|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomocy! Łuszcząca sie skóra po Brevoxylu.
Brevoxylu używawam od około 2 tygodni. Byłam mile zskoczona po szybkim zadziałaniu kremu na moją problematyczna cerę . Jednak teraz moja skóra poprostu schodzi płatami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Pomocy! Łuszcząca sie skóra po Brevoxylu.
Kup w aptece krem Lipobaze ok 16zl 30ml. Nie powoduje powstawania zaskorniakow i powinien pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Przypomniał mi sie jeszcze swietny Alantan plus krem, nie swieci sie jak Lipobasa i tani 5zl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!! A czy możecie podać mi link do tego kremu na KW? Wpisałam w wyszukiwarkę ale wyskakuje mi ....zero rezultatów!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Wielkie dzięki Kredeczko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Niestety, Goniu,
Brevoxyl został usunięty z bazy KW ponieważ jest lekiem. Musisz się opierać na informacjach znajdujących się w archiwum forum. pozdrawiam ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Oj szkodaaaa!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Brevoxyl to jego dokładna nazwa. Chyba jest dostępny bez recepty.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jest dostepny bez recepty i kosztuje 20 zl z groszami... A czy pomaga to jeszcze nie moge powiedziec bo dopiero zaczelam go uzywac ale jakiegos uczulenia dostalam
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
na pewno jest dostępny bez recepty, ja zapłaciłam ok 18 zł. Mi pomógł od razu, co prawda skórka ciut się łuszczy- ja po umyciu buzi smaruję się brevoxylem, czekam ok 15-30 min i potem smaruję się grubu kremem nawilżającym- i jest dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam że Brevoxyl został usnunięty... czuję się winna ponieważ sama go zgłaszałam... aczkolwiek pobudki moje były bardzo szlachetne, Maga świadkiem
![]() ![]() Co do Brevoxylu - działa silnie a zatem zalecam ostrozność - przy jego stosowaniu nie nalezy katować skory silnymi antytrądzikoymi specyfikami. Polecam łagodny żel do mycia skóry wrażliwej i koniecznie toniki bez alkoholu. PO nałożeniu Brevoxylu nakładam gruba warstwą krem kojący - i mimo mocno alergicznej cery jakoś mi ten Brevoxyl służy. Przy mocno podrażnionej skórze mozesz nieco zmniejszyć częstotliwość robienia peelingu oraz nakładania maseczek z glinki, sam nadtlenek benzoilu mocno złuszcza więc lepiej nie wystawiać cery na dodatkowe katusze, wbrew temu co się mysli za dużo złuszczania owocuje bardzo niemiłymi konsekwencjami...
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
a ja polece "lipobase". Tłuste jak diabli ale skuteczne. i co najważniejsze nie zatyka porów i nie robia sie po nim przyszcze - nie wiem jak im sie to udało osiągnąć. pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raróg
|
Czy stosując Brevoxyl można się opalać na słońcu lub w solarium?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Nie, nie, nie. Wszelkie złuszczające preparaty zostawiają skórę bez rogowej warstwy ochronnej - skóra jest więc narażona jeszcze bardziej niż na codzień - można się nabawić przebarwień i innych niespodzianek.
Przy preparatach tego typu niezbędne jest stosowanie filtrów, i ograniczenie ekspozycji na słońce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pomocy! Łuszcząca sie skóra po Brevoxylu.
mi tez sie strasznie łuszcy skóra po brevoxylu
teraz mam wokół oczu i na policzkach takei straaasznei przesuszone ze masakra wokolo policzków mam normalną skóre wokolo brody łuszczącą w srosku brody normalną nos mam tłusty srodek czoła złuszczony a skronie normalne;/;/;/ normalnie tylko sie isc powiesic jaki krem mi proponujecie?? błagam doradzcie cos... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
proponuje zebys lookneła do wątka problemy skorne , kremy nei tylko na zime kosmetyki bez SLS, tam sa fajne propozycje kremow z zaleznosci od rodz skóy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Używam Brevoxylu od jakichś 2 tyg. Przez ten czas zauważyłam znaczną poprawę, a dziś - mimo, że stosuję go w takich samych ilościach, jak wcześniej (2 razy dziennie) zauważyłam mnóstwo grudek podskórnych na twarzy, a na dodatek skóra zaczęła mi się łuszczyć. Boję się, że efekt poprawy był chwilowy, a Brevoxyl zamiast pomóc - zaszkodził. Oczywiście najbardziej martwię się o te grudki... Ktoś kiedyś napisał, że to normalna reakcja, że skóra się w ten sposób oczyszcza. A może to znak, że powinnam odstawić ten środek, zanim będzie za późno lub zmniejszyć dawkę, co o tym sądzicie?
Aha. Zapomniałam o największym problemie - niespodziance. Mam okrrroooopny łupież (wcześniej nigdy nie miałam takich problemów), a co więcej mam wciąż przetłuszczone włosy! Mycie ich nic nie daje, powiedziałabym nawet, że pogarsza sprawę! BREVOXYL SP.IEPRZYŁ MI ZYCIE!!! IDĘ SIĘ WIESZAĆ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.