|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Nietypowy problem i nietypowa prosba o pomoc
Witam. Mam pewien problem... Otóż od jakiegoś czasu nie widzę opisów pewnej osoby z mojej listy kontaktów na gg... Tzn kiedy ten ktoś wchodzi na dostepny to wtedy widzę że ma jakis opis ale mnie się on nie wyświetla. Kiedy mam otwarte okno rozmowy to w miejscu gdzie obok nazwy kontaktu powinien być widoczny opis to ja mam tylko takie nawiasy "()"... Czy możliwe jest żeby ten ktoś specialnie ukryłwał swoje opisy przede mną? Tzn może inaczej czy jest wogóle taka mozliwosć żeby tak własnie zrobić? A jeśli tak to w jaki sposób? Wiem że niektórym może się to wydac dziwne i głupie ale to dla mnie na prawde ważne a ja się po prostu na tym nie znam... Więc bardzo prosze o pomoc.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nietypowy problem i nietypowa prosba o pomoc
Też tak mam że zaraz po włączeniu panelu gg, nie wyświetlają mi się wszystkie opisy
no a z tym okienkiem gdzie rozmawiasz, to wystarczy że ktoś w swoim opisie wciśnie spację, i już są nawiasy bo to tak jakby było cos wpisane
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie wydaje,ze pelka ma racje... ale nie znam sie na tym..
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
[quote=Lena_20;8446428]moze ta osoba usuneła Cie z listy kontaktów i zaznaczyła opcję nie pokazuj statusu nieznajomym..
To też możliwe
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Ta osoba ma wpisaną w opis po prostu spację...
Gdy osoba zaznaczy "pokazuj opis tylko znajomym" - nieznajomi nie widzą nic, ta osoba jest u nich niedostępna.
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja koleżanka ma tlena(zaimportowala sobie liste gadu) i zawsze ma takie nawiasy przy "nazwie", bo po prostu jak tam ustawisz 'dostępny', to Ci się od razu na gau wyswitlaja te nawiasy, nie wiem dlaczego.
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Więc tak tez myslałam o spacji ale kiedy dasz sobie w opisie spację to owszem w okienku rozmowy wyswietlają się nawiasy ale w panelu gg pod nazwą kontaktu masz wtedy pusta linijkę... a co do opcji nie pokazuj statusu nieznajomym to jeśli zaznaczyłby ta opcję i usunął mnie z listy kontaktów to nawet gdyby był na dostepnym to i tak bym tego nie widziala bo u mnie wówczas bylby caly czas jako niedostępny... a w tym przypadku jest tak że ja widzę jaki ten ktoś ma status tylko wtedy jeśli ma jakis opis to go po prostu nie widzę, tzn widze ze jakis ma tylko on mi sie nie wyświetla... i w sumie dzieję się tak za każdym razem kiedy ten ktoś ma status dostepny albo zaraz wracam z opisem i to mniej wiecej od tyg
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
niektórzy ludzie tak robią żeby sie pozbyc opisu że zamiast kliknąc na słoneczko kasuja opis a to "i" przy słoneczku zostaje (ale po jakimś czasie sie kapną że cos nie tak), druga sprawa jak klikasz na osobe prawym klawiszem myszy i masz pasek menu tam wybiesz "informacje", na górze powinna byc nazwa znajomego i jego opis, po drugie jeżeli w IP są cyferki to znacz ze ten ktoś ma Cie na 99% na liscie, jeżeli jest napisane "<brak>" to znaczy że Cie nie ma, a poza tym nawet jeżeli ten ktoś ma Cie na liście to w opcjach moze zznaczyc "nie pokazuj przy statucie tylko dla znajomych" wiec mimo że ma Cie na liscie to jest cały czas "niedostępny", to tyle ode mnie myśle ze z tą wiedzą juz sprawdzisz wszystko co chcesz
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
"nie pokazuj przy statucie tylko dla znajomych" - ta opcja odpada bo to nie jest tak że ten ktos jest cały czas niedostepny, ja widzę kiedy ten ktoś ma status dostępny albo zaraz wracam albo dostepny z opisem albo zaraz wracam z opisem tylko że w przypadku tych dwóch ostatnich w panelu gg przy nazwie kontaktu mam tylko słoneczko wlaśnie z tym "i" i nic poza tym... i to nie jest tak że ten ktos ma najpierw opis ja go widze i dopiero później on znika, dzieję sie tak od razu kiedy ten ktos wchodzi z niedostępnego na ktorys ze statusów z opisem, a wczesniej tak się nie działo... w takim razie spróbuje jeszcze sprawdzić czy ten ktos ma mnie w kontaktach... w każdym razie bardzo dziekuje za pomoc
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Jakiś czas temu miałam taki problem, że w ogóle nie widziałam opisów... No właściwie tylko kilka. Skontaktowałam się z zespołem do spraw technicznych GG. Mozna to zrobić u nich na stronie www.gadu-gadu.pl i tam kliknać "Pomoc", następnie "Kontakt".
Pracownicy działu technicznego GG zawsze odpisują i to naprawdę szybko. Już nie raz pisałam i zawsze otrzymałam odpowiedź - zawsze następnego dnia masz ją w skrzynce mailowej, ja raz miałam nawet po godzinie od wysłania pytania. Spróbuj w ten sposób
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jestem pewna, że moja osobista przyjaciółka ma mnie na liście gg, a jakoś w informacjach nie mam jej IP. IP pojawia się tylko wtedy, kiedy ktoś jest dostępny na gg - przynajmniej u mnie
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Problem
Mam pewien problem a mianowicie chodzi mi oto czy w ktorymś z komunikatorów istnieje taka mozliwość żeby mój opis nie był widoczny np dla osób których nie mam w kontaktach albo dla tych osób które mam w kontaktach ale nie chce żeby widziały mój opis?? Tylko nie chodzi mi tutaj o ukrywanie statusu tylko samego opisu, tzn że nawet mogliby widzieć ze mam status dostepny z opisem czy zaraz wracam z opisem ale żeby nie mogli go zobaczyć... Bardzo prosze o pomoc ...
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem
Cytat:
![]() Łączę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.

no a z tym okienkiem gdzie rozmawiasz, to wystarczy że ktoś w swoim opisie wciśnie spację, i już są nawiasy bo to tak jakby było cos wpisane

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

przyjaciółka ma mnie na liście gg, a jakoś w informacjach nie mam jej IP. IP pojawia się tylko wtedy, kiedy ktoś jest dostępny na gg - przynajmniej u mnie