edukatorka seksualna i jedna z założycielek grupy Ponton przy Federacji na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny.
Dlaczego edukacja seksualna jest w szkole niezbędna? "Ponieważ każdego dnia odpowiadamy na przynajmniej kilka pytań niepełnoletnich osób, które już współżyją lub mają zamiar zacząć współżycie. I wiemy, że niewiedza na ten temat wśród nastolatków jest niewyobrażalna. Gdy po raz kolejny przez telefon albo na forum odpowiadamy na pytanie czy drogą żołądkową można zajść w ciążę, zastanawiamy się, czy śmiać się, czy rzucić to wszystko w diabły. Skoro więc w szkole uczy się matematyki, historii, wiedzy o społeczeństwie, to powinno się także uczyć o życiu seksualnym i o życiu w związku, w rodzinie - mówi Grzywacz".

Wywiad z nią nawiązuje do wypowiedzi minister edukacji Katarzyny Hall, która powiedziała, że chciałaby w szkole obowiązkowych zajęć z edukacji seksualnej. Zgodnie z ustawą o planowaniu rodziny państwo ma obowiązek takie zajęcia organizować uczniom, począwszy od piątej klasy podstawówki. I organizuje, ale do pełnoletności ucznia to rodzice deklarują, czy dziecko na takie zajęcia ma chodzić, czy nie. Efekt? Takich zajęć prawie nie ma, a MEN nie ma o nich żadnych informacji. Zdarza się, że dyrektor szkoły daje rodzicom wybór: albo lekcje o seksie, albo np. dodatkowa matematyka.

("GW")
Odpowiadajac na pytanie zawarte w tytule:nie, nie mozna
Ale za to mozna zarazic sie jakas chorobą
bess jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-29, 22:39   #8
Tweety (Ivi)
Raczkowanie

Post Dot.: Czy mogę zajść wciążę poprzez sex oralny?

Kurcze, dziewczyna się denerwuje, a tu takie odpowiedzi...

Nina, jest bardzo małe prawdopodobieństwo, że zaszłaś w ten sposób w ciążę. Jednak dobrze rozumujesz pisząc, że można przenieść plemniki na ręce zaraz po wytrysku nasienia. Jednak na zewnątrz nie żyją one wystarczająco długo, muszą mieć tez odpowiednie środowisko do poruszania się i dotarcia do komórki jajowej. Ostrożność zawsze jest wskazana, aczkolwiek wbrew pozorom nie zachodzi się w ciążę tak łatwo...Czasem to lata starań i współżycia bez żadnego zabezpieczenia.
Rozumiem Cię, że się stresujesz - żeby uniknąć takich sytuacji następnym razem musicie na tyle nie stracić głowy, żeby pamiętać o bezpieczeństwie i potem nie zastanawiać się czy coś mogło się przenieść do pochwy itp. Wiem, że to trudne w takiej emocjonującej chwili, ale pozwala na uniknięcie sporej dawki nerwów.
Moim zdaniem w ciąży nie jesteś i nie denerwuj się, bo z powodu stresu może Ci się przesunąć okres.

Pozdrawiam i głowa do góry Będzie dobrze!
Stary 2008-07-29, 22:44   #9
pink69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tweety (Ivi) Pokaż wiadomość
Kurcze, dziewczyna się denerwuje, a tu takie odpowiedzi...
Nie róbmy sobie żartów.Ma 19 lat inie wie ma czym polega seks ?!
Może lepiej byłoby poświęcić wakacje w takim razie na przejrzenie kilku podręczników z biologii,

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 22:48   #10
Claire-K
Raczkowanie

Pink, offtopikując muszę przyznać, że lubię Twoje konkretne podejście

Nina, do seksu trzeba dorosnąć.. Ty i Twoj chłopak chyba jesteście dzieciaki jeszcze... Skoro on palcem wprowadza Ci spermę i jeszcze pozwala się denerwować... :/
Stary 2008-07-29, 22:48   #11
Lena_20
Zakorzenienie

Odp. Nie,nie mozna.

Ciekawe ile jeszcze takich wątków powstanie...

Lena_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 22:50   #12
xxsmutnaxx
BAN stały

Niby nie, ale uważaj lepiej. Chociaż w sumie jak mial łape od spermy i wkładał Ci ją gdzieś.. sama nie wiem
xxsmutnaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 22:53   #13
Tweety (Ivi)
Raczkowanie

Ale czasem jak człowiek wpada w panikę - często nieuzasadnioną - to wyobraża sobie z tych nerwów różne rzeczy...I niby wie, ze coś jest niemożliwe, a jednak pyta, denerwuje się i szuka pocieszenia. Któż z nas nie miał chwil takiej nerwówy i załamania? Może jakiś gorszy dzień, bardziej napięte nerwy? I rozsądek wtedy nie na wiele się zdaje. A forum służy do tego, żeby poczuć wsparcie i poradzić się innych osób. Dlatego uważam, że można wypowiedzieć się w delikatny sposób - czasem nie wiadomo jak można komuś w głupi sposób zaszkodzić swoją wypowiedzią lub przeciwnie - można bardzo pomóc...
Gdybym pytała na forum o radę - nieważne jaką - oczekiwałabym właśnie wsparcia, a nie drwin. Dla mnie moje pytanie nie byłoby głupie i chciałabym aby nie było takie dla innych...

Pozdrawiam
Stary 2008-07-29, 22:54   #14
Madaaa
Zakorzenienie

To chyba prowokacja.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 22:55   #15
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Tak wiem jednak boję się że chłopak mógł przenieść spermę do pochwy palcem, wówczas wydaje mi się że zapłodnienie jest możliwe.
a kiedy to sie dzialo nie wydawalo Ci sie to mozliwe????
Skoro on nie jest ostrozny to Ty badz
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 23:07   #16
gazela12345
Raczkowanie

jak czytam niektóre wypowiedzi...dziewczyna jest zestresowana...i trzeba jej normalnie odpisac tak lub nie jest w ciąży. po co te komentarze jeszcze a propos jej niewiedzy w tym temacie. ?
ja pamiętam jak po swoim pierwszym razie mój TŻ miał zabezpieczenie wszystko było ok ale i tak miałam stresa bo mnie brzuch bolał i spóźnił mi się okres...tak się jakoś dzieje, że mimo iż wiemy, że to niemożliwe to chcemy sie upewnić na 100%

- rowerek
- walczę o ładną cerę - Aknenormin od 15.02.2011...koniec 15.09
- praca licencjacka "obroniona"

If you ever need a helping hand you'll find one at the end of your arm...
gazela12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 23:13   #17
xxsmutnaxx
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gazela12345 Pokaż wiadomość
jak czytam niektóre wypowiedzi...dziewczyna jest zestresowana...i trzeba jej normalnie odpisac tak lub nie jest w ciąży. po co te komentarze jeszcze a propos jej niewiedzy w tym temacie. ?
ja pamiętam jak po swoim pierwszym razie mój TŻ miał zabezpieczenie wszystko było ok ale i tak miałam stresa bo mnie brzuch bolał i spóźnił mi się okres...tak się jakoś dzieje, że mimo iż wiemy, że to niemożliwe to chcemy sie upewnić na 100%

dokładnie, masz racje.
Ale z drugiej strony nie jestesmy ani wrózki ani ginekolożki[przynajmiej ja nie jestem], ani tymbardziej nie było mnie przy zdarzeniu, wiec trudno sie dziwić że niektóre kobietki sie zirytowały, bo to wygląda dość oczywiscie, chyba ze oczywiscie przez ten ułamek procenta szansy przedarł sie plemnik i jakims cudem zdołał zapłodnić komórke jajową. Przezorny zawsze ubezpieczony
Chcesz mieć 100% pewności, że nie zajdziesz w ciąże? Nie uprawiaj seksu, ani oralnego, ani żadnego innego.

No chyba że seks telefon
xxsmutnaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 23:22   #18
gazela12345
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxsmutnaxx Pokaż wiadomość
dokładnie, masz racje.
Ale z drugiej strony nie jestesmy ani wrózki ani ginekolożki[przynajmiej ja nie jestem], ani tymbardziej nie było mnie przy zdarzeniu, wiec trudno sie dziwić że niektóre kobietki sie zirytowały, bo to wygląda dość oczywiscie, chyba ze oczywiscie przez ten ułamek procenta szansy przedarł sie plemnik i jakims cudem zdołał zapłodnić komórke jajową. Przezorny zawsze ubezpieczony
Chcesz mieć 100% pewności, że nie zajdziesz w ciąże? Nie uprawiaj seksu, ani oralnego, ani żadnego innego.

No chyba że seks telefon
hehe no tak tylko, że jak jest coś oczywiste i większość z nas jest pewna wystarczy odpowiedzieć na pytanie i nie oceniać nikogo. :P

ps. dobre to z tym seks telefonem hehe

- rowerek
- walczę o ładną cerę - Aknenormin od 15.02.2011...koniec 15.09
- praca licencjacka "obroniona"

If you ever need a helping hand you'll find one at the end of your arm...
gazela12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 23:31   #19
Lena_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxsmutnaxx Pokaż wiadomość
dokładnie, masz racje.

No chyba że seks telefon
popieram,zwlaszcza sex telefon

Lena_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-30, 07:52   #20
gOsieK2
Raczkowanie

Może zdarzyć się tak,że plemniki biorą rower "pomiędzy" witkę i z brzucha zjeżdżają do pochwy po czym wbiegają stęsknione do komórki jajowej... Odpowiedź beznadziejna tak jak domysły o zajściu w ciążę przez oral.
Stary 2008-07-30, 08:30   #21
ewka
Raczkowanie

w ciaze wcale nie tak latwo zajsc... nikt nie chce sie nasmiewac z autorki, ale jest massssse podobnych watkow. Zeby zaplodnic komorke plemniki musza sie tam dostac, a w Twoim przypadku tak sie nie stalo na 1000%, oniewaz wiekszosc z nich pewnie powymierala, a watpie zeby mial takie sline plemniki, ktore same by sobie tam powedrowaly... boisz sie ciazy, to nie wspolzyj, nic zreszta nie rob z clopakiem....

Ps.Musisz byc bardzo slabo wyedukowana w tych sprawach, jak mialam 19 lat, to zaszlam w ciaze, ale przez normalny sex!! teraz mam 20 lat i niedlugo rodze i wiedzialam z czym wiaze sie sex i jestem baaardzo szczesliwa!! TROCHE ODPOWIEDZIALNOSCI!!!!!!!!

ewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 08:38   #22
qathe
Wtajemniczenie

Cytat:
Hahaha niezła prowokacja

qathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 08:42   #23
GothicLolita22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
To chyba prowokacja.
Co trzeci wątek jest posądzany o prowokację :/ Prowokację to się robi wtedy, kiedy jest już po terminie, a dziecko nie chce jeszcze wychodzić na świat

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości