|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
PL-BOY, czyli dziewięć i pół tygodnia z życia pewnej redakcji
PL-BOY czyli dziewięć i pół tygodnia z życia pewnej redakcji to sensacyjno-satyryczna powieść o współczesnych polskich mediach widzianych z perspektywy dwudziestoparolatka zatrudnionego w luksusowym miesięczniku dla mężczyzn. Książka zarówno bawi, wywołując u czytelnika paroksyzmy śmiechu, jak i przeraża w chwilach, gdy uświadamiamy sobie, że to nie groteska, lecz świetnie podpatrzona i brawurowo opisana prawda.
Mentalność polskich "yuppies", tworzących świat ekskluzywnych produktów zgodnie z zachodnimi zasadami i polskimi nawykami, to mieszanka wybuchowa o niesamowitej sile komizmu. Debiutujący tą powieścią Marcin Szczygielski miał świetny punkt obserwacyjny, gdyż przez kilka lat był dyrektorem artystycznym polskiej edycji "Playboya" i w dużym stopniu tworzył wizerunek pisma. Fragment: http://czytelnia.onet.pl/0,1119435,1,do_czytania.html Zobaczcie dziewczyny, jak się tworzy PIĘKNO [img]icons/icon12.gif[/img] [img]icons/icon10.gif[/img] [img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: PL-BOY, czyli dziewięć i pół tygodnia z życia pewnej redakcji
Buniu, ciekawa lektura ....., w sam raz dla kazdej kobitki zapatrzonej w piękne panie z żurnala - wzór modelki niedoścignionej. [img]icons/icon7.gif[/img]
Cmoczki [img]icons/1cmok.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zita napisał(a):
> - wzór modelki niedoścignionej. [img]icons/icon7.gif[/img] > No, niedoścignione są faktycznie [img]icons/icon28.gif[/img] Najlepsze było to o robieniu talii w miejsce, gdzie zwykła kobieta ma żebra [img]icons/icon12.gif[/img] [img]icons/icon10.gif[/img] A książka wywołała podobno burzę "w światku", właśnie dlatego, ze autor był dyrektorem artystycznym w Playboy'u [img]icons/icon12.gif[/img] Cmoczki Zitko [img]icons/1cmok.gif[/img] > Cmoczki [img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ufff.. tego mi było trzeba Babciu!!!! [img]icons/1cmok.gif[/img]
generalnie wydaje mi się, że jestem zgrabna, ale jak przejrzę jakieś czasopismo to nagle zjawia się u mnie 1000 kompleksów. i już miałam kupować sobie na wyjazd kostium w stylu retro, ale chyba odważę się wystąpić w bikini che che.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Płoszę bałdzo [img]icons/icon10.gif[/img]
Kup sobie bikini i przestań mieć kompleksy [img]icons/icon12.gif[/img] Na onecie czytałam dziś dyskusję, ze Monica Belucci, uważana przez Włochów za najpiękniejszą kobietę świata, dowód na istnienie Boga (bo tylko Bóg mógł stworzyć coś tak pięknego) jest gruba No wieszaka faktycznie nie przypomina [img]icons/icon10.gif[/img], zobacz fotę [img]icons/icon12.gif[/img] [img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
"robią" gwiazdy na bóstwo, kobiety płaczą w poduszkę [img]icons/icon7.gif[/img], ale jak zobaczą prawdziwe oblicze [img]icons/icon7.gif[/img] gwiazdy to w ich oczach zapalają się złośliwe ogniki [img]icons/icon7.gif[/img] che che
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Hehhehehe, czy coś Ci się zapaliło Jelon na widok pani Belucci? [img]icons/icon12.gif[/img] [img]icons/icon10.gif[/img] Przestałaś mieć kompleksy, co? [img]icons/tongue.gif[/img]
[img]icons/1cmok.gif[/img]
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
już się nawet nie musiało zapalać che che che [img]icons/icon20.gif[/img]. ja wiem, że nikt nie jest idealny [img]icons/icon7.gif[/img], ale przez to, że media kreują idealnie pięknych bohaterów to ja lubię się z nich pośmiać, kiedy się okazuje, że są całkiem przeciętni [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Kupiłam, przeczytalam i żałuje 30zł, które na ta książkę wydałam... Owszem... może 5 zł ale więcej nie jest warta.
Żeby poczytać o kulisach produkcji zdjęć dziewcząt z rozkladówek, najlepiej ją od kogoś pożyczyć ![]() I nie bardzo mogę zrozumieć co takiego jest napisane w tej książce, co mogloby wywołać burzę wśród kogokolwiek... To o obróbce komputerowej zdjęć? Były o tym artykuły w różnych gazetach, a na przykład na wizazu na pytanie 'jak uzyskac taki efekt?' zawsze ktoś napisze że komputerowo...[img]icons/icon7.gif[/img] Że wyniki większości konkursów piękności są z góry ustalone? To chyba tez nikogo nie dziwi, biorąc pod uwagę kto wygrywa...[img]icons/icon7.gif[/img] Mam wrażenie że to była raczej jakas sztuczna burza obliczona na zwiększenie sprzedaży ![]() MOIM ZDANIEM ksiązka ani dobrze nie napisana (i o język mi chodzi i o treść) ani szczególnie śmieszna... Może gdybym osobiście znała osoby, które są w niej opisane to zrobiła by na mnie większe wrażenie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.