![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Straszny problem :(
Pewnie taki tytuł już był gdziekolwiek, ale wole się sama zapytać. Tak więc, chodzę do dermatologa, używam przypisanych mi leków. Obecnie korzystam z żelu i kremu Iwostin, tonika i mleczka Ziaji, oraz 2 maści robionych na zamówienie. Mimo to, moje czoło wygląda tak:
http://img149.imageshack.us/img149/9276/czoo.png http://img21.imageshack.us/i/dsc00408ef.jpg/ http://img196.imageshack.us/i/dsc00409kd.jpg/ http://img29.imageshack.us/img29/758/dsc00410bd.jpg http://img132.imageshack.us/i/dsc00411tb.jpg/ http://img29.imageshack.us/i/dsc00412il.jpg/ - to chyba najdokładniejsze zdjęcie.. http://img29.imageshack.us/i/dsc00413tn.jpg/ Czy ktoś ma może coś podobnego? Albo zna jakieś sposoby aby to zniknęło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Straszny problem :(
Miałam kiedys podobny problem, zadne mascie mi nie pomagały. Dermatolog przepisal mi TETRACYKLINE, bralam chyba 2 miesiace i od tamtej pory moje problemy zniknely
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
u ludzie, gdybym ja miała takie czoło to byłabym chyba najszczęśliwsza na świecie;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, mascie i kremy nie pomoga. Ja z tym walczylem kilka lat, dopiero gdy trafilem do dobrego dermatologa przepisal mi antybiotyk, To byla dluga kilkumiesieczna kuracja ale pomoglo.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
mialam podobnie. zaczelam uzywac tylko tonika: soraya maxima tonik antybakteryjny łagodzący. jest on przeznaczony do skory tlustej, łojatokowej. zawiera witamine E,wiec jest idealny dla tego typu cery. proponuje zero kremow i zero masci, przy tego typu cery to nic nie daje, moze pogardszac. a na chore miejsca od czasu do czasu zwykly spirytus. jak juz tak bardzo zalezy Ci na kremie to tylko do cery tlustej z ogórkiem i witaminą E.tonik mozesz stosowac pare razy dziennie. proponuje co 2 dzien badz co 3 wymieniac poszewke na poduszke,gdyz bakterie i wirusy zostaja na poszewce, a kladac sie ponownie osadzaja sie na twarzy.
With the taste of your lips... ![]() With a taste of the poison paradise... ![]() ![]() I'm addicted to you! ![]() ![]() Don't you know that you're toxic? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aniulek_ Czas edycji: 2009-11-17 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
boze dziewczyno zalezy od typu cery:/ przy tlustej odradza sie kremy, bardziej przydatne sa toniki.
With the taste of your lips... ![]() With a taste of the poison paradise... ![]() ![]() I'm addicted to you! ![]() ![]() Don't you know that you're toxic? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aniulek_ Czas edycji: 2009-11-17 o 17:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mowiac moim zdaniem to wyglada na dosc typowy tradzik mlodzienczy...i naprawde nie jest az tak strasznie jak ci sie wydaje
![]() Powiem tylko bys miala cierpliwosc i stosowala sie do zalecen dermatologa, nawet jak poki co nie ma efektu. Niestety czasem dobranie odpowiedniego leczenia troche trwa i trzeba sprobowac kilku lekow zanim sie znajdzie najbardziej skuteczny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ile ja bym dała żeby mieć taką cere
![]() To jest tylko lekki trądzik młodzieńczy - to jest NIC ![]() Nie przejmuj się niedługo ci przejdzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Smunia Czas edycji: 2009-11-17 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
tradzik moze byc przy cerze mieszanej.a ty nie okreslilas dokladnie typu cery. ja dalam swoje rady ty swoje. dla mnie kremy dla takiej skory sa poprostu zbedne. zajmuje sie tym wiec troche wiem o tym:/ a to,ze istnieja kremy do takiej cery to nie musisz mi tlumaczyc. dla twojej informaci potrafie czytac ze zrozumieniem, tylko ty nie okreslilas typu cery
With the taste of your lips... ![]() With a taste of the poison paradise... ![]() ![]() I'm addicted to you! ![]() ![]() Don't you know that you're toxic? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aniulek_ Czas edycji: 2009-11-17 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
nawilzenie w postaci toniku. w tym sensie
![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
ja mam cerę tłustą a nie wyobrażam sobie nie posmarować twarzy PRZYNAJMNIEJ raz ( chociaż w sumie nie pamiętam dnia kiedy nie robiłam tego i rano i wieczorem) kremem nawilżającym. i wszyscy dermatolodzy (chyba że są kiepscy) powiedzą ci że nawilżanie przy takiej skórze jest wskazane, należy tylko odpowiednio dobrać krem- najlepiej uzywać tych aptecznych a nie jakiś drogeryjnych bo takie na bank cię zapchają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jeju.. mi chodzilo o nawilzanie skory tonikiem ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Smunia Czas edycji: 2009-11-17 o 21:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
nieee... trzeba dobrac odpowiedni tonik a nie pierwszy lepszy. wyzej w komentarzach opisalam tonik ktory jest odpowiedni do tego typu cery.i jak dla wiekszosci znajomych lepszy niz krem. dlatego go polecam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
wiec gdzie niby napisalam,ze nie nalezy nawilzac skory??
With the taste of your lips... ![]() With a taste of the poison paradise... ![]() ![]() I'm addicted to you! ![]() ![]() Don't you know that you're toxic? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aniulek_ Czas edycji: 2009-11-17 o 21:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Rowniez mam cere tlusta, nie wyobrazam sobie zycia bez tonikow ale jak i bez kremow odpowiednich do mojej cery (bo takie istnieja) sam tonik-wysusza. Moze jestes za mloda i tego nie widzisz, ale jak nie bedziesz uzywala kremow (odpowiednich-wcale nie ciezko je dobrac) to zobaczysz wczesniej zmarszczki i niedoskonalosci. Ale to juz Twoja sprawa
![]() A i takie spostrzeżenie- nie wszystkie plyny nawilzaja ![]() ![]() Edytowane przez Smunia Czas edycji: 2009-11-17 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
woda tak.ale tonik to nie jest sama woda. zgodze sie,ze wiekszosc wysusza. ale to sabyle jakie. kupowalam w aptece tonik i nie wysusza cery gdyz zawiera naturalna witamine E, ktora jest wazna skory. a ty jakiego tonika uzywasz?
With the taste of your lips... ![]() With a taste of the poison paradise... ![]() ![]() I'm addicted to you! ![]() ![]() Don't you know that you're toxic? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aniulek_ Czas edycji: 2009-11-17 o 22:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
ROZNYCH tonikow uzywam, rowniez zazwyczaj kupuje w aptece. Spytaj fermaceute o stosowanie tonikow bez kremu to sie wypowie. Mi juz sie nie chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zamiast kremow wole maseczki. bardziej sie u mnie sprawdzaja.no wypowiedzialy sie zaledwie 2 dziewczyny:P i w sumie tylko ty nie popierasz toniku ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
ehehe a gdzie ja napisalam ze nie popieram? moze poczytaj jeszcze raz wypowiedzi zanim napiszesz cos bez sensu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
ja i owszem tonik lubie i uwazam za wazny element....ale jesli chodzi o tonizowanie przede wszystkim bo za duzo to on nie ma sila rzeczy szansy nawilzyc
![]() za to po nim stosuje dobry niezapychajacy lekki krem nawilzajacy ![]() choc fakt, ze mialam okres gdy niczym sie nie leczylam, nie mialam wysuszonej skory i sam tonik calkiem niezle sie w sumie sprawdzal ![]() ale to jak bylam mlodsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja używam mydła siarkowego (można go kupić w aptece i nie kosztuje duzo. Max 10zł.) .Mi bardzo pomaga
![]() ![]() I jeszcze taka moja rada: uważaj na srebro.podczas używania siarkowych kosmetyków może czernieć. nie zostwaiaj go na dłużej... tylko od razu spłucz. po kazdym stosowaniu mydełka używaj toniku,by wyrównać ph skóry... i warto jeszcze nałożyć zwykły krem nawilżający.. ja uzwam zwykły Bambino. Efekt świetny ![]() Pozdrawiam
Szczególnie te wypowiedziane szeptem lub pomyślane w tajemnicy przed wszystkimi. Nie ma nikogo, kto mógłby poczuć się rozczarowany lub dotknięty tym, że ich nie dotrzymaliśmy." Edytowane przez Rilen Czas edycji: 2009-11-18 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Kremy i maści są bardzo wskazane, o czym za chwilkę. Ogórek i wutamina E nie są jedynymi dobrymi składnikami dla cery tłustej. Z pamięci na szybko wymienię jeszcze aloes, witaminę b3, kwas azaleinowy, kwas salicylowy (ale nie w spirytusie!), algi... no jest tego cała masa. Rada z poduszką jest całkiem ok, tu się nie mogę doczepić. Cytat:
Tonik najbardziej jest potrzebny do przywrócenia prawidłowego pH po umyciu twarzy dlatego należy używac toników. Oczywiście miło jest, jak tonik robi także coś poza przywracaniem naturalnego ph, ale nie to w jego działaniu jest najważniejsze. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym używam także toniku z kwasem migdałowym, który robię sobie sama. Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
piszac o spirytusie nie napisalam,zeby smarowac cala twarz,tylko krostki.jesli chodzi o witaminy i ogorek to byl tylko przyklad,bo bez sensu jest wypisywac wszystko. a jesli chodzi o pielegnacje to nie uzywam tylko tonikow, uwywam takze maseczki.do kremow nie jestem przekonana,moze dlatego,ze nie znalazlam odpowiedniego.kazdy jaki kupilam nie pomagal. a dla dziewczyny opisalam tonik,ktory jest bardzo dobry. mi zadne masci nie pomagaly, jej tez nie, wiec zaproponawalam tonik...
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Teraz rozumiem, że ogórek i witamina E to tylko przykłady, ale z pierwszego postu to nie wynikało. Musisz wyrażać się jaśniej, mniej skrótowo, żeby wszyscy wiedzieli co chcesz przekazać.
"Tylko na krostki" jest kilka lepszych preparatów niż spirytus no ale w ostateczności jak nie ma nic innego, to punktowo obleci - niestety dziewczyna musiałaby nim posmarować całe czoło. Poza tym, że poleciłaś jej tonik, który zapewne jest dobrym tonikiem sądząc po tym, że używasz niemal tylko niego i masz się dobrze poradziłaś jej też, żeby odstawiła maści (cyt. "proponuje zero kremow i zero masci"), które miała od dermatologa na trądzik co już nie jest zbyt dobrym pomysłem. Włączenie toniku do pielęgnacji ok, ale odstawienie LEKÓW i zastąpienie tonikiem może jej tylko zaszkodzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Dronf, lepiej bym tego nie ujeła. Dziekuje za pomoc, bo nie mialam juz sily
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
polecilam tonik,ktory jest dobry skoro masci nie pomagaly tak jak mi:/ i w sumie zle napisalam, bo nie chodzilo mi o calkowite odstawienie masci od lekarza, tylko na dzien, dwa i smarowala tylko tonikiem.moj blad, bo nie dopisalam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.