|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Moja pierwsza próba art-clay(owa)
Witam wszytskie wizażanki-biżuteryjki
![]() Wczoraj poraz pierwszy zaczełam sie bawić art-clay . Wyszedł mi z tego wisiorek . Jego zdjecie wklejam poniżej i bardzo prosze o obiektywne opinie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Martynasuchecka Czas edycji: 2009-12-19 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Moja pierwsza próba art-clay(owa)
Witaj
![]() ja na poczatek poprosze o mniejsze zdjęcia bo trudno całośc ogarnąć..... Z tego jednak co mi się rzuciło w oczy jako pierwsze to brzegi wisiorka- wyrównywałaś je przed wypaleniem? Warto całą obróbke typu wygładzanie brzegów pilnikiem a potem papierem zrobić dokładnie przed wypaleniem bo potem to juz pozamiatane i ciężko to naprawić. Bardzo podoba mi się wzór kwiatka ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Właśnie o tych błedach technicznych pisałsm . Coś mi sie w główce ubzdurało ze tym pilnikiem sie wyrównuje po wypaleniu . I tak chciałam zrobić ale juz nie było jak , dopiero puźniej sie zorientowałam że mi sie kolejność zupełnie pomyliła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mnie się bardzo podoba
![]() Podobnie jak zauważyła Reverie1 to brzegi wisiorka mogły być wygładzone/wyrównane, ale wzór jest śliczny ![]() Mnie też kusi Art Clay,ale jakoś odwagi nie mam chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
N?o włas nie dałam cała z tymi brzegami , ale ak to sie mów człowiek u czy się na błędach , może niebawem coś nowego wrzuce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
ja co prawda ekspertem od AC nie jestem bo popełniłam w tym materiale zeledwie pare prac jak narazie ale to co moge Ci doradzić:
uważaj na estetyke wszelkich otworków- wygładź je maksymalnie zanim wysuszysz projekt i potem ewentualnie jeszcze możesz skorygować papierem. Tak samo ze śladami po pascie którą doklejasz jakikolwiek element- to wszystko jeśli nie zostanie ładnie wygładzone zostawi slady po wypaleniu. Zastanawia mnie też mocowanie kamienia- wdusiłaś go po prostu w mokre AC? co prawda jak narazie nie miałam odwagi bawić się z kamieniami ale z ciekawości zajrzałam do książki by się upewnić- kamienie mocujesz otaczając je warstwą AC np za pomocą strzykawki tak, by brzeg był zakryty i zabezpieczony przed wypadnieciem kamienia (jak w pierścionku carga np) Albo uzywasz specjalnej kasetki w której możesz zamocowac kamień już po wypaleniu (np gdy stosujesz kamienie podatne na uszkodzenie przy wypalaniu).... Nie wiem jakimi narzędziami dysponujesz więc nie wiem co Ci jeszcze doradzić ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
No właśnie tak sobie ten kamyk wcisnełam ;/ , troszke nieprofesjonalnie . Na szczęście ten naszyjniczek jest tylko dla mnie wiec jak coś sie mu stanie to przeżyje to jakoś . A mam jeszce pytanie natury technicznej , czy jak robie baze i osobno kwiatka lub jakiś inny motyw to mam go doklejac na paste ac ?? Z góry dzieki za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
tak- pastą
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
po wypaleniu też możesz wiele rzeczy naprawić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do wisiorka, jak na pierwszy raz śliczny, choć forma prosta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Naprawde bardzo Wam wszystkim dziękuje za opinie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.