|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
jak zmienic nawyki żwywieniowe?
Na poczatku wspomne ze jestem zalamana, przytylam w wakacje 7 kg, przy wzroscie 160 waze 72 kg, jak schudnac? jak sie zmusic do cwiczen? czuje sie okropnie w swojej skorze... ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: jak zmienic nawyki żwywieniowe?
Witaj Magdalenko
![]() Bardzo dobrze Cię rozumiem i na własnym przykładzie przekonałam się,że można schudnąć 12 kg.Chętnie służę radą i wsparciem. Trzymam kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Dziekuje Wam dziewczyny, staram sie uwierzyc w siebie ale to nei jst taki latwe. Czy herbatki odchudzajace pomagaja? Lub czerwona herbata? Kiedys odchudzalam sie i w miesiac schudlam 10 kg, waga niestety powrocila... co do cwiczen.. lubie cwiczenia na silowni np ale trudno z mobilizacja, zawsze wymyslam sobie wymowki zeby czegos nei zrobic
![]() sniadanie: pol bulki grahami z jednym plasterkiem szynki, ogorek, pomidor 2sniad: jogurt, owoc obiad: mieso, ryz (pol torebki), bialy sos, jakies warzywa kolacja: ??? jogurt? jak widac moja wiedza jest ograniczona, zawsze wydaje mi sie ze jak zjem duzo, to to nei jest dieta lub jak wypije np slodki napoj u kolezanki, to niewarto sie juz odchudzac i zaczac kolejnego dnia lub "od poniedzialku" ;// Po prostu, male grzeszki likwiduja moja cala diete, nei wiem jak sie tego oduczyc ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
otóż to zrozumiałe, że dieta, na której schudłaś 10 kg w miesiąc [ ![]() ![]() I. płatki owsiane, serek wiejski + jakiś owoc II. kromka pieczywa pełnoziarnistego [jeśli małe, to mogą być dwie.], jak najwięcej warzywek, trochę jakiejś chudej wędliny III. chude mięsko [pierś z kurczaka, ew. udko z kurczaka. nie lubisz ryb- to się nie zmuszaj, dieta nie ma być katorgą], makaron pełnoziarnisty/ryż brązowy/kasza + warzywa [bez ograniczeń] IV. np. serek wiejski + garść orzechów V. tuńczyk/twaróg + jakieś dodatki pamiętaj, że w Twojej diecie ma być min. 5 posiłków, może być ich więcej. ważne, byś jadła je codziennie o tej samej porze, regularnie. a jeśli pozwolisz sobie na małą przyjemność, to nie rzucaj się zaraz na kolejne z myślą: 'ee, i tak zawaliłam, to już sobie zjem'! nie, tak być nie może, zjadłaś- trudno, ale od TERAZ znowu ciągniesz dietę i nie przejmujesz się tym 'wypadkiem przy pracy'- każdemu się zdarza, w końcu każdy z nas chce mieć jakieś przyjemności i to nic złego, oby nie za często. unikaj sosów, słodzonych jogurtów [wybieraj naturalne], słodyczy, białego pieczywa, dużej ilości owoców [myślę, że jedna sztuka dziennie to optymalna dawka na redukcji], a kolację jedz około 1,5-2godz. przed snem, śniadanie od razu po wstaniu z łóżka. i myślę, że bez warzyw się nie obędzie, więc musisz znaleźć takie, które Ci posmakują, a nie z góry zakładać: 'ja w ogóle nie lubię warzyw'. jeśli chodzi o herbatki- czerwona, zielona jak najbardziej w porządku, możesz je pić bez ograniczeń, ale od tych rzekomo odchudzających typu 'figura' trzymaj się z daleka, bo one rozleniwiają jelita i gdy tylko je odstawisz, będziesz miała problemy z zaparciami. trzymam kciuki, myślę, że pomogłam ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
kolację jedz na trzy godziny przed snem, posiłek białkowy moze byc ostatnim zjedzonym na godzinę przed pójściem spać
jemy regularnie, jak już tu zostało napisane co 2,5-3 godziny, musisz pamiętać, żeby śnidania zawierały węglowodany, zarówno pierwsze jak i drugie, nie moższ na początku dnia zrezygnować z węglowodanów, bo później w efekcie rzucasz sie na jedzenie, organizm w końcu skadś energię czerpać musi przeraziło mnie, ze w ciągu miesiąca zrzuciłać 10kg, w sumie to chyba nową figurą długo sie nie nacieszyłąś, efekt jojo murowany najważniejsze to gubić kilogramy z głową co do ćwiczeń, no cóz w końcu trzeba sie wziać w garsć ja te miałąm z tym kiedyś problemy, długiego czasu potrzebowałam, żeby się zaprzeć, ale dzis jest oki i dzień bez ćwiczeń to dla mnie dzień stracony nie musisz się katowac niewiadomo jak długimi i intensywnymi ćwiczeniami, zaczynałam od samej jazdy na rowerze, codziennie jakaś gozinka półtorej, każdego wieczoru i powiem Ci, że najbardziej cieszą efekty, które sie widzi i to one motywuja do dalszego działania pozdrawiam i życzę wytrwałos.ci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dziekuje Wam dziewczyny za pomoc, Tobie szczegolnie, ze chcialo Ci sie tyle dla mnie pisac ;O A mam takie pytanie, czy jesli zdarzyloby mi sie zjesc jakis grzeszek (oczywiscie bede starala sie tego unikac) to czy mam zrezygnowac np z jakiegos posilku w ciagu dnia? np zamiast kolacji? czytalam gdzies ze tylko cwiczenia bardzo meczace sa najbardziej efektywne dla figury, to prawda, czy godzina na silowni codziennie wystarczy do R? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Co do mojej diety w trakcie ktorej schudlam w miesiac 10 kg.. nie glodowalam sie, ale baaaaaardzo duzo cwiczylam, codziennie silownia, rower, basen, 1h na orbitreku, wlasciwie to ja calymi dniami cwiczylam bo mialam swietna motywacje ktorej teraz brak przez moje lenistwo ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.