|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Spartacus - serial
Ktoś ogląda? Jest fanem?
Dzięki Tż bardzo wkręciłam się w serial. Jest dosyć brutalny, ordynarny, ale wciągający
Edytowane przez kobieta_wamp Czas edycji: 2013-02-19 o 18:51 |
|
|
|
|
#2 | |
|
Pani Mizantrop
|
Dot.: Spartacus - serial
Cytat:
|
|
|
#3 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza "minusami" Spratacusa można popatrzeć na całkiem niezłe ciacha
|
|
|
|
#4 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
A żadnego aż tak wartego uwagi ciacha, że mogłabym znieść brutalność nie zauważyłam
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
ach, ja uwielbiam "Gra o tron" i ten "Spartacus" mnie korci już dość długo. Na dniach zacznę oglądać! Warto?
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chce obejrzeć jeszcze Dextera, bo podobno też jest dobry. Gra o tron - jakoś nie mogę się zebrać
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Dexter dla mnie jest za bardzo psychodeliczny. Choćby sama muzyka juz wpedza mnie w dziwny nastrój. Spartacusa w takim razie zaczne ogladać na dniach! Myśle, że najblizsze czasy spedze przed ekranem z moim tż
Zaś gra o tron! gorąco polecam. Zaskakuje i pozostawia człowieka w niecierpliwosci z pytaniem "co teraz bedzie?!" Obejżałabym choćby dla samego Khala Drogo |
|
|
|
|
#8 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
A co do Gry o tron, to mój TŻ ogląda, ale ja nie lubię fantastyki i mi ten serial nie podszedł Polecam jeszcze The Borgias.
|
|
|
#9 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
powiem tż żeby ściągnął i sprawdzę co tam w trawie piszczy
|
|
|
|
#10 |
|
Pani Mizantrop
|
Odnośnie Dextera nie użyłabym określenia psychodeliczny. Muzyka idealnie pasuje do klimatu serialu. Naprawdę mocno polecam, bardzo wciąga i trzyma w napięciu.
|
|
#11 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#12 |
|
Pani Mizantrop
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
melduje się kolejna fanka Spartacusa
) Co prawda nic nie pobije Spartacusa z Andym ale z czasem zauważyłam że nowy aktor już mi tak bardzo nie przeszkadza. Na plus zasługują nowi bohaterowie w tej serii i nowe wątki, które powodują że nie mogę się doczekać kolejnego odcinka
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
mam mieszane uczucia...tzn. jest trochę inny niż seriale które dotychczas oglądałam, rzeczywiście wulgarny, ale tak własnie sobie wyobrażałam starożytność, taką do przesady "ludzką".
Drugiego sezonu jednak nie wytrzymałam- nowy aktor mi nie podchodzi, po prostu nie pasuje mi 'z innych seriali- godny obejrzenia jest na pewno Dexter i The Borgias (jeśli się komuś ten serial szczególnie spodobał to polecam też The Tudors), obecnie oglądam Suites- wyjątkowo mi się podoba (szczególnie kreacje murzynki będącej właścicielem kancerali- nie pamietam jak ona się nazywa, wymiatają), oglądałam Grę o tron- wielbię Khala Drogo w sumie to ten film spodobał mi się na tyle, ze przeczytałam wszystkie dostępne części książki A...z moich ulubionych seriali polecę jeszcze Elementary z Lucy Liu. Bardzo przyjemnie się to ogląda
|
|
|
#15 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
również wole Spartacusa z Andym Naevia bardzo podoba mi się w 3 sezonie, jest taka waleczna i ma cudowne usta ![]() Jednak bezkonkurencyjny dla mnie jest Gannikus
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam ten serial
Choć macie racje Andy był boski i po zmianie to już nie to samo![]() Właśnie zaczęła się nowa seria ![]() Ale jest tam masa krwi, ostry sex i niezłe teksty ![]() Na ch... Jowisza mnie rozbraja
|
|
#17 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja uwielbiam tekst "Niech mnie Bogowie wyruchają"
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj wieczorem ogladnelam pierwszy odcinek z moim lubym i co? Jak to ma byc lepsze od gry o tron to niech mi wyrosna królicze uszy! Strasznie nakrecona na ten serial siedziałam przed ekranem i nie wiedzialam czy sie smiac czy plakac. Po pierwsze, żona spartacusa była ucharakteryzowana jakby miala isc na dyskoteke, tony fluidu, rozowy blyszczyk i wyrazny cien po oczami. Co najlepsze w tym wszystkim, kiedy pozniej przechadzala sie o ironio, jakies 10 km od wioski by do koszyczka nazbierac jabluszek i napadly ja te potwory, a superbohter ja oczywscie uratowal, to nawet sie nie pobrudzila, co najlepsze nawet sie nie rozmazala. Druga przesmieszna kwestia to taka, że kiedy przygotowywali sie do bitwy, padal snieg a im nawet nie bylo zimno! malo tego byli wyubierani jak na pustyni i lal sie dodatkowo z nich pot. Jak sie spartacus kochal z zona to tez zawierucha na polu, a nazajutrz? słońce i piękna trawa wokol. Po trzecie serial jest nagrywany w studiu i nie umia nawet tego dobrze zamaskowac. Troche jak 300stu (w grze o tron jezdzili po calej europie, zeby nakrecic super sceny w naturze i to widac). No i ostatnia kwestia! miał byc ostry sex i co? widzialam cycki i posladki.Jak bym miala (i tak zrobie) porównac sceny erotyczne w spartacusie i w grze o tron, to wasz ukochany serial wypada raczej słabo. Na szczescie kolega z pracy, rowniez fan spartacusa powiedzial ze to wszystko sie rozkreci i dorobia sie na serialu dzieki czemu bedzie dalo sie go ogladac. Mimo wszystko ma jedna ceche ktorej nie ma w mojej grze o tron.Mozna poogladac niezle cialka
mam nadzieje serial wart jest swieczki pozdrowienia dla wszystkich fanow :P
Edytowane przez ginkgo biloba Czas edycji: 2013-02-22 o 13:09 |
|
|
|
|
#19 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
No dobra! ogladałam drugi odcinek! i później trzeci i.... juz sie nie moge doczekac czwartego
wkurza mnie tylko to, że sceny sa krecone w studiu, a nie na otwartej przestrzeni. Ale do gry o tron i tak mam wiekszy sentyment, bo uwielbiam fantasy i takie troche średniowieczne klimaty. No coz... jak obejze caly sezon to sie jeszcze odezwe miłego
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wole na co inne zwracać uwagę ![]() Oglądałyście już 4 odc? Jakie wrażenia?
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
obejrzałam dzisiaj rano i stwierdzam że jeden z najlepszych odcinków Spartacusa. Co prawda kilka razy zdarzyło mi się powiedzieć 'Ała' mimo że mój próg patrzenia na ból jest dosyć wysoki... ale no rewelacja.
mam tylko dziwne przeczucie że nagle mi kogoś kogo lubię uśmiercą (np Agrona - btw scena jak odpycha od siebie kobietę jest mistrzostwem świata |
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Widze podobne gusta.... Też bardzo lubłam spartacusa i Gre o tron a co do Dextera to obejrzałam pierwszy odcinek ale jakoś średnio mi się podobał ale dzsiaj spróbuje obejrzeć jeszcze jeden.
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ten Cezar czwany listek..
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Nie mogą go rozpracować bo nie wtedy nie bedzie tak ciekawie
|
|
#26 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do Cezara to wydaje mi się (jak i kilku osobom na filmwebie ) że zrobią jakąś zasadzkę, że niby się pokłócili (Spartacus, Crixus i reszta) a tak naprawdę każdy odgrywa swoją rolę. Co wcale nie znaczy że te mordy w ostatnim odcinku były częścią zasadzki No i ten cały Nemetes Sama już nie wiem
Edytowane przez NoisyGhost Czas edycji: 2013-02-26 o 22:22 |
||
|
|
|
|
#27 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powiedziałabym, że nawet genialny, ale czy faktycznie tak będzie.. Nemetes w końcu się doigra i mam nadzieje, że będzie to w kolejnym odc
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
OMG!!! obejzalam juz caly sezon 1.... zwariowalam! jest super! jeszcze nie mam swojej ukochanej postaci, ale uwielbiam doctore i crixusa. jeszcze i jeszcze!!!
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A taka zawiedziona byłaś jak oglądałaś pierwsze odc
Edytowane przez kobieta_wamp Czas edycji: 2013-02-26 o 22:44 |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
obejrzałam piąty odcinek. Nie trzymał jak dla mnie poziomu po poprzednim, ale nie było najgorzej. Może dzięki ostatnim minutom
Zasadzka Spartacusa sprawdziła się z moimi przewidywaniami, chociaż nie sądziłam że Crixus nic nie będzie o tym wiedział Szkoda mi Nemetesa mimo że ostatnio był niezłym jack.assem. Ogólnie zgoda wśród braci
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.

Poza "minusami" Spratacusa można popatrzeć na całkiem niezłe ciacha

'
w sumie to ten film spodobał mi się na tyle, ze przeczytałam wszystkie dostępne części książki
jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

mam tylko dziwne przeczucie że nagle mi kogoś kogo lubię uśmiercą (np Agrona - btw scena jak odpycha od siebie kobietę jest mistrzostwem świata
A co do Cezara to wydaje mi się (jak i kilku osobom na filmwebie
No i ten cały Nemetes