|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Ciuszki w rozm.34 - gdzie w Łodzi?
Nie jestem już nastolatką i mam dosyć ubierania się w jeansy i koszulki a tylko to mogę na siebie dostać. Chciałabym kupić elegancki kostiumik, spodnium czy najzwyklejszą w świecie dopasowaną sukienkę. Tylko gdzie?
Zaznaczam, że nie stać mnie na kostiumiki za 1000zł z Moltona czy Deni Clar. Może ktoś zna sklepik gdzie można niedrogo dostać coś eleganckiego w rozm.34 lub małe 36 (piszę małe, bo te 36 okazują się bardzo różne).Bedę b.wdzięczna za podpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Ciuszki w rozm.34 - gdzie w Łodzi?
Zadna z dziewczyn mi nie pomoże? Kochane, ja zostałam przy dwóch żakietach i sukince firmy Frodo, która niestety , ale do eleganckich nie należy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Witaj! A może uszyj sobie kostiumik u krawcowej. Wcale tak drogo nie wychodzi, moja mama zapłaciła 120 zł za uszycie spódnica plus marynarka. Materiał natomiast znalazła na dnie szafy, kupiony dawno dawno temu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja czasem coś w takim rozmiarze wypatrzę w Max Marze, niestety to drogie ciuchy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Na Max Mare mnie nie stać, w Morganie byłam ostatnio w GC, ale nic dla siebie nie znalazłam. Orsay, nie słyszałm o tej firmie, jakbyś mogła napisać jak tam się kształtują ceny?Dzięki za odpowiedź, jakby Ci coś jeszcze wpadło do głowy to pisz, będę wdzięczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Re: Ciuszki w rozm.34 - gdzie w Łodzi? te wstrętne sztuczności!!!
Orsay ma znacznie zaniżoną numerację i faktycznie - sporo rzeczy w rozm. 34 i malutkim 36. Moim zdaniem jest to raczej firma dla nastolatek i bardzo młodych kobiet, ponieważ w większości produkują takie różowe, niebieskie fatałaszki, najczęściej z tworzyw syntetycznych, bawełena jest rzadko i praktycznie tylko z domieszkami. Natomist w letniej kolekcji mieli sporo lnianych rzeczy, co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło
![]() Numerację 34 ma też Hoffland (tam łatwiej o eleganckie rzeczy)- ale nie wiem, czy ostał się gdzieś poza WWą ![]() W ogóle mnie to z kolei wkurza wszechobecny POLIESTER i inne sztuczności. Oglądałam ostatnio nową kolekcję w GC i - same sztuczności. Chcialam jakieś miłe wełny, przecież, do diabła, nie są jakimś kaszmirem albo innym luksusem. W Polsce żyje tyle owiec - co oni robią z tej wełny? Same koce? Myślałam, ze mnie szlag trafi ![]() ![]() ![]() Jak już coś z wełny znalazłam, to np. spodnie, to - zwężające się ku dołowi. Lata 80-te - w życiu tego nie założę! Chciałam kupić jakiś garnitur wełeniany w pryzwoitej cenie, bo na Deni Cler mnie nie stać i czuję że znów będę szukać rok. Może widziałyście coś ciekawego????? ![]() Vilandra - jak będę buszowała po sklepach, to zwrócę uwagę na rozmiar 34 i dam Ci znać.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Też mam ten problem ,bo ze mnie nie spada tylko rozmiar 32 lub 34 - fajne oprócz "Orasay" ciuszki ma "Pimkie" choć większość też sztuczne świństwo ale da się coś wybrać. Fajne ubranka są też w "NewYorkey" - bawełniane można znaleźć kupiłam tego dość sporo z przeceny. Ceny śmieszne za ładną koszulę w ukośne paseczki z krótkim rękawem 9 zł. Szukaj w hipermarketach w galeriach tam zawsze można znaleźć coś ciekawego. Powodzenia.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za dobre chęci (ale mi się rymneło) Heleno. Co do poliestru w pełni się z tobą zgadzam, nie cierpię sztuczności i sztywności. Lubię miękkie układające się tkaniny. Niestety dostać ciuch z takiej tkaniny w umiarkowanej cenie, elegancki i na dodatek w rozm.34 graniczy z cudem. Ostatnio przeglądałam katalogi Quelle i BonPrix (sprzedaż wysyłkowa).Można tam dostać rozm.34, ale niestety króluje tam POLIESTER! Jak coś Ci "wpadnie w oko" daj znać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
O ,niu niu w tych katalogach 34 jest taaaakie wielkie
![]() Ja bluzkę oddałam mamie która nosi 38. Te tabele z centymerami i rozmiarami to pic na wode - kupiłam w BonPrixie buty sportowe 36 i wiedziałam, że będą za duże bo miała do tego dojść gruba skarpeta i jak dostałam paczkę to się załamałam były ogromne o 3 rozmiary za duże ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie 34 to nasze 38? jeżeli tak to dobrze że napisałaś, bo jestem w takiej desperacji, że kto wie, może bym się skusiła na zakup z katalogu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
widze ze nie tylko ja mam takie problemy z ciuchami-bluzki to jeszcze nic,zazwyczaj sie zbiegaja w praniu,ale znalezienie spodni w rozmiarze 34 ktory nie bedzie pozniej spadal?
przezemnie przelatuja prawie wsyztskie spodnie,nawet takie ktore podczas mierzenia w sklepie zapinalam ze wciagnietym brzuchem ![]() w orsayu sa prawie same sztuczne rzeczy,ale w malych rozmiarach,mozna spodnie znalezc ![]() w h&m(tylko w wwie)jak posuzkasz to napewno cos znajdziesz w Kenvelo jest bardzo duzo malych rzeczy-ja kupilam spodnie i kilka bluzeczek. NeW Yorker jak najbardziej-gl rzeczy Fishbona ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
A czy w Łodzi są sklepy Kenvelo i NeW Yorker ?a jesli tak, to gdzie? Ja najbardziej marzę o kupnie czegoś eleganckiego, kostiumik, spodnium czy jakaś sukienka tzw."przy ciele"A tak między nami, nie uwazam się za chudzinkę, wręcz przeciwnie chcę schudnąć po cm. w pasie i biodrach. No, ale może ja jestem od Was jednak tęższa. Nie zawsze wchodzę w 34 rozm. Róznie to bywało, czasami dobra na mnie była 36 a czasami 34 musiałam zwężać. Zalezy to od firmy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Tego sklepu Kenvelo to nawet nie znam
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
w katalogu quelle jest duzo ciuszkow w rozmiarze 34
ja mam 36/38 kupuje tam i sa ok. Przejrzec zawsze mozna
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Vilandro, New Jorker w Łodzi jest napewno w Galerii Łódzkiej
![]() Dziewczyny, życzę powodzenia w szukaniu ubrań. Moja koleżanka ma ten sam problem (do tego jest malutka) i biedna też czasami szuka w sklepach dla dzieci ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Znam to niestety gdy chcialam przed ślubem kupić białe buty to nigdzie nie mogłam dostać rozmiaru 34-35 i wszyscy sprzedawcy odsyłali mnie do sklepu dla dzieci. A jakie były problemy z ubraniem do cywilnego i suknią, wszystko trzeba było szyć - żadna krawcowa nie chciała się tego podjąć. A frak w którym miałam iść do cywilnego wykańczała na półgodziny przed ślubem - horror. Czemu my małe chudzinki musimy mieć takie problemy. Gdy kupuję spodnie 32 to są tak straszliwie długie że przynajmniej 20 cm muszę je skracać - na kogo oni to szyją.
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za rady, zawsze to jakaś pociecha, że nie jestem osamotniona w tym może nie wielkim, ale zawsze problemie. Byłam dzisiaj w GC, owszem są butiki gdzie można dostać małe, ładne ciuszki, ale te ceny......ręce opadają. Żakiecik w Zarze, nic nadzwyczajnego prawie 500zł. To więcej niż moja miesięczna pensja. O cenach w innych firmowych butikach nie wspomnę. Wpadłam w depresje, kupiłam –nastą koszulkę w Pretty Girl (tylko to mogę kupić bez problemu) i wysłałam Totka w nadziei, że kiedyś kupię sobie kostiumik z Hery lub Moltona.
Dajcie znać jak byście znalazły coś eleganckiego i w przystępnej cenie. Jeszcze jedno, chuda, szczupła to pojęcie względne. Jakie macie wymiary, jeśli to oczywiście nie tajemnica? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Widze, ze nie tylko ja mam problem z kupowaniem jakis eleganckich ciuszkow na siebie w malym rozmiarze. Tylko, ze ja dodatkowo mieszkam w malym miescie i o firmowych sklepach jakie Wy tu wymieniacie to nawet nie slyszalam
![]() Dlatego ubieram sie raczej na sportowo bo tylko to na mnie pasuje, a i tak za spodniami na lato 3/4 chodzilam 2 tygodnie bo wszystkie byly na mnie po kostki.Jedynie w firmowych sportowych sklepach moge kupic spodnie w wersji krotkiej inczej czeka mnie skracanie, a wtedy wiadomo traca fason, zwlaszcza dzinsy. Takze o eleganckich kostiumikach moge zapomniec ![]() Kupowanie z katalogu niestety odpada bo tak naprawde nigdy nie wiadomo jaki jest naprawde rozmiar danej rzeczy. ja musze przymierzyc sprawdzic jak sie w czyms czuje, nie umiem tak w ciemno... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
z katalogu zawsze mozna odeslac
a o ktore wymiary ci chodzi?? ![]() 163cm/45kg 85/60/85 i mimo tych bioder wszytsko przelatuje:/
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Ja mam ten sam problem, jednak w moim mieście nie mam zbyt dużego wyboru. A nie chce do końca życia chodzić w sportowych butach z kolekcji dziecięcej, bo tylko takie są na mnie dobre(ale aby takie zdobyć czeka mnie nie lada wyprawa po sklepach - bo "nie opłaca nam sie sprowadzać tak małych numerów, bo nikt tego nie kupuje")
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
bylam dzis w orasyu-niezle ceny za te sztuczne paskudztwa,dlatego od razu wyszlam
a bylyscie moze w Tally Weijl-tam jest duzo fajnych ciuchow-przynajmniej ja wychodze z czyms ![]() bylam tez w reserved-kupilam sliczny zakiecik dzinsowy na 2 guziczki z takim glebokim dekoltem-kiedys miala taki j.lo.i tak starsznie mi sie podobal ze stwierdzilam ze kiedys bede musiala taki kupic niestety najmniejszy rozmair to s-xs wogole z tego modelu nie ma-ale nie jest baardzo dopasowany,wiec calkiem niezle wyglada widzialam na wystawie w c&a przesliczne spodenki i zakiecik-za kilka dni mam zamiar go obejrzec i przymierzyc-na manekinie rozmiar wygladal na bardzo malutki-poza tym jest niedrogi-zakiet jakies 135,spodnie troszke wiecej-jak sie rozejrze to dam znac. ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Małe rozmiary eleganckich bucików produkuje "Ryłko" mam kilka par są świetne i malusie. W sklepie można poprosić sprzedawce by sprowadził taki mały rozmiar. Osobiście kiedyś wymieniłam z firmą "Ryłko" kilka listów w temacie założenia sklepu internetowego z nietypowymi rozmiarami czyli b. duże i b. małe, gdyż sprzedawcy nie zawsze chcą takie skrajne rozmiary zamawiać. Sklep ten już działa od pewnego czasu www.rylko.pl (sklep on-line). Są w nim rozmiary 33, 34, 35.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.