|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
1408
wiem,że ten wątek powinien byc na kulturalnym ,ale zauważyłam ,że tu jest więcej przeglądających , a ja liczę na szybka odpowiedź.
Oglądał ktos film ,,1408"?Dzisiaj mam wolne i postanowiłam ,że pójdę do kina.Tylko ,że o tej porze tam moze nikogo nie być(już nie raz się tak zdarzało).I nie wiem co zrobię jak będę sama na sali siedziała na tym filmie. A co o nim sądzicie???Bardzo straszny czy raczej przeciętny??Bo jak straszny to pójdę na film o pszczołach (chociaż nie bardzo mam ochotę). |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 1408
Oglądałam w sobotę, dla mnie raczej przecietny, nic takiego strasznego to w sumie w nim nie było i jak dla mnie to nie jest do końca zrozumiały
.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Zdecydowanie nie nazwałabym go strasznym. Ciekawy, zaskakujący w końcu to na podstawie opowiadania Kinga
Polecam
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam go jakieś 3 miesiące temu i zgadzam sie z ta opinia..polecam
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
ja oglądałam i nieszczególnie polecam. pomysł niezły i do czasu wejścia do pokoju ma się nadzieję, że film będzie przyzwoity, ale potem niestety już tylko w dół. wybrałabym coś innego;]
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez nie polecam, troche przekombinowany jak dla mnie a i na pewno nie jest straszny. W sumie to chyba nie powinien miec etykietki horror choc jak tak sie zastanowic to cięko jest mu przyznac inna kategorię
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się też zastanawiam nad wybraniem na ten film, tylko ciekawa jestem czy podobał się osobom które lubią filmy na podstawie książek Kinga (np. burza stulecia, miasteczko salem, szpital królestwo).
Nie nazwała bym Książek Kinga horrorami, dlatego wielu wielbicielom klasycznych horrorów King może sienie podobać, ja za to nie lubię typowych horrorów a uwielbiam Kinga.
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Typowy film Kinga.. Utrzymany w jego klimacie, czasem jak ktos jest strachliwy to mozna sie przestraszyc.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Czego tu się bać?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sie przestraszyłam na tym filmie
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to muszę sie wybrać.
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Film hmmm "tendencyjny", podobnych wiele ostatnio w kinach. Dla mnie nieciekawy, a i przestraszyć się nie było czego. Tak, jak napsiała powyżej Kiniaczek - na poczatku ma się nadzieję, że film się rozkręci, ale niestety tak się nie dzieje.. W sumie prawie zasnełam Może jestem zbyt wybredna...
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2007-11-29 o 08:40 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie sie podobal
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie film przeciętny. Bać się nie ma czego. Założenie było dobre jednak chyba nie do końca wyszło. Zresztą jak większość filmów o których gadają tygodniami przed premierą :/ W skali 1-10 oceniam 5
Jeśli tańczyłem to aż do zatracenia. Dałeś mi wino, wypiłem je do dna, a butelkę rzuciłem w twarz światu.....Na główce od szpilki tańczą dla mnie anioły. Jakże więc, spodobałem się Wam? Do gustu przypadłem ?
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nie jest to typowy film na podstawie Kinga, nie ma się czego bać. Pomysł bardzo ciekawy, aczkolwiek w miarę upływu czasu poziom filmu się obniża. Przereklamowany, ale warty obejrzenia. Najbardziej podobał mi się motyw z oknami.
PS. Tłumaczenie, że tu jest więcej przeglądających, nie jest żadnym tłumaczeniem. Na pierwszej lepszej stronie www poświęconej filmom można znaleźć podchodzącą pod profesjonalną recenzję filmu.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2007-12-10 o 16:44 Powód: korekta |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
zakręcony
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Jest parę momentów 'strasznych', sam pomysł na film jest ciekawy, jest odskocznią od typowych horrorów ostatnich czasów (polecam zwłaszcza tym, którym przejadły się już małe, czernowłose dziewczynki
), aczkolwiek arcydziełem nie jest. Można iść od tak, dla relaksu, jednak nie liczyć na to, że po wyjściu z kina nasuną się głębsze refleksje (no, możemy porozmyślać o co naprawdę chodziło w zakończeniu filmu).
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie nie byl to film szczegolnie straszny,aczkolwiek tez uwazam,ze byly niezle momenty
Film dobry dla wielbicieli Kinga.Juz jakis czas temu czytalam opowiadanie-bardzo mi sie podoboalo,tym chetniej wybralam sie na film.Dobra obsada,dobra gra.Ja nie zaluje,warto bylo
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
ksiązki nie czytałam, zresztą, nie wiem, czy wstyd czy nie
przyznac się do tego, ale nigdy nie czytałam niczego, co byłoby Kinga. Film kojarzy mi się z Lśnieniem (ale który lepszy, mówić, naturalnie, nie potrzeba), oczywiście. Ogólnie, nic wstrząsającego, zakończenie dość przewidywalne, film chwilami upierdliwy , i tendencyjny też, ale spokojnie można się na niego wybrać. Ot, taki do obejrzenia, pozastanawiania się parę razy nad poszczególnymi scenami, a potem obraz właściwie śmiało może zatapiac się w mrokach pamięci. ;-) Raczej nie spływa po człowieku równie błyskawicznie jak MJM czy NW , ale długo w ludziu ;-) też nie siedzi. No i nieco podstarzały już Cusack.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Nie depcze krokusów
|
kleo - przez filmy z małymi, czarnowłosymi dziewczynkami, znajomi boją się mnie spotkać po ciemku
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
A mi sie film podobał, i nie nazwałabym tego filmu tendencyjnym, co najlepsze - film który mozna było sciągnąc z netu ma zupełnie inna końcówkę niż wersja kinowa
![]() Musze przeczytac ksiązke, zeby sie dowiedziec które zakonczenie jest prawdziwe ![]() Polecam film bo jest inny niz te wszystkie horrorki o duchach. 3ma w napięciu i zaskakuje
|
|
#22 |
|
Nie depcze krokusów
|
Kasiu, a czym się różnią te wersje? Możesz napisać na biało, żeby ci co nie chcą, nie widzieli.
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
film wogole nie straszny ja to sie na nim smialam a z reszta wolalabym juz ogladac ten o pszczolach niz ten naprade nie warto:/
|
|
|
#24 |
|
Wtajemniczenie
|
ehh oglądałam dziś i żałuje straconego czasu, w ogóle nie przypadł mi do gustu.
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie się nie podobał
dawno nie widziałam takiego beznadziejnego filmuw ogóle to nic mi się w nim nie podobało... |
|
|
|
|
#26 |
|
Wtajemniczenie
|
LIpa jak wtenczas:|
Już chyba lepiej obejrzec "film o pszczołach" <lol2> Dobrze ze byłam z TŻ w kinie bo gdyby nie on to bym z pewnością zasnęła: |
|
|
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
Też osobiście mi się nie podobał. Z tego co słyszałam wersja reżyserska kończy się- jak dla mnie- lepiej niż kinowa, ale tak czy tak liczyłam na coś ciekawszego. Dopóki nie znalazł się w pokoju myślałam, że nawet będzie nieźle, ale moje nadzieje okazały się płonne
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Wtajemniczenie
|
Film denny jak cholera,naprawde nie traćcie czasu dziewczyny
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też nie przypadł do gustu...
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zagapiłam się i przestali grać w kinach, ale kupiłam sobie z gazetą żeby mieć co oglądać w długie zimowe wieczory.
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.

.

Polecam