| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2008-08-10, 21:01 | #1 | 
| Zakorzenienie | Co polecacie?

ostatnio stosuję maseczkę z soli.. zauważyłam pierwsze efekty.. zastanawiam się nad maseczką z aspiryny? może któraś z was stosowała obie i widziała, po której są szybsze rezultaty? dodam, że zależy mi na jak najszybszym rozwiązaniu ..  po czym wam najszybciej znikają pryszcze? czekam na opinie   | 
|     |   | 
|  2008-08-11, 08:46 | #2 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Dot.: Co polecacie?

Przyznam, że sól stosowałam jedynie do pilingów ale wierzę, że idealnie wysusza skórę. Tylko zastanawiam się... pryszcze pryszczami a co z resztą skóry? Sól poza wysuszeniem nie dostarcza żadnych składników odżywczych a wysuszona skóra w końcu sama zacznie się nawilżać - nie inaczej jak łojem więc wypryski powrócą. Stawiam dogłębne oczyszczanie skóry i dobre nawilżanie. Pryszcze znikną a problemy z cerą pozostaną. Jeśli chodzi o aspirynę to unikam jej zażywania w każdej formie. Uważam ją za produkt przereklamowany w swoich właściwościach a jej składniki nie są bezpieczne. Aspiryna to praktycznie kwas acetylosalicylowy, który działa przeciwgorączkowo i przeciwbólowo więc nie wiem jak to ma się mieć do wpływu (korzystnego) na cerę. Równie dobrze możesz zrobić maseczkę z polopiryny, która jest odpowiednikiem aspiryny. Jeśli masz problemy z pryszczami proponuję odwiedzić dermatologa lub kosmetyczkę jeśli nie jest to aż tak duży problem z cerą. Kompetentne osoby pomogą Ci a za kilka lat nie będziesz miała problemów z przesuszoną i wrażliwą cerą - w przypadku stosowania w/w maseczek na 90% będziesz miała takowe. | 
|     |   | 
|  2008-08-11, 10:28 | #3 | 
| Zadomowienie | 

wow maseczka z soli albo aspityny? hm balabym sie ze sol zniszczy skore znam efekty bycia nad morzem eh

__________________ magister fizjoterapii specjalista instruktor fitness | 
|     |   | 
|  2008-08-11, 12:18 | #4 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
 Tez bym zaproponowala odwiedzenie dermatologa albo kosmetyczki, gdyby nie to, ze wiem, jak roznie bywa z wizyta u "specjalisty". czasami dermatolog albo kosmetyczka zrobia wiecej krzywdy niz rozsadne eksperymenty. Weim o czym mowie, kilka lat probowalam wyleczyc tradzik i wiekszosc derrmatologow byla beznadziejna, a po kosmetyczce zostaly mi blizny. Moim zdaniem maseczka apirynowa nie zaszkodzi, tylko jezeli masz cere naczynkowa to musisz ja bardzo delikatnie zmywac, zeby nie robic peelingu - polecam watek "maseczka aspirynowa". Co do maseczki z soli - nie probowalam, ale nie wydaje mi sie to dobrym pomyslem, bo sol moze bardzo wysuszyc skore. Z soli ewentualnie peeling, ale do peelingu wybieram kawe. | |
|     |   | 
|  2008-08-11, 18:22 | #5 | 
| Zakorzenienie | 

ja sól przykładam tylko na ''niedoskonałość'' i po 1 dniu nie mam już problemu.. a na suchą skórę nie narzekam bo i tak mam tłustą :P a kremy stosuję, więc nawilżona jest..  co do kosmetyczek i dermatologów mam podobne zdanie... - szkodzą. no cóż.. więc chyba zostanę przy soli, bo ta aspiryna jakoś nie jest zachwalana    | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.