kobiety w polityce - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 13:21   #1
Bamberka
Przyczajenie

kobiety w polityce

Co myślicie o kobietach w polityce? Czy odnajdują się w tej dziedzinie? Są najróżniejsze babeczki, jedne ostre drugie łagodne. Macie jakieś swoje faworytki, albo kobiety, których nie znosicie?
Bamberka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 18:33   #2
madana
Zakorzenienie

Dot.: kobiety w polityce

Nie znoszę Nelly Rokity i Julii Pitery- pokazują, że parytety nie zawsze mają sens.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 21:41   #3
Sandra86
Raczkowanie

Kobiety zajmujące się polityką mają niestety nie wiele do powiedzenia. Żadna pani minister ani poseł nie wywarła na mnie dobrego wrażenia, zawsze im czegoś brakuje. Zawsze sprawiają wrażenie mało kompetetnych. Denerwuje mnie najbardziej Beata Kempa szczeka i szczeka, ale nie ma nic ważnego do powiedzenia. Mówić, aby mówić. Cieszę się, że nie muszę już oglądać w TV Anny Fotygi i jej nieporadności wobec mediów.
Stary 2011-09-20, 00:12   #4
Sondrina
BAN stały

W polityce są osoby wybitne i kiepskie. Dotyczy to obydwu płci. Moją ulubioną posłanką jest Katarzyna Piekarska. Jest kulturalna, wyważona w komentarzach, nie gada, żeby gadać, tylko przekazać coś konkretnego. Uważam ją za inteligentną i zaangażowaną.
Joannie Kluzik-Rostkowskiej nie mogę odmówić inteligencji, inicjatywy, pewnej wrażliwości i zaangażowania w projekty mające przełożenie na codzienne życie. Walczyła o żłobki i przedszkola, by kobiety mogły być aktywniejsze zawodowo.
Gdy na ekranie pojawia się Kempa, Rokita, przełączam, one wykrzykują różne brednie, nie dyskutują. Boli od nich głowa.
Kidawę-Błońską uważam za paprotkę. Robi za tło PO i świeci za swoich kolegów oczami.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-20, 06:26   #5
Personal_Jesus
Zakorzenienie

Nie znoszę Kempy i Fotygi, obie siebie warte... Tak samo jak i szalona Nelly. Kiedyś podobała mi się Gilowska, ale ostatnimi czasy zmieniła się na gorsze. W zasadzie nie mam ulubionej posłanki, nie wiem czemu,ale głosuję na mężczyzn...
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin

Mój kulinarny kącik
Personal_Jesus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-20, 09:58   #6
Bamberka
Przyczajenie

Dokładnie! Mnóstwo jest takich krzykaczek, które gadają bez sensu. One są jedną wielką plamą na honorze naszej płci. Zauważyłam też, że generalnie te wszystkie pyskate posłanki są z jednej i tej samej partii, więc może to też chodzi bardziej o styl partii, do którego muszą się dopasować.
Stary 2011-09-20, 10:34   #7
Sandra86
Raczkowanie

Kluzik - Rostkowska i Elżbieta Jakubiak wychodząc z PiS i przechodząc do PJN pokazały, jak w krótkim czasie człowiek potrafi zmienić całkowicie swoje dotychczasowe poglądy polityczne. Wystarczył im, aby tydzień. Nagle J. Kaczyński przestał być dla nich guru, a przedtem to go po nogach całowały, jaki to on mądry i jaki to z niego świetny mąż stanu. W ogóle to nie cierpię osób, które tak krążą między jedną,a drugą partią. Raz jest w PiS i krzyczy jaką to zbrodnią przeciwko ludzkości jest aborcja, po czym zmienia partię i mówi, że on w aborcji nie widzi nic złego.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 10:43   #8
malutka007
Raczkowanie

Szkoda, że często wykorzystywany jest wizerunek "ładnych kobiet" do kampanii. Czasem wydaje mi się, ze to kolejny przykład przedmiotowego traktowania kobiet. Pamiętacie w wyborach samorządowych tą kobitę, która startowała na radna i była w stroju kapielowym po ostrym retuszu. Kobiety powinny byc w polityce po to aby pokazać swoje umiejętności, nie zgrabne pośladki.
malutka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-20, 11:32   #9
lewandm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malutka007 Pokaż wiadomość
Szkoda, że często wykorzystywany jest wizerunek "ładnych kobiet" do kampanii. Czasem wydaje mi się, ze to kolejny przykład przedmiotowego traktowania kobiet. Pamiętacie w wyborach samorządowych tą kobitę, która startowała na radna i była w stroju kapielowym po ostrym retuszu. Kobiety powinny byc w polityce po to aby pokazać swoje umiejętności, nie zgrabne pośladki.
Oj tak! Niestety tak to wygląda, choć akurat bilbordy ze zdjęciem w bikini w kampanii samorządowej to był pomysł samej startującej, czyli tzw. Sary May, której nie kojarzę z niczym innym jak tylko obsmarowywaniem wszystkich naszych celebrytów na swoim blogu...
lewandm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-20, 11:39   #10
Bamberka
Przyczajenie

Te krzykaczki i młode dziunie robiące karierę na własnym wyglądzie, w ogóle nie powinny się znaleźć w parlamencie. Jeśli na kobiety to powinniśmy stawiać na stateczne Panie, które wiedzą co robią, działają prężnie czynem, a nie populistyczną gadką i gierkami słownymi.
Stary 2011-09-20, 13:53   #11
Sandra86
Raczkowanie

Cytat:
Oj tak! Niestety tak to wygląda, choć akurat bilbordy ze zdjęciem w bikini w kampanii samorządowej to był pomysł samej startującej, czyli tzw. Sary May, której nie kojarzę z niczym innym jak tylko obsmarowywaniem wszystkich naszych celebrytów na swoim blogu...
Jak nie ma nic do powiedzenia to pokazuje ciało,licząc na to że jakaś męska część elektoratu się skusi. Na szczęście ludzie nie są w tym kraju, aż tak głupi by przy głosowaniu kierować się ładną buzią. Osobom nowym, bez poparcia politycznego ciężko jest się przebić. Zwróćcie uwagę, że najwięcej głosów dostają Ci parlamentarzyści, którzy są najczęściej pokazywani w telewizji, np. taki Ziobro.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 15:14   #12
Bamberka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sandra86 Pokaż wiadomość
Osobom nowym, bez poparcia politycznego ciężko jest się przebić. Zwróćcie uwagę, że najwięcej głosów dostają Ci parlamentarzyści, którzy są najczęściej pokazywani w telewizji, np. taki Ziobro.
Dokładnie!! Powinnyśmy chociaż na forach i pocztą pantoflową mówić o kandydatach, których cenimy i na których warto oddać swój głos! Media widzą tylko tych, którzy są klaunami, a ja mam już dość cyrku w polityce.
Stary 2011-09-20, 15:28   #13
lewandm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sandra86 Pokaż wiadomość
Jak nie ma nic do powiedzenia to pokazuje ciało,licząc na to że jakaś męska część elektoratu się skusi. Na szczęście ludzie nie są w tym kraju, aż tak głupi by przy głosowaniu kierować się ładną buzią. Osobom nowym, bez poparcia politycznego ciężko jest się przebić. Zwróćcie uwagę, że najwięcej głosów dostają Ci parlamentarzyści, którzy są najczęściej pokazywani w telewizji, np. taki Ziobro.
Dokładnie, zgadzam się z Tobą w 100%!

Swoją drogą chyba spróbuję sprawdzić ile głosów przyniosły jej bilboardy w bikini
Stary 2011-09-20, 16:06   #14
Sandra86
Raczkowanie

Jak są wybory samorządowe to są wywieszone listy kandydatów w poszczególnych okręgach. Na tej liście jest podane imię i nazwisko kandydata, jego wiek, oraz zawód jaki wykonuje. Zawsze czytam te listy, po to by się dowiedzieć ile lat mają Ci ludzie i jaki zawód wykonują. Osoby przed 25 rokiem życia, są dla mnie skreślone, ze względu na zbyt młody wiek. To nic,że ten człowiek mógł skończyć Harvard, dla mnie nie ma on doświadczenia życiowego i głosu mojego nie dostanie. Zawód sprawdzam po to, by nie oddać głosu np. na osobę bezrobotną czy fryzjerkę. Nic nie mam do fryzjerek, ale w samorządzie i parlamencie widziałabym ludzi z wykształceniem jednak ekonomicznym.
Stary 2011-09-20, 21:34   #15
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
ok, ale ona się nie dostala. kilka głosów zaledwie zdobyła.
Nie róbmy akcji z tego,że kobiety są gorsze, bo jakby zacząć facetów oceniac to suchej nitki by nikt nie zostawił. Różne są kobiety podobnie jak mężczyźni.
ale np Suchocka, Piekarska, ś.p. Deresz, ś.p. Jaruga-Nowacka, Gilowska, Feddek, ś.p. Gęsicka i wiele innych kobiet, ktore były warte uwagi.
Naprawdę, przestańmy histeryzować

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez lewandm Pokaż wiadomość
Dokładnie, zgadzam się z Tobą w 100%!

Swoją drogą chyba spróbuję sprawdzić ile głosów przyniosły jej bilboardy w bikini
pomogę Ci . Dostała 25 głosów, zapewn od rodziny
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-20, 23:05   #16
Sondrina
BAN stały

Jolanty Fedak akurat nie kojarzę pozytywnie, bo pamiętam konferencję prasową, na której zachowała się nieprofesjonalnie, myślała, że nikt tego nie słyszy i coś ostrzej warknęła na swojego kolegę.

Ale zgadzam się, że pod Smoleńskiej zginęły jedne z najlepszych parlamentarzystek, one były lepsze od niejednego ministra. Gęsicka, Szymanek-Deresz, Jaruga-Nowacka, Aleksandra Natalli-Świat.
A propos ministrów, to przypomniała mi się Krystyna Łybacka, którą bardzo cenię.

Z prof. Szyszkowską nie zgadzam się ze wszystkim, ale cenię ją za wiedzę, kulturę i otwartość. Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że znowu startuje do jednej z izb w nadchodzących wyborach.

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
Napisane przez lewandm Pokaż wiadomość
Ja ją jeszcze kojarzę z negliżu.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 09:12   #17
malutka007
Raczkowanie

Akurat Krystyna Łybacka jest z mojego okręgu, ale skłaniam się bardziej do zagłosowania na kandydatkę z PO, nie z SLD. W ogóle to liczy się osoba i jej dokonania według mnie. A celebryci w polityce to szeroki temat. Nie wiem dlaczego mieliby dostawać od nas kasę i rządzić, tylko dlatego, że sa znani. I to prawda, jak ktoś nie ma nic lepszego do zaoferowania, to pokazuje ciało, swoją drogą to smutne i źle wpływa na postrzeganie kobiet - niestety niektóre z nas same proszą się o przedmiotowe traktowanie. Żal...
Stary 2011-09-21, 09:30   #18
Fara25
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Szczerze mówiąc nie podobają mi się kobiety w polityce, przynajmniej te czołowe. Ani nie pałam do nich sympatią ani nie prezentują podobnych do moich poglądów. Ale są na pewno potrzebne w polityce.
Fara25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 11:24   #19
lewandm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
pomogę Ci . Dostała 25 głosów, zapewn od rodziny
Dzięki
Stary 2011-09-21, 15:48   #20
Sandra86
Raczkowanie

Prof. Maria Szyszkowska startuje z woj. lubelskiego jako bezpartyjny kandydat do Sejmu RP. Kandyduje z listy SLD z pozycji nr. 2. Denerwuje mnie,że ta kobieta nie ma nic wspólnego z lubelszczyzną, a startuje z tego okręgu. W poprzednich wyborach Giertych startował z lubelszczyzny, a też nie miał nic wspólnego z naszym regionem. Takie zmiany meldunków, po to tylko,by zmienić okręg wyborczy to plucie w twarz wyborcy.
Stary 2011-09-22, 11:00   #21
malutka007
Raczkowanie

Z tego co widzę w moim okręgu ciekawą kandydatką jest Szydłowska, która była juz w sejmie i sporo zrobiła, ale jeszcze sie nie zdecydowałam. To kiepskie, jak ktos nie z konkretnego regionu startuje z listy w tym regionie tylko dlatego, że jest znanym politykiem.
Stary 2011-10-03, 13:26   #22
Bamberka
Przyczajenie

Cytat:
To kiepskie, jak ktos nie z konkretnego regionu startuje z listy w tym regionie tylko dlatego, że jest znanym politykiem.
To jest chore. Krętactwo i ustawianie. A o Szydłowskiej to pierwsze słyszę. Czy to kolejna z tych politycznych celebrytek?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości