Projektowanie - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2004-08-17, 18:53   #1
nenvena
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 605

Projektowanie

Odwa¿am sie w koñcu o tym napisaæ, chocia¿ nie wiem czy nie bardziej dla siebie. Ale w³a¶ciwie to chia³am zapytaæ Was.
Od maleñko¶ci chcia³am byæ projektantka ubrañ. Nawet mam du¿y zbiór takich rysunków- zdarza³o mi siê przy¶niæ sukienkê, któr± rysowa³am. Nie jestem niewolnica mody-choæby dlatego, ¿e mnie nie stac na najdro¿sze ubrania. Ale zachwycja mnie piekne kolory, takniny. Poniewa¿ wybór studi ow coraz bli¿ej, w¶ród powa¿nych pomys³ów typu psychologia i kierownictwo produkcji, ci±gle przewija mi siê marzenie o projektowaniu. Dot±d powtarza³am sobie, ¿e w³asciwie wielu by³o projektatnów, którzy nie skoñczyli ¿adnej szko³y-np Coco chyba za³o¿y³a firme dzieki bogatym mê¿om a Miccucia Prada tez wymysla mimo, ¿e szc chyba w ogóle nie umie. Nie mam juz szans dostac sie na ASP bo za ma³o czasu na skompletowanie teczki. Panicznie siê boje takich studiów-my¶la³am juz o architekturze wêtrz i kurs rysunku mnie zniechêci³ bardzo-wszytskie te matematyczne, suche obliczenia. I moje pytanie-sadzicie, ¿e wystarczy szko³a p³atna np. krakowskie SAPU? Boje siê, ¿e koñcz±c j± nie bêde mieæ nic, bo nie ma to na pewno wielkiego presti¿u, nie mam chyba tez na tyle determinacji, ¿eby jak chociazby Arkadius wyjechac do Londynu i charowac dzien i noc. Czy to znaczy, ¿e skoro nie jestem gotowa na wszystko, ani nie mam bogatego faceta, to lepiej zebym sobie da³a spokój? Mo¿e macie jakies do¶wiadczenia z takim zawodem?
nenvena jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2004-08-17, 19:08   #2
paula78
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 34 839
Re: Projektowanie

hey
mnie tez sie marzy wlasne projekty nawet znam super zdolna krawcowa ale co z tego skoro kasy brak
trzeba miec wiele szczescia i znajomosci zeby przebic sie na rynku ,no i kasy bo trzeba samemu finansowac materialy itp.
moze uszyj jakies pojedyncze sztuki i pochodz po sklepach i zapyaj czy mozesz je wstawic do sklepu na próbe czy bedzi zainteresowanie ,ew. w sklepie internetowym np. w wylegarni ,czy na allegro.
pzdr i zycze powodzenia
paula

paula78 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2004-08-18, 00:38   #3
patricy
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 115

No wiec tak... W tym roku nie dostalam sie wlasnie na projektowanie mody na lodzka ASP. Teczke kompletowalam przez rok, zaczynalam praktycznie od zera i nie uwazam zeby to bylo zbyt malo czasu. Siostra mojej kolezanki jest na piatym roku tych studiow (szczesciara dostala sie za pierwszym razem )i mowi ze jest bardzo ciezko, bardzo drogo(sama kolekcja dyplomowa kosztowala ja ponad kilkanascie tysiecy zl!) a wybic sie, ba!chocby troszke zaistniec moga tylko nieliczni, akurat jej juz sie udalo bo wspolpracuje z Arkadiusem Ja na razie moje marzenia porzucilam, bo sie troszke poddalam, zostaly mi pedzle, sztaluga i kupa innych przedmiotow, moze kiedys do nich wroce, choc juz zaczynam w to watpic...Ale jesli czujesz ze to jest to czym naprawde chcialabys sie zajac to probuj, pamietajac jednoczesnie ile trzeba wlozyc w to pracy, czasu i pieniedzy. A co do prywatnych studiow to pomysl moze nad lodzka Wyzsza Szkola Sztuki i Projektowania(o ile dobrze pamietam to jedyne w Polsce studia prywatne gdzie mozesz zdobyc tytul magistra) Pzdr.
patricy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2004-08-18, 00:40   #4
patricy
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 115

A!I jeszcze jedno. Uczeszczalam na kurs malarstwa i rysunku i uwierz mi ze nawet sie nie spotkalam z zadnymi "suchymi, matematycznymi obliczeniami"...
patricy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2004-08-18, 10:57   #5
nenvena
Zadomowienie

ja chodzi³am na kurs rysunku przygotowuj±cy na krakowska politechnike-przygotowany konkretnie na architekturê
Stary 2004-08-18, 11:44   #6
Fifinka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 228

ula i jak dostalas sie?? bo siasiad mojej kolezanki chodzil na taki kurs w krakowie, byl najlepszy w grupie ale sie nie dostal...wiadomo dlaczego!
Fifinka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2004-08-18, 11:46   #7
nenvena
Zadomowienie

Mam jeszcze rok do zdawania-ale jak napisa³am na samym poczatku, zrezygnowa³am z tych zajêæ, bo uzna³am, e to nie jest wcale to o czym marzê (architektura). Wiem jednak,¿e wiele osób z mojego kursu siê dosta³o.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2008-08-04, 23:21   #8
mala2806
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 995
Dot.: Re: Projektowanie

A jak± najlepiej wybraæ szko³ê ¶redni± by potem w przysz³o¶ci by³o ³atwiej? Te¿ chce zostaæ projektantk±.
mala2806 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-08-05, 08:51   #9
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 563
Dot.: Projektowanie

Cytat:
Napisane przez nenvena Poka¿ wiadomo¶æ
Odwa¿am sie w koñcu o tym napisaæ, chocia¿ nie wiem czy nie bardziej dla siebie. Ale w³a¶ciwie to chia³am zapytaæ Was.
Od maleñko¶ci chcia³am byæ projektantka ubrañ. Nawet mam du¿y zbiór takich rysunków- zdarza³o mi siê przy¶niæ sukienkê, któr± rysowa³am. Nie jestem niewolnica mody-choæby dlatego, ¿e mnie nie stac na najdro¿sze ubrania. Ale zachwycja mnie piekne kolory, takniny. Poniewa¿ wybór studi ow coraz bli¿ej, w¶ród powa¿nych pomys³ów typu psychologia i kierownictwo produkcji, ci±gle przewija mi siê marzenie o projektowaniu. Dot±d powtarza³am sobie, ¿e w³asciwie wielu by³o projektatnów, którzy nie skoñczyli ¿adnej szko³y-np Coco chyba za³o¿y³a firme dzieki bogatym mê¿om a Miccucia Prada tez wymysla mimo, ¿e szc chyba w ogóle nie umie. Nie mam juz szans dostac sie na ASP bo za ma³o czasu na skompletowanie teczki. Panicznie siê boje takich studiów-my¶la³am juz o architekturze wêtrz i kurs rysunku mnie zniechêci³ bardzo-wszytskie te matematyczne, suche obliczenia. I moje pytanie-sadzicie, ¿e wystarczy szko³a p³atna np. krakowskie SAPU? Boje siê, ¿e koñcz±c j± nie bêde mieæ nic, bo nie ma to na pewno wielkiego presti¿u, nie mam chyba tez na tyle determinacji, ¿eby jak chociazby Arkadius wyjechac do Londynu i charowac dzien i noc. Czy to znaczy, ¿e skoro nie jestem gotowa na wszystko, ani nie mam bogatego faceta, to lepiej zebym sobie da³a spokój? Mo¿e macie jakies do¶wiadczenia z takim zawodem?
Ja na Twoim miejscu posz³abym na studia, po ktorych bêdziesz mieæ zawód gwarantuj±cy pracê, a jednocze¶nie, np po pierwszym roku, zapisa³a siê do szko³y policealnej na projektowanie. Znam wiele osób, które studiuj± 2 kierunki jednocze¶nie i daj± rade, a tym bardziej w szkole policealnej dasz

mala2806 - no najlepiej jakie¶ liceum plastyczne, jednak niesety nie w kazdym mie¶cie jest.

30.37.45
75.74.50
Nikaa1990 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-08-05, 12:17   #10
mala2806
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 995
Dot.: Projektowanie

Cytat:
Napisane przez Nikaa1990 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja na Twoim miejscu posz³abym na studia, po ktorych bêdziesz mieæ zawód gwarantuj±cy pracê, a jednocze¶nie, np po pierwszym roku, zapisa³a siê do szko³y policealnej na projektowanie. Znam wiele osób, które studiuj± 2 kierunki jednocze¶nie i daj± rade, a tym bardziej w szkole policealnej dasz

mala2806 - no najlepiej jakie¶ liceum plastyczne, jednak niesety nie w kazdym mie¶cie jest.
W moim nie ma wiêc do szko³y i tak ide gdzie¶ dalej...
Mieszkam w województwie pomorskim.
mala2806 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.