|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
solarium
dziewczymy zaczełam dziś korzystać z solarium
byłam 5 minutek mam nadzieję że na pierwszy raz nie za dużo jak często powinno się chodzić by zyskać efekt opalenizny takiej delikatnej i ją podtrzymać ? czy należy jakoś specjalnie potem traktować skórę niż normalnie? przepraszam za zadawanie od razu głupich pytań
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: solarium
witam
![]() ja zaczynałam od 3 minut, ale byłam straszliwym bladziochem, więc sama rozumiesz... ![]() ![]() a co do szczególnej pielęgnacji skóry... cóż... solar wysusza, musisz więc używać codziennie intensywnie nawilżających balsamów do ciała, żebyś nie stała się zbyt szybko suchym, pomarszczonym skwarkiem... ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam... ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
5 minut jak na pierwszy raz to napewno nie za dużo
![]() 1. Nawilżać cerę. 2. Robić często delikatne peelingi, bo wtedy opalenizna będzie bardziej widoczna i zachowa się na dłużej ![]() 3. Zafundować swojej cerze dużą dawkę beta karotenu ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
5 minut jak na pierwszy raz to w sam raz
![]() 2 razy w tyg wystarczy. Natomiast po solarium - ciało smaruj balsamem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
5 minutek to akurat
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
super dziękuje
ja dłuzej niż 5 boje się zostać zamknięta czyli normalnie po solarium moge posmraowac sie balsamem?
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
hej
![]() oczywiscie, ze mozesz -to jest nawet wskazane. Mozesz uzyc balsamu specjalnie po opalaniu w solarium(dostepny w salonie) badz tez jakiegos bardzo gleboko nawilzajacego, aby zatrzymac wilgotnosc skory. Ja osobiscie stosuje balsam gleboko nawilzajacy Nutrilift L'Oreal Paris i Tobie rowniez goraco polecam, gdyz jest to swietnie nawilzajacy kosmetyk. Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
ja za solarium juz podziekowalam. mam jasna karnacje,opalalam sie tylko 5min,1szy raz i dostalam ogromnego uczulenia,cala skora mnie swedziala i w paru miejscach powyskakiwaly czerwone plamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
no pewnie masz uczulenie, niektórzy mają uczulenie na normalne słońce, więc pozostaje im solarium...
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ale sa tez tacy co maja uczulenie i na slonce i na solarium
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie mam problem. Niedługo mam wesele siostry i chcaiłam sie troche opalić. Jakieś 2 tyg temu poszłam pierwszy raz na 8 minut ale nic mnie nie wzięło, teraz poszłam na 12 minut ale zrobiłam głupote bo nie spięłam wszystkich włosów a spiekłam sie troche no i widac różnice. Mam białą plame na plecach bardzo widoczną i dużą... co mam zrbić? czy jeśli pójde jeszcze raz to opale sie równomiernie? na ile mam iść na 12min czy teraz na więcej? pomożcie, za tydzien mam wesele i nie moge tak pójść...;(
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ja na przykład mam uczulenie na słońce ale tylko te pierwsze, jak pierwszy raz sie opale to pozniej juz jest dobrze. Ale po solarium nic mi nie jest
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
12 minut to na pewno za duzo, szczegolnie ze to drugi raz. Radze poczekac az to troche zejdzie, smarowac sie balsami brazujacymi (do ciemnej karnacji) i 2 czy 3 dni przed weselem isc na okolo 7 minut. No i co najwazniejsze- isc do dobrej fryzjerki ktora zrobi jakas odpowiednia fryzure, np zamiast loczkow- fale zeby te wloski sie za bardzo nie skróciły :P pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.