Ciuszki w rozm.34 - gdzie w Łodzi? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-08-25, 13:54   #1
vilandra
Zakorzenienie

Ciuszki w rozm.34 - gdzie w Łodzi?

Nie jestem już nastolatką i mam dosyć ubierania się w jeansy i koszulki a tylko to mogę na siebie dostać. Chciałabym kupić elegancki kostiumik, spodnium czy najzwyklejszą w świecie dopasowaną sukienkę. Tylko gdzie?
Zaznaczam, że nie stać mnie na kostiumiki za 1000zł z Moltona czy Deni Clar.
Może ktoś zna sklepik gdzie można niedrogo dostać coś eleganckiego w rozm.34
lub małe 36 (piszę małe, bo te 36 okazują się bardzo różne).Bedę b.wdzięczna za podpowiedzi.
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-08-26, 14:22   #2
vilandra
Zakorzenienie

Re: Ciuszki w rozm.34 - gdzie w Łodzi?

Zadna z dziewczyn mi nie pomoże? Kochane, ja zostałam przy dwóch żakietach i sukince firmy Frodo, która niestety , ale do eleganckich nie należy.
Stary 2003-08-26, 15:49   #3
jostine
Raczkowanie

Witaj! A może uszyj sobie kostiumik u krawcowej. Wcale tak drogo nie wychodzi, moja mama zapłaciła 120 zł za uszycie spódnica plus marynarka. Materiał natomiast znalazła na dnie szafy, kupiony dawno dawno temu.
jostine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-08-26, 19:25   #4
Iwonalodz
Zakorzenienie

Ja czasem coś w takim rozmiarze wypatrzę w Max Marze, niestety to drogie ciuchy Czasem w moim ulubionym Morganie i chyba małe rozmiary ma Orsay , w Geancie na Piłsudskiego jest. Ale może jak coś Ci się spodoba w sklepie to zapytaj o mały rozmiar czasem mają tylko muszą sprowadzić. To tak na szybko jak coś mi jeszcze wpadnie do głowy to powiem

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-08-27, 11:14   #5
vilandra
Zakorzenienie

Na Max Mare mnie nie stać, w Morganie byłam ostatnio w GC, ale nic dla siebie nie znalazłam. Orsay, nie słyszałm o tej firmie, jakbyś mogła napisać jak tam się kształtują ceny?Dzięki za odpowiedź, jakby Ci coś jeszcze wpadło do głowy to pisz, będę wdzięczna.
Stary 2003-08-27, 11:36   #6
Helena
Zadomowienie

Re: Ciuszki w rozm.34 - gdzie w Łodzi? te wstrętne sztuczności!!!

Orsay ma znacznie zaniżoną numerację i faktycznie - sporo rzeczy w rozm. 34 i malutkim 36. Moim zdaniem jest to raczej firma dla nastolatek i bardzo młodych kobiet, ponieważ w większości produkują takie różowe, niebieskie fatałaszki, najczęściej z tworzyw syntetycznych, bawełena jest rzadko i praktycznie tylko z domieszkami. Natomist w letniej kolekcji mieli sporo lnianych rzeczy, co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło Wełnianych eleganckich garniturów i kostiumów raczej tam nie znajdziesz, ale lużniejsze, np. weekendowe - jak najbardziej.
Numerację 34 ma też Hoffland (tam łatwiej o eleganckie rzeczy)- ale nie wiem, czy ostał się gdzieś poza WWą
W ogóle mnie to z kolei wkurza wszechobecny POLIESTER i inne sztuczności. Oglądałam ostatnio nową kolekcję w GC i - same sztuczności. Chcialam jakieś miłe wełny, przecież, do diabła, nie są jakimś kaszmirem albo innym luksusem. W Polsce żyje tyle owiec - co oni robią z tej wełny? Same koce? Myślałam, ze mnie szlag trafi Nawet nawymyślałam jednej biednej sprzedającej dziewczynie, bo naprawdę byłam wściekła , aż myślłam, że wpadnie pod podłogę ze strachu. Później poszłam i ją przeprosiłam, głupio mi się zrobiło, w zasadzie co ona winna, że taki szajs mają
Jak już coś z wełny znalazłam, to np. spodnie, to - zwężające się ku dołowi. Lata 80-te - w życiu tego nie założę!
Chciałam kupić jakiś garnitur wełeniany w pryzwoitej cenie, bo na Deni Cler mnie nie stać i czuję że znów będę szukać rok. Może widziałyście coś ciekawego?????

Vilandra - jak będę buszowała po sklepach, to zwrócę uwagę na rozmiar 34 i dam Ci znać.
Helena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-08-27, 12:04   #7
trojka
Zakorzenienie

Też mam ten problem ,bo ze mnie nie spada tylko rozmiar 32 lub 34 - fajne oprócz "Orasay" ciuszki ma "Pimkie" choć większość też sztuczne świństwo ale da się coś wybrać. Fajne ubranka są też w "NewYorkey" - bawełniane można znaleźć kupiłam tego dość sporo z przeceny. Ceny śmieszne za ładną koszulę w ukośne paseczki z krótkim rękawem 9 zł. Szukaj w hipermarketach w galeriach tam zawsze można znaleźć coś ciekawego. Powodzenia.

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na siłę problemów!
Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku.
trojka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2003-08-27, 12:06   #8
vilandra
Zakorzenienie

Dzięki za dobre chęci (ale mi się rymneło) Heleno. Co do poliestru w pełni się z tobą zgadzam, nie cierpię sztuczności i sztywności. Lubię miękkie układające się tkaniny. Niestety dostać ciuch z takiej tkaniny w umiarkowanej cenie, elegancki i na dodatek w rozm.34 graniczy z cudem. Ostatnio przeglądałam katalogi Quelle i BonPrix (sprzedaż wysyłkowa).Można tam dostać rozm.34, ale niestety króluje tam POLIESTER! Jak coś Ci "wpadnie w oko" daj znać.
Stary 2003-08-27, 12:25   #9
trojka
Zakorzenienie

O ,niu niu w tych katalogach 34 jest taaaakie wielkie
Ja bluzkę oddałam mamie która nosi 38. Te tabele z centymerami i rozmiarami to pic na wode - kupiłam w BonPrixie buty sportowe 36 i wiedziałam, że będą za duże bo miała do tego dojść gruba skarpeta i jak dostałam paczkę to się załamałam były ogromne o 3 rozmiary za duże .

Stary 2003-08-27, 12:36   #10
vilandra
Zakorzenienie

Faktycznie 34 to nasze 38? jeżeli tak to dobrze że napisałaś, bo jestem w takiej desperacji, że kto wie, może bym się skusiła na zakup z katalogu
Stary 2003-08-27, 12:42   #11
Estella
Zakorzenienie

widze ze nie tylko ja mam takie problemy z ciuchami-bluzki to jeszcze nic,zazwyczaj sie zbiegaja w praniu,ale znalezienie spodni w rozmiarze 34 ktory nie bedzie pozniej spadal?
przezemnie przelatuja prawie wsyztskie spodnie,nawet takie ktore podczas mierzenia w sklepie zapinalam ze wciagnietym brzuchem

w orsayu sa prawie same sztuczne rzeczy,ale w malych rozmiarach,mozna spodnie znalezc
w h&m(tylko w wwie)jak posuzkasz to napewno cos znajdziesz
w Kenvelo jest bardzo duzo malych rzeczy-ja kupilam spodnie i kilka bluzeczek.
NeW Yorker jak najbardziej-gl rzeczy Fishbona

chudzinki

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2003-08-27, 13:26   #12
vilandra
Zakorzenienie

A czy w Łodzi są sklepy Kenvelo i NeW Yorker ?a jesli tak, to gdzie? Ja najbardziej marzę o kupnie czegoś eleganckiego, kostiumik, spodnium czy jakaś sukienka tzw."przy ciele"A tak między nami, nie uwazam się za chudzinkę, wręcz przeciwnie chcę schudnąć po cm. w pasie i biodrach. No, ale może ja jestem od Was jednak tęższa. Nie zawsze wchodzę w 34 rozm. Róznie to bywało, czasami dobra na mnie była 36 a czasami 34 musiałam zwężać. Zalezy to od firmy
Stary 2003-08-27, 17:59   #13
Iwonalodz
Zakorzenienie

Tego sklepu Kenvelo to nawet nie znam jakoś nie spotkałam się z nim w Łodzi. A co do rozmiarów i fajnych sklepów to niestety to jest problem i chyba polega na szukaniu i polowaniu. Ja wchodzę w 36 rozmiar ale moja przyjaciółka ma taki problem jk Ty i kupiła ostatnio letnie spódniczki i dżinsy w 5-10-15 bo wszędzie były za duże na nią.

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-08-27, 19:36   #14
julita104
Raczkowanie

w katalogu quelle jest duzo ciuszkow w rozmiarze 34
ja mam 36/38 kupuje tam i sa ok. Przejrzec zawsze mozna
Stary 2003-08-28, 06:52   #15
MoniaK
Zakorzenienie

Vilandro, New Jorker w Łodzi jest napewno w Galerii Łódzkiej
Dziewczyny, życzę powodzenia w szukaniu ubrań. Moja koleżanka ma ten sam problem (do tego jest malutka) i biedna też czasami szuka w sklepach dla dzieci Ach, te nasze polskie sklepy
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2003-08-28, 09:24   #16
trojka
Zakorzenienie

Znam to niestety gdy chcialam przed ślubem kupić białe buty to nigdzie nie mogłam dostać rozmiaru 34-35 i wszyscy sprzedawcy odsyłali mnie do sklepu dla dzieci. A jakie były problemy z ubraniem do cywilnego i suknią, wszystko trzeba było szyć - żadna krawcowa nie chciała się tego podjąć. A frak w którym miałam iść do cywilnego wykańczała na półgodziny przed ślubem - horror. Czemu my małe chudzinki musimy mieć takie problemy. Gdy kupuję spodnie 32 to są tak straszliwie długie że przynajmniej 20 cm muszę je skracać - na kogo oni to szyją.

Stary 2003-08-28, 14:20   #17
vilandra
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za rady, zawsze to jakaś pociecha, że nie jestem osamotniona w tym może nie wielkim, ale zawsze problemie. Byłam dzisiaj w GC, owszem są butiki gdzie można dostać małe, ładne ciuszki, ale te ceny......ręce opadają. Żakiecik w Zarze, nic nadzwyczajnego prawie 500zł. To więcej niż moja miesięczna pensja. O cenach w innych firmowych butikach nie wspomnę. Wpadłam w depresje, kupiłam –nastą koszulkę w Pretty Girl (tylko to mogę kupić bez problemu) i wysłałam Totka w nadziei, że kiedyś kupię sobie kostiumik z Hery lub Moltona.
Dajcie znać jak byście znalazły coś eleganckiego i w przystępnej cenie.
Jeszcze jedno, chuda, szczupła to pojęcie względne. Jakie macie wymiary, jeśli to oczywiście nie tajemnica?
Stary 2003-08-28, 14:49   #18
AniaM
Raczkowanie

GG do AniaM

Widze, ze nie tylko ja mam problem z kupowaniem jakis eleganckich ciuszkow na siebie w malym rozmiarze. Tylko, ze ja dodatkowo mieszkam w malym miescie i o firmowych sklepach jakie Wy tu wymieniacie to nawet nie slyszalam))
Dlatego ubieram sie raczej na sportowo bo tylko to na mnie pasuje, a i tak za spodniami na lato 3/4 chodzilam 2 tygodnie bo wszystkie byly na mnie po kostki.Jedynie w firmowych sportowych sklepach moge kupic spodnie w wersji krotkiej inczej czeka mnie skracanie, a wtedy wiadomo traca fason, zwlaszcza dzinsy.
Takze o eleganckich kostiumikach moge zapomniec((
Kupowanie z katalogu niestety odpada bo tak naprawde nigdy nie wiadomo jaki jest naprawde rozmiar danej rzeczy. ja musze przymierzyc sprawdzic jak sie w czyms czuje, nie umiem tak w ciemno...
AniaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-08-28, 15:26   #19
Estella
Zakorzenienie

z katalogu zawsze mozna odeslac
a o ktore wymiary ci chodzi??
163cm/45kg
85/60/85 i mimo tych bioder wszytsko przelatuje:/

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Stary 2003-08-29, 18:40   #20
Jadja
Rozeznanie

Ja mam ten sam problem, jednak w moim mieście nie mam zbyt dużego wyboru. A nie chce do końca życia chodzić w sportowych butach z kolekcji dziecięcej, bo tylko takie są na mnie dobre(ale aby takie zdobyć czeka mnie nie lada wyprawa po sklepach - bo "nie opłaca nam sie sprowadzać tak małych numerów, bo nikt tego nie kupuje") W Morganie są, owszem ładne ubranka, ale nie stać mnie na razie na kupno jednej bluzki za ok 200 zł! Zamawiam wiec czasem z katalogów, ale tam nie zawsze rozmiar 34 jest rozmiarem 34 Marze więc dalej o idealnie dopasowanym kostiumiku, pieknych szpileczkach...
Stary 2003-08-29, 19:03   #21
Estella
Zakorzenienie

bylam dzis w orasyu-niezle ceny za te sztuczne paskudztwa,dlatego od razu wyszlam
a bylyscie moze w Tally Weijl-tam jest duzo fajnych ciuchow-przynajmniej ja wychodze z czyms
bylam tez w reserved-kupilam sliczny zakiecik dzinsowy na 2 guziczki z takim glebokim dekoltem-kiedys miala taki j.lo.i tak starsznie mi sie podobal ze stwierdzilam ze kiedys bede musiala taki kupic
niestety najmniejszy rozmair to s-xs wogole z tego modelu nie ma-ale nie jest baardzo dopasowany,wiec calkiem niezle wyglada
widzialam na wystawie w c&a przesliczne spodenki i zakiecik-za kilka dni mam zamiar go obejrzec i przymierzyc-na manekinie rozmiar wygladal na bardzo malutki-poza tym jest niedrogi-zakiet jakies 135,spodnie troszke wiecej-jak sie rozejrze to dam znac.

Siegfried Obermeier
Stary 2003-08-30, 09:49   #22
trojka
Zakorzenienie

Małe rozmiary eleganckich bucików produkuje "Ryłko" mam kilka par są świetne i malusie. W sklepie można poprosić sprzedawce by sprowadził taki mały rozmiar. Osobiście kiedyś wymieniłam z firmą "Ryłko" kilka listów w temacie założenia sklepu internetowego z nietypowymi rozmiarami czyli b. duże i b. małe, gdyż sprzedawcy nie zawsze chcą takie skrajne rozmiary zamawiać. Sklep ten już działa od pewnego czasu www.rylko.pl (sklep on-line). Są w nim rozmiary 33, 34, 35.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości