|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 605
|
Projektowanie
Odwa¿am sie w koñcu o tym napisaæ, chocia¿ nie wiem czy nie bardziej dla siebie. Ale w³a¶ciwie to chia³am zapytaæ Was.
Od maleñko¶ci chcia³am byæ projektantka ubrañ. Nawet mam du¿y zbiór takich rysunków- zdarza³o mi siê przy¶niæ sukienkê, któr± rysowa³am. Nie jestem niewolnica mody-choæby dlatego, ¿e mnie nie stac na najdro¿sze ubrania. Ale zachwycja mnie piekne kolory, takniny. Poniewa¿ wybór studi ow coraz bli¿ej, w¶ród powa¿nych pomys³ów typu psychologia i kierownictwo produkcji, ci±gle przewija mi siê marzenie o projektowaniu. Dot±d powtarza³am sobie, ¿e w³asciwie wielu by³o projektatnów, którzy nie skoñczyli ¿adnej szko³y-np Coco chyba za³o¿y³a firme dzieki bogatym mê¿om a Miccucia Prada tez wymysla mimo, ¿e szc chyba w ogóle nie umie. Nie mam juz szans dostac sie na ASP bo za ma³o czasu na skompletowanie teczki. Panicznie siê boje takich studiów-my¶la³am juz o architekturze wêtrz i kurs rysunku mnie zniechêci³ bardzo-wszytskie te matematyczne, suche obliczenia. I moje pytanie-sadzicie, ¿e wystarczy szko³a p³atna np. krakowskie SAPU? Boje siê, ¿e koñcz±c j± nie bêde mieæ nic, bo nie ma to na pewno wielkiego presti¿u, nie mam chyba tez na tyle determinacji, ¿eby jak chociazby Arkadius wyjechac do Londynu i charowac dzien i noc. Czy to znaczy, ¿e skoro nie jestem gotowa na wszystko, ani nie mam bogatego faceta, to lepiej zebym sobie da³a spokój? Mo¿e macie jakies do¶wiadczenia z takim zawodem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 34 839
|
Re: Projektowanie
hey
mnie tez sie marzy wlasne projekty nawet znam super zdolna krawcowa ale co z tego skoro kasy brak ![]() trzeba miec wiele szczescia i znajomosci zeby przebic sie na rynku ,no i kasy bo trzeba samemu finansowac materialy itp. moze uszyj jakies pojedyncze sztuki i pochodz po sklepach i zapyaj czy mozesz je wstawic do sklepu na próbe czy bedzi zainteresowanie ,ew. w sklepie internetowym np. w wylegarni ,czy na allegro. pzdr i zycze powodzenia paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 115
|
No wiec tak... W tym roku nie dostalam sie wlasnie na projektowanie mody na lodzka ASP. Teczke kompletowalam przez rok, zaczynalam praktycznie od zera i nie uwazam zeby to bylo zbyt malo czasu. Siostra mojej kolezanki jest na piatym roku tych studiow (szczesciara dostala sie za pierwszym razem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 115
|
A!I jeszcze jedno. Uczeszczalam na kurs malarstwa i rysunku i uwierz mi ze nawet sie nie spotkalam z zadnymi "suchymi, matematycznymi obliczeniami"...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ja chodzi³am na kurs rysunku przygotowuj±cy na krakowska politechnike-przygotowany konkretnie na architekturê
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 228
|
ula i jak dostalas sie?? bo siasiad mojej kolezanki chodzil na taki kurs w krakowie, byl najlepszy w grupie ale sie nie dostal...wiadomo dlaczego!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Mam jeszcze rok do zdawania-ale jak napisa³am na samym poczatku, zrezygnowa³am z tych zajêæ, bo uzna³am, e to nie jest wcale to o czym marzê (architektura). Wiem jednak,¿e wiele osób z mojego kursu siê dosta³o.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 995
|
Dot.: Re: Projektowanie
A jak± najlepiej wybraæ szko³ê ¶redni± by potem w przysz³o¶ci by³o ³atwiej? Te¿ chce zostaæ projektantk±.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 563
|
Dot.: Projektowanie
Cytat:
![]() mala2806 - no najlepiej jakie¶ liceum plastyczne, jednak niesety nie w kazdym mie¶cie jest.
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 995
|
Dot.: Projektowanie
Cytat:
Mieszkam w województwie pomorskim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.