Sposoby układania kręconych włosów - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-31, 14:23   #1
morfea
Raczkowanie

Sposoby układania kręconych włosów

Wybaczcie jeśli taki temat był, jestem nowa i na razie dostaje oczopląsu od ilości postów Ale do rzeczy mam długie i gęste włosy, a chciałabym sobie zrobic takie dosyć grube loki w hollywodzkim stylu Kupiłam grubą lokówke ale mi nie wychodzi Macie jakieś sposoby???

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-04-29 o 17:31
morfea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 07:33   #2
tulipanna.
Zakorzenienie

Sposoby układania kręconych włosów.

Dziewczyny,

przyszedl mi do glowy pomysl na ten watek, kiedy po raz kolejny probowalam ulozyc swoje wlosy i po dluzszym wahaniu (zalezy mi dzis na fryzurze) uznalam, ze musze poszukac konkretnych informacji na wizazu. Watkow o kreconych wlosach jest juz troche - jak uzyskac fale, loczki etc. Jak pielegnowac, jak obcinac...Chcialabym, zeby ten watek byl inny. Mianowicie, gdybysmy skupily sie tutaj na samych sposobach ukladania kreconych wlosow. Podzielmy sie swomi metodami: szampon, odżywka, a co potem? Odzywka bez splukiwania, krem, pianka? A jeśli tak, to jakie? Nakladane na suche czy mokre wlosy? Utrwalane lakierem/sprayem? Do jakiego efektu dazycie? Sztywnych lokow, fryzury a'la mokra wloszka czy chcecie pomoc naturze i jedynie podkreslic skret? Co umozlwia wam osiagniecie danego efektu? Czy dane kosmetyki sa bezpieczne, nie wysuszaja waszych wlosow? Sadze, ze przy okazji wezmiemy na warsztat wszelkie kosmetyki do stylingu. Pozwole sobie zastrzec, ze to NIE jest watek dla dziewczyn, ktore sa ciekawe jak uzyskać/zrobic loki na prostych/lekko falowanych wlosach. To watek tylko dla dziewczyn z kreconymi wlosami, ktore maja dobry pomysl na to jak podkreslic i utrwalic skret i chca sie nim podzielic z innymi

Tradycyjnie zaczne od siebie:
Nie znalazlam jeszcze idealnej, niepodwazalnej metody podkreslania skretu moich wlosow. Caly czas jestem na etapie testowania roznych kosmetykow, bo dlugi czas uzywalam tylko szamponu i odzywki. Teraz wiem, ze dla takich wlosow to troche za malo. Wlasciwie to, co najbardziej sie u mnie sprawdza to sauna w lazience w sytuacjach krytycznych. Odkrecam kran z goraca woda i spedzam w parze ok 10 mnut. Wlosy po takiej zabawie zwijaja sie w ladne loki
Bardzo lubie krem nawilzajacy do ukladania wlosow matrix biolage, ale do tej pory nie wiem jakiej ilosci najlepiej uzywac? Kiedy zastosuje odrobine efekt jest slaby, kiedy wycisne 6 pompek - to za duzo i mimo, ze kosmetyk ten nie skleja wlosow pojedyncze pasma ulegaja sklejeniu. Lubie spray matrix biolage nawilzajacy - ale wlasnie mi sie skonczyl i chce przetestowac cos nowego W dodatku ten spray nawilza i owszem wlosy znacznie ladniej sie kreca po uzyciu go, jednak zadaniem tego sprayu nie jest bezposredni wplyw na skret wlosa, a chyba czegos takiego w tej chwili szukam. Kupilam Pantene do lokow, ale na nowej fryzurze jeszcze nie testowalam. Mysle o kremie zwiekszajacym skret wlosa Tigi - na KWC jest tylko 1 recenzja, ale za to pozytywna. Jednak to wychodzi dosc drogo. Co jeszcze proponujecie? Moj fryzjer do stylizacj fryzury uzyl 6 pompek takiego specyfku do ukladania lokow firmy Revlon(foletowe opakowanie). Jednak odnioslam wrazenie, ze wlosy po nim sa odrobine sztuczne, sklejone - chyba to za duza ilosc. Jestem przeciwniczka lakierow do wlosow - nie znosze ich. Zalezy mi na podkresleniu skretu bez efektu sztywnego chelmu dookola glowy - uwielbiam miekkosc swoich wlosow. Dowiedzialam sie, ze koncentrator powietrza i chlodny nawiew sa zabojstwem dla lokow. Planuje kupic suszarke z dyfuzorem, na razie wlosy schna same. Ugniatam je troche, kiedy sa wilgotne w pozycji: głową w dół. Wygladaja nienajgorzej, ale licze na wasze pomysly i porady
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 08:22   #3
lulina
Wtajemniczenie

Dot.: Sposoby układania kręconych włosów.

Moim zdaniem najlepszym specyfikiem do utrwalania i ujarzmiania moich loków jest pianka a nieraz żel firmy Wella. Nie do kręcnych włosów- zwykle utrwalające. Włosy są po nich miekkie, nie są sztucznie posklejane. Czasem nic nie stosuję (tylko szampon z odżywką oczywiscie ), ale włosy mi sie puszą strasznie i zazwyczaj mam wtedy szopę. Po nałożeniu pianki wszystko jest ok

lulinka- Paulinka
Mój kochany Haseczek ;( [*]

[glamour]12655[/glamour]
dziękuje za klik
lulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 08:46   #4
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Wlasciwie to, co najbardziej sie u mnie sprawdza to sauna w lazience w sytuacjach krytycznych. Odkrecam kran z goraca woda i spedzam w parze ok 10 mnut. Wlosy po takiej zabawie zwijaja sie w ladne loki
U mnie to daje najlepsze efekty. Codziennie rano biorę gorący prysznic i para wodna, która się unosi sprawia, że włosy są skręcone ładnie, ale znów minus jest taki, że włosy są niesamowicie napuszone :/.
Z kosmetyków do stylizacji mogę polecić brylantynę Joanny, wosk w piance z welli (taki zielony) i piankę nivea bez alkoholu (u mnie sprawdza się ta pianka do nadania objętości, a nie do loków o dziwo ). Wgniatam w takie niedosuszone włosy i się bardziej sklecają. Ale czasem mam wrażenie, że pięknie jest, a czasem, że to nic nie robi... :/.
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 09:01   #5
misia_bella
Zakorzenienie

dziewczyny super wątek
ja zazwyczaj jak chce w ładną fryzure ułozyc i bardzo mi zalezy na ładnej fryzurze to nic nie wychdzi i ostatecznie sięgam po prostownice
a jak umyje włosy i mam zamiar siedziec w domu to i włosy jakoś tak inaczej (lepiej) sie układaja
też tak macie?

ja sie zastanawiam nad play ball'em beach creme. miała go któras z was?
misia_bella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 09:51   #6
noell88
Rozeznanie

Swietny watek

ja nie mam nic do polecenia....

za to moge szczerze odradzic taki kosmetyk- Wella, System Professional, Curl *******er-za przeproszeniem, gowno jakich malo!!! grrrr...dostalam na prezent, ktos wyrzucil w bloto troche kasy.

Kosmetyk z psikaczem-leci prosty strumieni psika tylko w jedne miejsce, w rezultacie wlosy w tym jednym miejscu sa sklejone.
Efekt-jakbym dala za duzo pianki.
Poza tym wysusza straszliwie-denat na 2 miejscu w skladzie. zapach-sredni, po chwili nic nie czuc.

Edytowane przez noell88
Czas edycji: 2008-04-17 o 09:53 Powód: nie wiem czemu robia sie gwiazdki na nazwie produktu...tam pisze r e f r e s h e r. co w tym sprosnego?
noell88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 13:04   #7
ekstrawagancja
Wtajemniczenie

Ostatnio wieczorem nie miałam już siły suszyc włosów... to połozyłam sie tak normalnie spac... myslac,że rano zamias loków bedzie sianko ;] ale jednak NIE! loczki mi sie takie zrobiły śliczne. zero puszenia sie, równe skręcone... nie oklapnięte! poporstu rewelacja! naprawde byłam mile zaskoczona. Jesli komuś też sie "nie chce" suszyc albo czekać aż same wyschną to spróbujcie iść poprostu spac. ;p troche głupio to zabrzmiało no ale... u mnie sie sprawdzilo

ekstrawagancja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-17, 13:15   #8
spadam_z_dachu
Rozeznanie

Ja po myciu nakładam gumę Delia na mokre włosy, owijam ręcznikiem (plopping) na 15 minut, potem suszę z głową w dół i ugniatam palcami (z niewielką dawką pianki Wellaflex do kręconych). Suszarka moja nie ma żadnych bajerów typu dyfuzor, koncentrator czy zimny nadmuch. Ale wychodzi okej.

Dobry efekt daje spięcie mokrych włosów klamerką do góry, wtedy grawitacja działa inaczej, więc nie rozpirzą się na boki. Wtedy schną naturalnie, więc tym lepiej. Ale ostatnio nie mam czasu...
Stary 2008-04-17, 13:21   #9
madame paranoja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ekstrawagancja Pokaż wiadomość
Ostatnio wieczorem nie miałam już siły suszyc włosów... to połozyłam sie tak normalnie spac... myslac,że rano zamias loków bedzie sianko ;] ale jednak NIE! loczki mi sie takie zrobiły śliczne. zero puszenia sie, równe skręcone... nie oklapnięte! poporstu rewelacja! naprawde byłam mile zaskoczona. Jesli komuś też sie "nie chce" suszyc albo czekać aż same wyschną to spróbujcie iść poprostu spac. ;p troche głupio to zabrzmiało no ale... u mnie sie sprawdzilo
nie polecam, mokre włosy narażasz na mechaniczne uszkodzenia, nie wolno spać w mokrych, tak jak nie powinno się mokrych czesać...

madame paranoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 13:28   #10
ekstrawagancja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madame paranoja Pokaż wiadomość
nie polecam, mokre włosy narażasz na mechaniczne uszkodzenia, nie wolno spać w mokrych, tak jak nie powinno się mokrych czesać...

nie zgodizłabym sie z tym. tzn. ze czesac to ok. ale żeby nie spac? ;/
to twoim zdaniem bardziej "uszkodze" mje włosy jak będe spac gdy sa morke... czy wtedy gdy będe suszyć je suszarką,która je wysusza?

ekstrawagancja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 14:54   #11
noell88
Rozeznanie

totalna bzdura z tym nie rozszesywaniem wlosow na mokro...raczej tylko sie sprawdza przy wlosach suchych

lepiej chyba rozczesac jak sa mokre i dlatego tez latwiej sie je rozszesuje(odzywka) niz poczekac az wyschna i sie z nimi meczyc, wtedy dopiero dostana w pupe przez uszkodzenia mechaniczne! :P poza tym rozczesywac suche loki? oh, mon Dieu! nawet te grzebienie z szerokimi zebami to masakra

zaczyna sie off topik
noell88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 14:59   #12
madame paranoja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez noell88 Pokaż wiadomość
totalna bzdura z tym nie rozszesywaniem wlosow na mokro...raczej tylko sie sprawdza przy wlosach suchych

lepiej chyba rozczesac jak sa mokre i dlatego tez latwiej sie je rozszesuje(odzywka) niz poczekac az wyschna i sie z nimi meczyc, wtedy dopiero dostana w pupe przez uszkodzenia mechaniczne! :P poza tym rozczesywac suche loki? oh, mon Dieu! nawet te grzebienie z szerokimi zebami to masakra
zaczyna sie off topik
ja też rozczesuje mokre ale wiem co mówią fryzjerzy

Cytat:
Napisane przez ekstrawagancja Pokaż wiadomość
nie zgodizłabym sie z tym. tzn. ze czesac to ok. ale żeby nie spac? ;/
to twoim zdaniem bardziej "uszkodze" mje włosy jak będe spac gdy sa morke... czy wtedy gdy będe suszyć je suszarką,która je wysusza?
zapraszam do poczytania :
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=50664&page=2 szczególnie post 54 i 56 . ja tam się kłócić nie zamierzam, co mi do cudzej czupryny

poza tym był już taki wątek. (link wyżej)

Stary 2008-04-17, 15:12   #13
bmadziaa
Raczkowanie

dziewczynki, ja mam świetny sposób na loki (przynajmniej u mnie sprawdza się na pięć z plusem )..mam włoski wycieniowane, do łopatek.. po umyciu włosów na wieczór zamiast suszyć i wymyślać jakieś pierdoły, nakładam trochę odżywki na końcówki i robię kucyka na czubku głowy... i kładę się spać.. rano po zciągnięciu gumki loczki jak marzenie wszyscy zazdroszczą tylko kucyk dość wysoko sobie zróbcie
Stary 2008-04-17, 15:15   #14
madame paranoja
Zadomowienie

bmadziaa
ja też na końce nakładam ciut zwykłej odżywki ale zostawiam płasko, od czasu do czasu je ugniatając ale wypróbuję Twój sposób

Stary 2008-04-17, 15:22   #15
yennefer94
Raczkowanie

Fantastyczny watek i bardzo pomocny...ja mam ten problem, że moje włosy w rożne dni inaczej reagują...np. nakładam powiedzmy piankę na włosy i suszę ugniatając z głową w dół-wyglądam fantastycznie. Robię drugi raz to samo-i mam stóg siana na głowie. Zamierzam z tą sauną łazienkową spróbować...najpierw sauna a potem jakie kosmetyki?Czy włosy nie będą przeciążone?

yennefer94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 15:28   #16
Olencjaaa
Organizatorkaaa :)

GG do Olencjaaa

Ja polecam odzywke mleczna kallosa- nawilza i nie obciaza wlosow
Co do modelowania to ja robie tak: wgniatam troche pianki nivea skret lokow i fal i susze wlosy, pod koniec suszenia pryskam wlosy spayem golldwell dynamic loop (cudo wlosy normalnie w oczach sie skrecaja) i koncze suszenie a na suche wlosy wgniatam troche cream zelu nivea i mam pieknie pofalowane/pokrecone wlosy

najszybszy kontakt: olencjaaa.wizaz@gmail.com
(zawsze w tytule podawaj swój nick)
Olencjaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 15:30   #17
lele
Zakorzenienie

ja stawiam na odzywianie.. rano nie mam czasu by myc wlosy, wiec myje je wieczorem, ale klade sie spac juz z suchymi lub prawie suchymi.. stosuje szampony i maseczki kallosa, chociaz ostatnio odkrylam balsam leo activ i choc uzywalam go dwa razy to wlosy sa faktcyznie inne.. od siweta daje wosk w piance, ale to tylko na okazje.. nie uzywam suszarki. czesze tylko przed myciem na sucho. a gdy rano wstaje i wygladaja inaczej nizbym chciala mocze rece w wodzie (zimnej) i ugniatam wlosy lub tropche "ujarzmiam" i z efektu jestem zadowolona
lele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 15:33   #18
misia_bella
Zakorzenienie

Kiedyś był jakis wątek o spinaniu pasm włosów klamrami fryzjerskimi. podobno super efekt daje cos takiego. Zaraz znajde ten watek

Edit: znalazłam http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=59489
Stary 2008-04-17, 15:33   #19
Olencjaaa

GG do Olencjaaa

zapomnialam dodac ze susze wlosy zwykla suszarka na najnizszym stopniu i z duzej odleglosci metoda ugniatania i jest okej chcialam kupowac jaka profesjonalna suszarke z dyfuzorem ale po co

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-17, 16:04   #20
tulipanna.
Zakorzenienie

Ciesze sie, ze watek wam sie spodobal. Mam nadzieje, ze wypowiedzi nie na temat nie zmienia jego postaci - chcialabym, zeby to bylo takie kompendium, w ktorym wszystko jest jasno i przejrzyscie. Moze tak wrzucac foty wlosow po stylizacji, ktora opisujemy? Dziekuje za wszystkie posty i czekam na kolejne
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 16:13   #21
Olencjaaa

GG do Olencjaaa

a ja mam pytanie o szampony... jakie uzywacie, normalne czy specjalne do wlosow kreconych- czy rzeczywiscie poprawiaja skret i wlosy sie lepiej ukladaja? czy moze to tylko chwyt reklamowy i dzialaja jak zwykly szapmon?
wlasnie zastanawiam sie nad zakupem jakiegos szamponu do wlosow kreconych, do tej pory takiego nie uzywalam a te co uzywalam nie sa godne polecenia i ciagle szukam idelanego szamponu

tulipanna pomysl ze zdjeciami bardzo dobry sama jakies wstawie w przyszlym tygodniu

Stary 2008-04-17, 16:42   #22
bradshow
Zadomowienie

GG do bradshow

a ja stosuję po prostu wosk z joanny albo piankę wella flex.. jest świetna.. a loczki cudowne
Stary 2008-04-17, 17:14   #23
misia_bella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olencjaaa Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie o szampony... jakie uzywacie, normalne czy specjalne do wlosow kreconych- czy rzeczywiscie poprawiaja skret i wlosy sie lepiej ukladaja? czy moze to tylko chwyt reklamowy i dzialaja jak zwykly szapmon?
wlasnie zastanawiam sie nad zakupem jakiegos szamponu do wlosow kreconych, do tej pory takiego nie uzywalam a te co uzywalam nie sa godne polecenia i ciagle szukam idelanego szamponu

tulipanna pomysl ze zdjeciami bardzo dobry sama jakies wstawie w przyszlym tygodniu

Ja aktualnie uzywam Elseve Nutri Blask Light.
Jestem zadowolona.
Włosy sie po nim ładnie rozczesują nawet bez stosowania odzywki.
Szamponów to przetestowałam już multum. Od zwykłych ziołowych za które płaciłam 3,50zł do profesjonalnych za 60zł. Jakos nie trafiłam na taki, który zapierałby mi dech w piersi. Ciągle poszukuje tego KWC

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-17, 17:31   #24
nati360
Zakorzenienie

Moja fryzjerka kiedys polecała mi strasznie taki krem do loków. Miałam nawet zamówiony, niestety później go sprzedała i nie przetestowałam a podobno świetny. Firma Catzy o ile się nie mylę, taki w żółtym opkaowaniu, poszukam na allegro. Na KWC go nie było.

tulipanna super wątek na pewno będę tu zaglądać często i gęsto

Od siebie nie dodam pewnie nic ciekawego, bo w sumie za wiele z moimi włosami nie robię. Od czasu do czasu nakładam olejek rycynowy przed myciem (chciałabym tez wypróbowac kokosowy). Myję włosy "zwykłym" szamponem, nakładam też "zwykłą" odżywkę. Potem rozczesuję (lub nie chcoć częściej jednak tak) i na troszeczke podsuszone nakładam pianke ugniatając. Chciałabym wypróbować coś innego zamaist pianki i właśnie zastanwiam sie co...
nati360 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 17:48   #25
madame paranoja
Zadomowienie

ja mam problem z tym, ze moje wlosy po nocy nie wygladaja juz tak ladnie jak tuz po myciu. ehhh
jedwab tez jest ok na same koncowki

Stary 2008-04-17, 17:58   #26
nati360
Zakorzenienie

Na allegro nie znalazłam nic.
nati360 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 18:05   #27
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Olencjaaa Pokaż wiadomość
To zależy. Bo jeżeli masz włosy suche to zdecydowanie te szampony powinny być pomocne. Ale jeżeli Twoje loki są normalne to radziłabym zrezygnować z szamponów balsamicznych na rzecz ziołowych. Zwłaszcza jeżeli masz włosy cienkie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-17, 18:18   #28
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

szkoda ze nie moge zamiescic zdjec to bylby najlepszy dowod na to jakie mam naturalnie wlosy a jak wygladaja kiedy je wspomoge.

Przede wszytskim dobry nawilzajacy szmapon z silikonami. Przez jakis czas naczytalam sie watku o tym zeby wyplukac silikony i to byl najglupszy pomysl jaki mnie dopadl. Przez ok miesiac albo nawet wiecej mylam wlosy szamponem pokrzywowym, z rzepa. Wlosy byly suche i sianowate. Plakalam ze sie nie kreca. To nie dla mnie.

Moja codzienna pielegnacja wyglada tak, szampon l'oreal albo gliss kur, ale wole l'oreala, jest bardziej tresciwy, gesty, to lubia moje wlosy. Myje nim glowe i splukuje. Nastepnie klade odzywke - najlepiej u mnie sie sprawdza kupiona przypadkowo odzywka schauma kokosowa z pompka, ma dzialanie regenerujace jesli dobrze pamietam. Jest dosc gesta ale ladnie wgniatam ja we wlosy, dosc duzo ale zeby wlosy nie byly obciązone. I ugniatam ugniatam glowa w dol. Poźniej znow ugniatam jak podeschna tylko mokrym recznikiem ktorym wycieralam wlosy, to sprawia ze lepiej sie ukladaja, ciezko to wytlumaczyc i mam fajne wloski tylko nie uklada sie zbytnio grzywka scieta na skos i sa z gory przyklapniete.

Najlepsze wlosy mam gdy susze suszarka, duzo odzywki i susze glowa w dol ugniatajac. Mam wtedy swietne loki. Ale suszarka troche wysuszyla moje wlosy, mam w planach w przyszlym miesiacu zakupic jonizujaca z dyfuzorem.

Na susze wlosy daje odrobine jedwabiu. Ogolnie brakuje mi czegos do psikania, zastanawiam sie nad seria gliss kura, moje wlosy lubia takie :psikadelka" ale wolalabym zainwestowac w cos profesjonalnego. I odzywke bez splukiwania tez chce znaleźc lepsza. Do stylizacji swietnie mi sluzy wosk w piance z seri shockwaves o ile sie nie myle, zielone opakowanie. Zero usztywnienia, po prostu nawilza ladnie losy i nablyszcxza i lepiej sie uladaja. Nie lubie pianek a to spisuje sie swietnie.

Teraz troche mam wysuszone wlosy, planuje podciac, regenerowac waxem i zmienic troche pielegnacje. Moze razem sobie pomozemy
Stary 2008-04-17, 18:27   #29
lele
Zakorzenienie

Ewelko walsnie tego samego wosku i ja uzywam
lele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 19:46   #30
Chatul
ma zielone pojęcie

Moje włosy nie są kręcone lecz mocno falowane. Zaznaczam to bo jest to ważne o tyle, że nie są suche jak kręcone tylko normalne.

Moje loki myję szamponem brzozowym firmy Fitti. Kosztował 3,30 w sklepie spożywczym, który mam obok domu. I... jest cudowny ;] Zielony, brzozowy i bardzo dobrze myje włosy. W końcu moje loki są czyste i nie są obciążone żadnymi silikonami itd. Moje włosy ich nie tolerują.
Po umyciu włosów schylam głowę do przodu, rozczesuję fale, ugniatam ręcznikiem a potem wgniatam dużą ilość odżywki bez spłukiwania Mrs. Potter's z aloesem i białą herbatą. Później albo zostawiam do naturalnego wyschnięcia albo suszę ugniatając. Używam nawiewu ciepłego i do tego stosuję końcówkę do suszarki, która "kondensuje" powietrze :P Wiecie mam nadzieję ocb :P

I to wszystko (;
W czasie dnia odświeżam loki wodą. Nie robią się przez suche ani poklejone bo jest na nich tylko odżywka.

Włosy są zdrowe i miękkie. Nawet znajomi je chwalą
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości