![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Rzucam tabletki...aaale się boję :(
Uhh jeszcze półtorej tygodnia i koniec
![]() Przyznam szczerze, że długo nosiłam się z tą decyzją. Czułam się bezpiecznie a co będzie teraz ![]() ![]() Martwie się o cerę, że powróci trądzik co gorsza gdyby był nasilony ![]() ![]() Mimo wszystko mam nadzieję, że w końcu poczuję się lepiej, nie będę miała zdołowanych humorków aaa i libido myślę wróci do normy ![]() Ciekawa jestem jak Wy się czułyście kończąc tabletki ![]() ![]() Dodam, że zażywam Jeanine, wcześniej były Diane i Cilest. Jak tam było u was?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rzucam tabletki...aaale się boję :(
Pomyśl dobrze czy taka przerwa jest Ci napewno potrzebna. Ja niebrałam ostatnio przez cztery miesiące- nie było to planowane odstawienie, wyszło tak przez przypadek (i moją głupotę), w tym miesiącu zaczęłam z powrotem i bardzo żałuje tej przerwy.
Cera zwykle ładna, zmieniła się w fatalną, w czasie okresu myślałam że z łóżka nie wstanę, przybyło mi centymetrów tam i ówdzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja przerwalam tabletki i wyszlo mi to tylko na zdrowie
![]() Okres mniej bolesnym sie stal, powrocily regularne cykle, wieksza ochota na seks rowniez ![]() ![]() Nie biore tabletek juz rok, aa wazna rzecz - po odstawieniu tabletek okres przyszedl bez opoznien, ponoc kto dlugo bierze tabletki i robi przerwe, to okres moze sie opoznic. Ale to nie jest regula. Takze nie ma sie czego bac! Bralam Cilest
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Ja nie biorę tabletek anty od 15 miesięcy- brałam diane i anteovin. W czasie brania czułem się świetnie, piękna cera ale cellulit okropny- po odstawieniu obawiałam sie okropnego wysypu, nic takiego nie wystąpiło, miesiączki są w miarę regularne, bezbolesne, w miarę krótkie, cellulit zmniejsza się i to wyraźnie . O przebarwieniach nie wspomnę- momentalnie po odstawieniu zmniejszyła się ich ilość przynajmniej o połowę (dekolt). Cery nie mam tak pięknej jak wtedy gdy zażywałam tableki, najgorsza jest w drugiem/trzecim tygodniu cyklu- czemu tak jest niewiem sama. No i jeśli chodzi o mnie niezauważyłam żebym przytyła czy schudła po odstawieniu.A więc po podsumowaniu aż tak strasznie nie jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja nie biore pigułek już 3 miesiąc i czuje się bardzo dobrze
![]() Zauważyłam, że nie puchne już tak przed miesiączką, woda się nie zatrzymuje, jestem mniej ociężała, nie mam huśtawki nastrojów (no przynajmniej nie jest to tak nasilone), waga mi spadła (pigułki zaostrzały mi apetyt) i cellulit jest mniej widoczny (a może sobie tylko to wmawiam ![]() Ogólnie widze na razie same plusy. Jednak nie wykluczam, że prędzej czy później zaczne je znowu brać, bo rodziny na razie nie planuje ![]() Ps. Brałam Cilest prawie 3 lata, a wcześniej logest i rigevidon |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja jak skończyłam raz Dianę (bo w sumie 2 razy do niej wracałam tyle, że drugi raz nie robiłam przerwy między jednymi a drugimi tabletkami) okres dostałam po dwóch miesiącach!!! Myślałam wtedy, że oszaleję! Wrócił nieregularny okres i bolesne miesiączki więc szybko wróciłam do tabletek ale to było 4 lata temu...Boję się jak będzie po tych..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
przestan sie bac i sprobuj, jesli bedziesz zle sie czula wrocisz do tabletek, a moze do innej metody antykoncepcyjnej? Zastrzyk? plastry?
Ja generalnie polecam odstawke!
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przez pierwsze 1,5 może 2 miesiące wszystko było super, zastanawiałam się co te baby gadają o pryszczach, tłustych włosach itp. dopiero po tym czasie mnie to dopadło. Teraz jestem w połowie pierwszego opakowania po tej przerwie i narazie poprawy nie widze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Ja po odstawieniu schudlam i wrocil normalny nastroj, bo w czasie brania jakos tak mi ciezko bylo na duzszy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja też przestałam brać tabletki 3 miesiące temu.Brałam Cilest przez ok.3 lata.Niestety w tym miesiącu co odstawiłam dostałam okres z opóźnieniem aż o 3 tygodnie i nawet już bałam się że jestem w ciąży
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
a wlasnie zapomnialam napisac ze cere leczylam antybiotykami przez 2 miesiace, ale juz wszystko jest w porzadku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Cykado też kiedyś przepisano mi antybiotyk - rewelacja!! ale nie można go było więcej zażywać niż te jedno opakowanie wtedy no i coż wszystko wróciło w mgnieniu oka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie biorę tabletek juz od listopada. Brałam Marcilon, potem przez rok zastrzyki Depo-Provera, potem Logest - w sumie mniej więcej 8-9 lat. Też bardzo się bałam odstawienia (zwłaszcza w kontekscie niechcianej ciąży, ale nic takiego sie póki co nie stało - od razu po odstawieniu zainstalowałam sobie wkładkę). Cera faktycznie troche się pogorszyła - zwłaszcza na plecach i dekolcie - na twarzy właściwie bez zmian. Cellulit - też chyba bez zmian (dziewczyny pisały o widocznym zmniejszeniu się cellulitu - a ja mimo bardzo wnikliwych obserwacji nic takiego nie zauważyłam niestety, a bardzo bym chciała). Jedyny uciążliwy skutek odstawienia to rozregulowany cykl - miesiączki są co prawda w miarę regularne (pierwsze były z duuuuużym opóźnieniem), ale w trakcie cyklu występują plamienia - myślę że to własnie na tle hormonalnym. Właśnie po następnej wybieram się do doktora, zobaczymy co mi powie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
![]()
Może to głupie ale ja się przyznam czego się jeszcze obawiam - że w przyszłości nie będę mogła mieć przez tabletki dzieci albo co gorsza urodzić chore dzieciątko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Kochane dziewczynki,
Powiedzcie, jak Wy się zabezpieczacie po rezygnacji z tabletek ?????? Ja zarzywam od dawna i niewyobrażam sobie współżycia bez tego komfortu i poczucia bezpieczeństwa.. Jakie macie "patenty"? Od razu mowię, że szklanka wody "zamiast" nie wchodzi w grę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
A ja odstawilam 2 miesiace temu, z racji calkowitego odtruwania organizmu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja też mam problem z tabletkami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wyleczylam go odrazu Orgametrilem - preparatem z czystym progesteronem i teraz przy najmniejszych podejrzeniach latam do lekarza jak glupia, zakrawa to juz na hipochondrie. W czasie zazywania nie tworza sie torbiele bo nie jajeczkujemy, nie jest to wiec leczenie a zapobieganie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Rossi, mam ten sam problem
![]() A tak przy okazji, czy sądzicie że taka przerwa jest konieczna? Bo spotkałam sie z wieloma opiniami na ten temat i szczerze mówiąc, co lekarz to inne zdanie. ![]()
"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - M.Twain http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
a mam pytanie po jakim czasie poprawiła wam sie cera po zazyciu tabletek ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
![]()
Anahstasio zazdroszczę Ci, że czujesz się lepiej po tabletkach
![]() Co do badań to i ja się muszę o wszystko prosić :[ Jedynie cytologie mi robił bo miałam nadżerkę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Też odstawiłam i też mogę potwierdzić że jest lepiej (no przynajmniej u mnie)
![]() Cera lepsza, okres regularnie bez bólu i samopoczucie lepsze (humor). Jeden poważny plus - nie czuję się ociężała ani spuchnięta ![]() Zobaczymy jak będzie dalej. PZDR ![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja tez zrobiłam sobie przerwę(miała być 2 lub 3 miesięczna), 1,5 roku temu i już nie wróciłam do tabletek. Czuję się zdecydowanie lepiej, wcześniej przytrafiały mi się rózne infekcje, a teraz spokój. Bałam się że nie bedę miała tego komfortu psychicznego co kiedyś, zupełnie nie potrzebnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
hej!!!!Ja brałam tabletki przez 3 lata i około 6 miesięcy temu zrobiłam sobie przerwe.Teraz ponownie powróciłam do Cilestu-myśle że pół roku wystarczy na oczyszczenie organizmu
![]() ![]() Wszystko to jest oki tylko ja nie jestem gotowa zostać mamą-jeszcze nie teraz więc uważam żę to jest jak dla mnie jedyna metoda anty.Przez 6 miesięcy z moim TŻ używalismy prezerwatywy i czasami czekalam aż dostane okres i wtedy dopiero sie cieszyłam. Prosty wniosek wolę brać bo o niespodziankę nie trudno.Przerwa dobrze mi zrobiła i myślę że takie przerwy są potrzebne każdej z nas ![]() Aha a moja pani gin jest super zawsze dba o mnie i oto abym robiła potrzebne badania,cytologia i inne ![]() PS ależ się rozpisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Buziaki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie 3 miesiece temu odstawiłam,na razie jest w porządku,martwie sie o cerę.Zmian odnosnie cellulitisu nie zauważyłam szczerze mówiac,był taki sobie i taki pozostał...niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.