|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() zazdrosc z powodu sukcesów innych
Tak jak w temacie , sama nie wiem dlaczego ani jak się pozbyc otóż jestem zła , i popadam w przygnębienie jak słyszę że komuś ( z rodziny , znajomych ) sie udało zrealizowac plany , np że kuzynka sie dostała na studia etc .. wtedy zastanawiam się nad swoim życiem i uważam się za gorszą , mniej zdolniejszą która nigdy nie dojdzie do takich osiagnięc jak dana osoba
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: zazdrosc z powodu sukcesów innych
bardzo prosto najpierw zapytaj sie co chcesz od zycia, co jest dla ciebie wazne studia, rodzina, kariera, facet itd potem zrob sobie plan jak dojsc do wyznaczonego celu i po malu realizuj go jak bedziesz zadowolona ze swojego zycia to zniknie zazdrosc ze ktos ma lepiej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
jest tylko jeden sposób - musisz nauczyć się doceniać swoje sukcesy i zrozumiec ze nigdy nie będzie tak ze tobie będzie sie powodzilo a innym nie.
na forum nikt ci nie da rady co masz robic, sama musisz to rpzemyslec i dojsc do pewnych wnioskow..
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Najlepiej jest nie skupiać się na tym,że ktoś ma lepiej,bo odnosi sukces i jest zadowolony z życia,bo tym bardziej popadasz w smutek myśląc dlaczego jesteś gorsza.A po co Ci to,ciesz się swoimi nawet małymi sukcesami.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Każdy czasem jest zazdrosny...
Chodzi o to, żeby brać tyłek w troki i realizować swoje marzenia, może stawiasz sobie za trudne cele... A może nie robisz wystarczająco dużo w celu ich realizacji (zwykle jednak chodzi o to drugie). Ja osobiście uważam, że zazdrość nie jest takim strasznym złem, o ile jest budująca ![]() Uszy do góry i walcz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
I podnieść samoocenę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
musisz sobie zrobic liste tego czego chcesz dokonać i dążyć do tego
wtedy z całaą pewnością ci sie uda a co do zazdrości to nic dziwnego sama nie raz jestem zazdrosna że innym udaje się więcej niż mi ale to daje mi motywacje do działania i udowodnienia przedewszystkim sobie że mnie też na to stać
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.