|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() Moje zdjęcia :)
Siemanko .
![]() Lubię robić zdjęcia, fotografować jakiś obiekt. Mój aprat to PRAKTICA luxmedia 8003. Będę tu wklejać swoje zdjęcia a wy postarajcie się je ocenić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moje zdjęcia :)
1. Żelki prześwietlone. Nie podobają się.
2. Zachody to bardzo oklepany temat. Zdjęcie musi mieć w sobie to coś żeby się podobało ![]() 3. Nie jest złe, tylko szkoda, że górny kwiatuszek ucięty. 4. Czemu ostrość tylko na skrzydełko? 5. Przyjemne, niestety trochę prześwietlone. 6. Nieostry całkiem. Nie zrażaj się moją krytyką tylko ![]() ![]() Edytowane przez Clarissa:) Czas edycji: 2008-08-02 o 17:40 Powód: Numerki mi się pomieszały ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
1. Prześwietlone, poza tym żelki ? Ok- gusta są różne
2. Za dużo drzew, kable i jeszcze ten dom z lewej strony- na nie 3. Znowu przyczepię się do tematyki, mleczyki- jeden z głównych grzechów 4. Ostrość na całego owada powinna być skierowana 5. Zupełnie na nie- zaczynając od prześwietlenia na centralnym kończąc 6. Poucinane, nieostre, ciemne Ale ja się zawsze czepiam ![]() Ćwicz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Wizażowa społeczność udzieliła cennych rad, więc ja dorzucę tylko: fotografuj dalej, bo to wspaniała przygoda
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
uf... jeszcze dużo pracy przed Tobą.
Masz fajne pomysły, warte tego, żeby je rozwijać, ale też nieco popracować nad techniką robienia zdjęć... popracuj nad ostrością, możesz zastosować większą głębię i nad światłęm: niektóre foty są prześwietlone, używaj ponadto innego balansu bieli. Musisz to wyczuć, jak będzie najlepiej. Co do kadrowania: zobacz na żelki, widzisz ten cień? Niepotrzebnie szpeci zdjęcie... zwracaj uwagę na takie rzeczy, staraj się nie obcinać niepotrzebnie przedmiotów: albo ujmij je całe w kadrze (płatki kwiatów, żelek po prawej) albo usuń z kadru. Czekamy na kolejne fotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Clarissa
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
dokładnie
![]() to zdjęcie z ważką - pomysł jest dobry, ale za mała przysłona, nie wydobywa głębi ostrości. Tu przydałoby się ustawić ostrość na główkę ważki, lekko inne kadrowanie na owada, bez ujmowania zbyt dużej przestrzeni kamienia - na Twoim zdjęciu stworzyła się nieładna szara plama, możnaby się tego wystrzegać w przyszłości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.