|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Podziekowania dla rodziców. Pomożecie?
Powiem od razu, ze w wymyslaniu prezentow jest kiepsciutka
![]() ![]() ![]() ![]() Podpowiecie Komi? Czasu malo, 3 tygodnie, a tu nadal pustka w glowie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Podziekowania dla rodziców. Pomożecie?
najlepiej zapytajcie rodziców,moja kolezanka dała teściowej piękny satynowy komplet pościeli a swoim rodzicom komplet kawowy...i byli bardzo zadowoleni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Komi, ja byłam na tylu weselach, że ciężko by policzyć i na każdym z nich były po prostu kwiatki. Gdyby nie Twój post, to chyba bym nigdy się nie dowiedziała, że daje się też prezenty
![]() Można zamówić zdjęcia z wesela?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Komi kochana dajcie po prostu piękne kwiaty!
![]() jeszcze nigdy nie spotkałam się , aby dawać rodzicom prezenty. Moim zdaniem kwiaty ![]() Życzę szczęścia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Rany, a co to za dziwaczny zwyczaj, pierwsze słyszę, hmm ja protestantka więc nie znam tych zwyczajów - trochę dziwne.
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
My daliśmy takie ładne bombonierki (nie pamiętam czy kwiaty też), ale jeszcze u mnie w domu przed ślubem - tak chcieliśmy to kameralnie zrobić (bez oficjalnej mowy tylko spontanicnie) i na przyjęciu nie było już tej oficjalnej części.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Re: Podziekowania dla rodziców. Pomożecie?/do Malej Kasi
Jest taki zwyczaj, ze mlodzi na weselu (lub jeszcze w domu) dziekuja rodzicom. Zazwyczaj daje sie kwiaty, ale poniewaz moja tesciowa nie za bardzo przepada za kwiatami, wiec chcemy wreczyc cos jeszcze- nie chodzi o jakis drogi prezent, ale o cos poza kwiatami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
Re: Komanko
Komi, wiem, że spóźnione, ale jak najbardziej szczere gratki i życzenia wszystkiego naj na nowej drodze życia. Ja też już jestem żona
![]() ![]() Jak tam fotki? Wrzucisz coś nam? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Komi
![]() ![]() ![]() ![]() A gdzie sprawozdanie? Skrobnij choć troszkę jak było ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
No, no ...
![]() dołączam się do gratulacji i życzeń Komanko ![]() Dłuuugich i bardzo szczęśliwych lat razem młoda żonko ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
My z mężem wybraliśmy jeszcze inny sposób na podziękowanie rodzicom za zorganizowanie wesela. Na początku myślałam, że to kiepsko wyjdzie, a było rewelacyjnie! Rodzice ze szczęścia i wzruszenia płakali jak dzieci. Otóż po tzw oczepinach, razem z mężem wyszliśmy na środek sali i przez mikrofon złożyliśmy im życzenia i podziękowaliśmy za wszystko. Mówiłam ja, a że podobno :-o mam dobrą dykcję wyszło pięknie. Na koniec powiedzieliśmy : kochamy Was bardzo i wręczyliśmy im kwiaty. Byli zaskoczeni tą niespodzianką (nawet się tego nie domyślali) i ich łzy szczęścia i uśmiechy na twarzach były cudowne. Później orkiestra zagrała piosbkę U.Sipińskiej "Wspaniałych rodziców mam" , rodzice tańczyli a my razem z gośćmi tworząc kółko, tańczyliśmy wokół nich. Był to naprawdę cudowny widok, widząc tak szczęśliwych rodziców. Do tej pory goście oglądający film z naszego wesela, wzruszają się gdy nadchodzi ten właśnie moment...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Jeśli chcecie koniecznie coś dać, to niech to będzie coś od was coś osobistego. A może z przymróżeniem oka: dla mam na serwetkach wyszyte "dziękujemy" a dla tatuśków wyryte w korze drzewa te same słówka? Albo w dużej antyramie Wasze wspólne zdjęcia? A może skoro opuszczacie rodziców i dom zostanie bez Was dajcie ( jeśli macie) swoją pluszową maskotkę z dzieciństwa albo ulubioną książeczkę, którą mama czy tata wam czytali. Pomysłów w gruncie rzeczy jest wiele. Tylko trzeba troszkę pogłówkować. Ale napewno ja bym nie kupowała kompletu pościeli (?)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Nie wiem, czy to normalne, ale nie stresowalam sie slubem, to bylo takie naturalne dla mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wesele bylo 6 km od miasta, w bardzo ladnej restauracji. Bylo bardzo, bardzo ladnie ![]() Jesli mi sie uda zeskanowac zdjecie bukieciku, to wysle, bo byl po prostu cudny ![]() Malutkie to sprawozdanie, ale upal i 20 km na rowerze wykonczylo mnie psychicznie ![]() ![]() ![]() ![]() PS. Ponad tydzien po slubie, a ja ciagle sie przedstawiam panienskim nazwiskiem, w polowie urywam i sie tlumacze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
tez sie dolączam z
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Re: Podziekowania dla rodziców.
Kompletu poscieli nie dalismy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Komi
![]() Co ja ci moge życzyć, i tak pewnie jesteś najszczęsliwszą kobietą pod słońcem... I oby tak zostało przez całe zycie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
dołączam się
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja również się przyłączam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja i mąż tak samo jak EDAK podziękowaliśmy rodzicom, z tym, że to mąż wygłosił mowę. EDAK skąd jesteś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.