|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Kiermasz świąteczny
Witam. Pracuję w Domu Dziecka i na początku grudnia będziemy organizować kiermasz świąteczny. Na pewno będziemy robić anioły z masy solnej, myślałam o jakiś magnesach na lodówkę. Nie chcę robić niczego z papieru, bo zwykle takie prace wyglądają mało ciekawie. Proszę o pomoc i pomysły. Dziękuję z góry.
|
|
|
|
|
#2 |
|
CraftMod
|
Dot.: Kiermasz świąteczny
nie zgodzę się co do papieru. Myślę, że można z niego zrobić prawdziwe cuda, np świąteczne kartki, bileciki do prezentów, ozdobić okładki notesów, kalendarzy itp
może tutaj klik znajdziesz inspirację, trochę zdjęć ubyło z powodu awarii, ale myślę, że jest się czym inspirować |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Ja co do papieru tez sie nie zgodzę bo moje origami tez robię tylko z papieru i zawsze budzi ogromne wrażenie na wszystkich podziwiających
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Z papieru są piękne rzeczy, ale papier + moi wychowankowie = zły pomysł
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Papier też może być ciekawy.
A zamiast masy solnej może być np. modelina, masa papierowa lub glina. A np. bombki styropianowe? Można je kupić na allegro i w innych sklepach. Dzieci mogą je pomalować i poobklejać (brokatem, wstążkami itp.) . |
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Szyszki są wspaniałym materiałem do świątecznych wyczynów.
Zyczę sukcesów-my również,czyli nasza szkoła -juz ruszamy z wyrobami.
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ozdoby z makaronu pomalowanego jakiś złotolem też mogę być fajne
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Magnesy na lodówkę możesz zrobić ze szkiełek kabaszonów. Na pewno będą ciekawe
Na kiermasz można zrobić np. świąteczne suszki, fajnie zapakowane, wieńce i stroiki, czy choćby upiec pierniczki i ładnie je przyozdobić lukrem, a następnie zapakować w foliowe torebeczki. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.