![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Pielegnacji, głównie aptecznej!
Nieaktualne
Edytowane przez mirra77 Czas edycji: 2009-03-14 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielegnacji, głównie aptecznej!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
nikt nic nie ma?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
mam nowe, całe opakowania:
1. Avene Hydrance Optimale Legere 40ml 2. Synchroline krem-żel do skóry nadwrażliwej 30ml 3. Avene krem SPF 50+ 50ml 4. Galenic Biophycee maseczka z niebieskimi algami, przeciwzmarszczkowa 50ml 5. ROC Hydra+ Bio Active cera sucha 40ml 6. Iwostin Lipidia krem do cery suchej 40% lipidów 75ml 7. Vichy AqualiaThermal light 50ml 8. Nuxe Aroma Vaillance pod oczy 30ml 9. Galenic Argane pod oczy 15ml 10. La Roche-Posay Hydraphase pod oczy 15ml 11. Avene Ystheal light na noc - lekki ubytek, użyty 4 razy Próbki: Myokine pod oczy 15ml Nuxe Phytochoc serum pod oczy i do całej twarzy Nuxe Nirvanesque pod oczy oraz krem do skóry suchej Nuxe Reve de Miel skóra sucha |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
nastko, super. zaraz sobie poczytam i dam znac co by mnie interesowalo
![]() a co chcialabys w zamian? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
nastko po wstepnej selekcji interesowalyby mnie:
- Avene Hydrance Optimale Legere 40ml - o ile to jest wersja do cery suchej? bo jesli do tlustej i mieszanej to nie... - Galenic Biophycee maseczka z niebieskimi algami, przeciwzmarszczkowa 50ml - Iwostin Lipidia krem do cery suchej 40% lipidów 75ml - nuxe albo galenic pod oczy, ale jeszcze nie wiem - Avene Ystheal light na noc - do jakiej on jest cery? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Avene Ystheal legere jest do cery normalnej i mieszanej, ale może jednak okazać się za lekki do suchej cery - tym bardziej, że to krem tylko na noc. Natomiast Hydrance Optimal do wyjątkowo suchej skóry - tutaj polecałabym zdecydowanie bardziej konsystencję bogatą "riche". Zobaczę co da się zrobić. i jeszcze raz przeszukam swój "magazynek". A może Nuxe Nirvanesque? Na pierwsze zmarszczki? Bogatsza konsystencja i piękny zapach... no właśnie, może być zapachowy? Bo nie wszystkie kobiety tolerują pachnące dermokosmetyki. Rano popatrzę co tam jeszcze mam i mogę oddać w "dobre ręce". Tyle że ja też jestem wybredna... Oj...
sprawdzę co tam u Ciebie z kosmetyków selektywnych i kolorówki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Nastko, dzieki za odpowiedz i wyjasnienie
![]() czyli dobrze zrozumialam, Hydrance Optimal masz do cery mieszanej tak? to przeszukaj swoj "magazynek" pod katem suchej skory ![]() No i poptarz, czy cos Ci u mnie w oko wpadlo... zebym sie smakiem nie musiala obejsc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
O, to ja mogłabym zaoferować Avene Ystheal+ Creme
![]() On jest właśnie do skóry suchej. Dysponuję próbeczkami (nowe, fabrycznie zapakowane). Pojemność jednej tubeczki to 5 ml. Maksymalnie mogę oddać 8 sztuk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
astronomiczna aniu, strasznie nie lubie probek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Szczególnie jeśli nie używałaś dotychczas preparatów z retinolem, lub używałaś i Twoja skóra reagowała na nie podrażnieniem. O wodzie pamiętam ![]() O Lucidity - również ![]() Wieczorem przejrzę Twój kramik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam wiec na wiesci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no trudno, nic na sile. moze nastepnym razem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
mirra77 pod kątem suchej cery, zgodnie z prośbą, znalazłam coś, choć nie wiem czy pharmaceris A Ciebie interesuje:
1. Lipo-Sensilium multilipidowy krem odżywczy 50ml 2. Vita-Sensilium Krem głęboko nawilżający SPF15 50ml, 3. 2w1 preparat do demakijażu twarzy i oczu PUR marki Galenic 200ml 4. Bioderma Hydrabio tonik do skóry odwodnionej 200ml 5. Avene łagodny żel oczyszczający (z wodą lub bez) 50ml 6. Galenic Argane cera normalna w kierunku suchej 40ml 7. B-lift Podwójnie regenerujący eliksir na noc z kwasem laktobionowym 30ml i ciało: 8. NUXE Tonific minceur gel-creme antycell. 200ml wszystkie opakowania nowe seria Galenic Argane wyłączając krem pod oczy jest przeznaczona raczej dla dojrzalszych pań, ale wcześniej prosiłaś o propozycje przeciwzmarszczkowe zatem wpisałam... ---------- Napisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ---------- mam jeszcze dwie ciekawostki.To suplementy diety:Galenic Argane 60 kapsułek nawilżająco-ujędrniających (bez ograniczeń wiekowych tym razem) oraz Forte Pharma expert Włosy (i paznokcie) 28 tabl. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Nastko, wobec tego najbardziej interesuje mnie cos z tego:
- Lipo-Sensilium multilipidowy krem odżywczy 50ml - Galenic Biophycee maseczka z niebieskimi algami, przeciwzmarszczkowa 50ml ktora to maseczka? czy ta: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20655 ? - ewentualnie Galenic Argane cera normalna w kierunku suchej 40ml - tylko zalezy do jak dojrzalej cery on sie nadaje? do 30- to letniej buzi bedzie za intensywny pewnie? masz moze jakiegos linka do poczytania? czy cos wpadlo Ci w oko z mojego kramiku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Ta do której podałaś linka jest z poprzedniej serii. Obecnie zastąpiona nową serią Biophycee. ta maseczka jest w tubie, pojawiła się w aptekach w listopadzie ubiegłego roku. aczkolwiek działanie ma podobne:natychmiastowy efekt liftingujący, uczucie odswieżenia. zdaje się, że zmieniono konsystencję z żelowej na kremową, ale tutaj nie mam pewności. Gdyby Udało Ci się znaleźć maseczkę Biodermy z serii Hydrabio 75ml, o -tu sprawdziłaby się doskonale przy cerze suchej, a przede wszystkim odwodnionej. zastosowana jako kuracja przez 10 kolejnych nocy zamiast kremu. Chyba,że potrzebujesz przeciwzmarszczkowej maski - to powracamy do Galenic'a, zdecydowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
wiesz, ja generalnie dbam o ta moja buzie, zeby jej nawilzenia nei zabraklo. chyba tak bardzo odwodnionej to nie mam. ale z racji ze cere mam sucha raczej i stosuje czasem kwasibory, i rozne takie cuda wysuszajace lekko, to caly czas wspomagam sie mocnymi nawilzaczami aptecznymi.
generalnie mysle ze potrzebuje i nawilzenia i profilaktyki przecizmarszczkowej. nawilzenie to podstawa, w koncu od jego braku powstaja tez zmarszczki. no i przeciw zmarchom tez cos, w koncu 30 lat to juz mozna myslec ![]() ![]() takze ten kremik multilipidowy Lipo-Sensilium chetnie bym wyprobowala. no i ta maseczke Galenic Biophycee biore pod uwage... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:02.