|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Nie widzę innej rady jak odsysanie tłuszczu...
czuje się tak jakbym połknęła balon:/ wierzcie mi próbowałam wielu diet kapuścianą, south beach, tego całego dukana, który jest tak teraz popularny a na mnie nic nie działa nic:/ staram się przestrzegać wszystkich zasad itp. ale jak nie widze żadnych efektów to na mnie działa strasznie demotywująco… nie widze innej możliwości chyba muszę iść pod nóż…inaczej w życiu nie pozbędę się okropnego brzuszyska
czy któras z was odsysała sobie tłuszcz? bardzo boli po zabiegu??
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Dot.: Nie widzę innej rady jak odsysanie tłuszczu...
Moim zdaniem taka operacja to ostateczność. Zastanów się dobrze zanim podejmiesz taką decyzję, każdy zabieg niesie ze sobą jakieś ryzyko, poza tym słyszałam od koleżanki, że to strasznie jest bolesne. Powinnaś jeszcze poeksperymentować z dietami, jest ich całe mnóstwo, może np. Cambridge? Próbowałaś jej? na pewno któraś zadziała i na Ciebie.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Dla mnie operacje plastyczne to gwalt na ciele! Nie rob sobie krzywdy na wlasna prosbe!
|
|
|
|
|
#5 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Od niedawna pracuję jako asystentka lekarza medycyny estetycznej i miałam już okazję asystować przy liposukcjach - wierzcie mi, to niezapomniane przeżycie. I naprawdę serdecznie Ci to odradzam! Dla mnie to było tylko obrzydliwe i za pierwszym razem myślałam, że zwymiotuję, jak zobaczyłam ten wyciekający tłuszcz. Ale wiem, że dla pacjentek było to bardzo bolesne. Nie sam zabieg, bo wtedy działa znieczulenie, ale następne kilka dni po. Z bólu nie można się ruszyć. Po takim widoku obiecałam sobie, że nigdy w życiu nie zrobię sobie liposukcji i postaram się na wszystkie możliwe sposoby naprawić swoją sylwetkę, aby uniknąć tego zabiegu - a od jakiegoś czasu się nad nim zastanawiałam.
I co do efektów, to u większości, owszem, są bardzo ładne. Ale u starszych kobiet już nie zawsze. Jednak widziałam też pacjentki po roku, dwóch od zabiegu i naprawdę u większości tłuszcz powraca! Bo to, że ktoś sobie zrobi liposukcję nie pomoże na całe życie. Liposukcja oznacza pilnowanie jedzenia i ćwiczenia już na zawsze - wtedy mogę wierzyć w trwały efekt. Jednak jeśli wiesz, że nie będziesz tego przestrzegać, to sobie odpuść. Bo na marne wydasz masę pieniędzy i zafundujesz sobie zapewne największy ból w życiu. Skoro diety nie dają żadnych efektów, zacznij ćwiczyć, lub zwiększ intensywność ćwiczeń - bo nie wiem, czy w ogóle uprawiasz jakiś sport? Chodź np. na platformę wibracyjną - świetnie wspomaga odchudzanie, bo rozbija tłuszcz, ale trzeba przy tym regularnie ćwiczyć, żeby widzieć efekty. Skupiaj się na ćwiczeniach na brzuch, biodra i uda, skoro zależy Ci najbardziej na brzuchu. I NA PEWNO poradzisz sobie z pozbyciem się tego tłuszczu. Poza tym myślę, że nie zależy Ci na efekcie na chwilę, tylko najlepiej na całe życie, więc cierpliwości - jeśli stopniowo wypracujesz sobie silne mięśnie, będziesz miała efekty nawet, jeśli później nie będziesz już tyle ćwiczyć. A po liposukcji może mniej tłuszczu przez jakiś czas, ale skoro jest to miejsce, w którym gromadzi Ci się on najbardziej, na pewno tam powróci, jeśli nie będziesz ćwiczyć. |
|
|
|
|
#8 |
|
|
Najmniejsza_mii ma rację! Pomyśl o tym ile czasu będziesz dochodzić do siebie po operacji i przekalkuj czy tak naprawdę będzie szybciej. A na Cambridge ludzie chudną po kilkadziesiąt kg, z resztą poczytaj sobie.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja widzę. Pójść do dietetyka i zastosować się do jego zaleceń.
Te wszystkie diety cud to tylko o kant,nie chcę powiedzieć czego, rozbić. Co to za dieta żeby przyjmować same węglowodany albo tłuszcze? Co to za dieta, gdzie tylko kapustę jesz? Czy na takiej diecie można pociągnąć całe życie bez uszczerbku na zdrowiu? Bo przecież w przeciwnym razie kiedyś trzeba przejść na normalny tryb żywienia i wtedy co? Kilogramy wracają. Dieta to nie zawsze głodzenie i odchudzanie. To styl życia. Niekoniecznie pełny wyrzeczeń. |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
a może lepiej laparoskopowe zmniejszenie żołądka ...
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Tak jak dziewczyny radzą - nie idź pod nóż! Spróbuj się bardziej za siebie wziąć. Stosuj dietę i więcej ćwicz regularnie. Jeszcze ew. jeśli to robisz zbadaj sobie np. tarczyce. Ja kiedyś próbowałam się odchudzać. Miesiąc ćwiczeń co drugi (a czasem nawet codziennie - zależy jakie partie ciała) i oczywiście dieta nic nie dały a nawet tyłam (wątpię, żeby wtedy od razu zaczęły robić mi się bardzo duże mięśnie). No i okazało się, że mam niedoczynność tarczycy, która bardzo utrudnia wszelką utratę na wadze. Tak więc głowa do góry i na pewno dasz radę
.
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się w 100%.Znam dziewczynę która już dwukrotnie miała liposukcję. Moja waga stoi w miejscu kilkanaście lat,dzięki zmianie nawyków żywieniowych.Diety to tylko wspomnienie |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Wtrącę się trochę i odświeżę temat. Otóż według mnie nie chodzi tutaj ile się je a co się je. No i to też nie wystarczy. Próbowałaś ćwiczeń: brzuszków, itp.? Według mnie odsysanie tłuszczu za dużo kosztuje, zostanie ci blizna (mała ale zawsze będzie). Ból jak mogę przypuszczać po postach poprzednich dziewczyn - nie do wytrzymania. Myślę, że powinnaś więcej ćwiczyć, jeść mniej białego pieczywa, ziemniaków, mięsa a więcej ryb, razowego chleba bo po tym pierwszym brzuszek i bioderka rosną (sama tak mam i próbuje te oponki zrzucić ale nigdy nie chce mi się ćwiczyć) . No to dziewczyno do roboty! Trzymam kciuki za ciebie.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
dieta to nie wszystko, przede wszystkim sport- kup sobie karnet na siłownie za 150 zł, poproś trenera o rozpisanie solidnego treningu siłowego +areo i po miesiącu napisz jakie są efekty
może powinnaś też wybrać się do endokrynologa? |
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
absolutnie odradzam ci liposukcje beziglowe, ultradzwiekowe, lipolizę iniekcyjną, elektrostymulacje, endermologie... wszystkei te zabiegi odchudziły mi wyłącznie portfel
nie miałam po nich najmniejszego rezultatu jestem piąty dzień po klasycznej liposukcji... pierwsze półtora dnia faktycznie trudno ruszyć się z powodu bólu, ale wczoraj byłam już na spacerze powiem Ci, że jestem niesamowicie szczęśliwa jestem jeszcze opuchnięta, ale już widać inne kształty tuz po operacji, zanim wszystko opuchlo zobaczylam swoj brzuch - plasciutka deseczke nigdy nie mialam takiego efektu a duzo cwiczylam, pol zycia jestem na diecie czuję się jak wąż, który zrzucił skórę jeśli na prawdę o tym marzysz, to to zrób Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2011-06-18 o 12:31 |
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
a probowalas wiecej sportu...?! basen, nawet prosta skakanka!!! , bieznia/jogging-maratonik, najlepiej spada po tym tkanka tluszczowa, silownia z trenerem co daje konkretny wycisk, polec skupic sie na partiach brzusznych i do oporu, fat burning z jakims hardcorem, codzinna gimnastyka i efekt jak zloto, jesli wpada sie w nalog sportu to nie trzeba uwazac na diete i cudowac, ruch, ruch, ruch i tyle, musisz sie przemoc
---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- swieta prawda, oprocz jednego... endokrynologa - szuka problemu tam gdzie go zwykle nie ma a nie szuka sie go w nawykach... najpierw walcz z nawykami, nie ma efektu(i mowisz to 100% swiadomie ze probowalas na maxa i lipa) to wtedy swiatelko, ze moze cos nie tak i endokrynolog
Jedno zycie w jednym tempie, jedno bicie z jednym sercem... Edytowane przez fizol87 Czas edycji: 2011-07-23 o 17:01 |
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
Oddysanie tłuszczu nie jest receptą i rozwiązaniem dla otyłości! Liposukcje robi się wtedy jeśli nie można się pozbyć tłuszczu z jakiejś partii ciała pomimo diet i wysiłku! Mam koleżankę która wydała mnóstwo kasy na lipo i nie widać żadnych efektów! Postaw na dietę i dużo ruchu a problem sam zniknie!
|
|
#18 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

czy któras z was odsysała sobie tłuszcz? bardzo boli po zabiegu??

.