|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
poczaki w tej dziedzinie -wejdz i pomóż ;)
Witam Was drogie wizażanki
![]() ![]() Od jakiegoś czasu zaczeło mi sie podobać to co "wyczyniacia" ze swoimi oczami czy też na nich.Wasze makijaże sa po prostu rewelacyjne ![]() Mianowicie chciałabym nauczyć się malowac sobie oczy.Wiem nie jest to pewnie łatwa sprawa,lata praktyki i dar z jakim sie rodzimy, ale mam nadzieje ze jakis "podstawowych" makijaży można się nauczyć ![]() ![]() ![]() ![]() spodobał mi sie ten makijaż http://pl.youtube.com/watch?v=4kO8eu...eature=related czy możecie mi w bardzo uproszczony sposób wypisać jakie sprzety zostaly w nim uzyte i jakie kosmetyki?: rodzaje,wielkosci pendzelków, typy itp. ? oraz ile by wynosił kosz mniej wiecej zakupów takich rzeczy ze średniej półki jakościowej? Myśle ze niepowtarzam wątku bo takiego jeszcze tu nie zawuważyłam,a jesli takowy istnieje to prosze o zamkniecie tego ![]() Z góry dziekuje. ![]()
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: poczaki w tej dziedzinie -wejdz i pomóż ;)
jeśli chodzi o cienie to inglot najlepiej kupować, nie są drogie a mają intensywne kolory i długo utrzymują się na powiece, zaś pędzelki to sephora
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Pędzelki Sephora, lub troszke droższe Clinique ( mam dwa i są rewelacyjne z tym, że koszt jednego pędzla to około 70 zł ).
Cienie to już zależy od Cebie, ja bym poleciła Pupe ( podwójny cień około 55 zł ), Isadora ( czwóreczka koło 60 zł ) albo Artdeco ( pojedynczy to koszt około 27 zł ). Dla trwałości cieni i żeby nie zbijały się w załamaniach powieki, poleciłabym Ci bazę pod cienie ( tu gorąco polecę Artdeco ). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
no to mnie troche zaskoczyłaś Tanyia. Myślałam ze ceny sa troche mniejsze
![]() ![]() ![]() I wogóle pytanie na czym to wszystko polega? Wiem dla Was profesionalistek to jes śmieszne ze sie pytam o takie rzeczy,ale dla mnie to naprawde czarna magia ![]()
![]() |
#5 |
BAN stały
|
cienie inglota to koszt 9 zł jeden, kupisz dwa, zaplacisz 18 zł, będziesz mogła cieniować, pędzelek to koszt ok. 20 zł, tak więc 38 zł to nie majatek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
aa na czym polega, wejdź na moje makijaże i np. na stepy gamegirl ktora wkleja filmiki na youtube, bedziesz mogla patrzec jak to wszystko robi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
sharlottek to mnie troche uspokoiłaś
![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Można też zainwestować w bazę te 40złotych, a potem kupować tańsze cienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
w inglocie jest teraz promocja,przy zrobieniu zakupów mozesz kupic kremowa baze(jest tez silikonowa)za 20zl,a normalnie kosztuje okolo 40zl.Mam ją drugi dzien i jestem nawet zadowolona
![]() Co do cieni inglota to za okolo 35zl mozesz skomponowac paletke z dowolnie wybranych przez siebie kolorow,a oferta jest bardzo duza. A co do wykonywania makijazu to chyba nie ma innej metody jak cwiczyc,cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc(ja wlasnie to robie i z dnia na dzien widze,ze wiecej umiem i coraz bardziej mi sie to podoba,a wczesniej malowalam sie monotonnie i bez polotu) A ogladanie makijazy w dziale moje makijaze naprawde duzo daje,uczy i inspiruje szczegolnie stepy czyli makijaze krok po kroku,jest nawet watek,w ktorym wszystkie stepy sa zebrane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.