|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Paryż
Witam dziewczyny, może któraś z was była, bądź jest w tym mieście chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej, poza oklepanymi informacjami, z przewodników turystycznych, np jacy są ludzie i wogóle, czy miasto jest ładne, czy nie takie podstawowe informacje, ponieważ ja byłam, ale bardzo dawno przejazdem to tak, jak bym tam nie byłą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Paryż
Ja byłam dwa razy i stwierdziłam,że w Paryżu lepiej jeździć na skuterze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Paryż
MarTa51115 z tymi korkami ma rację, więc lepiej albo na rowerze/skuterze albo komunikacją miejską (w zasadzie metrem dojedziesz wszędzie, a jak nie, to masz do dyspozycji tramwaje, autobusy i pociągi). Z tym Luwrem to nie sądzę żeby 5 dni było potrzebne na jego zwiedzanie. Ja go zwiedziłam w kilka godzin. Ogólnie duzo zwiedzania, miasto jest śliczne, w miarę czyste i nowoczesne. Po angielsku powinnaś się dogadać w sklepach (mam na myśli jakies centra handlowe, sklepy z ciuchami itd.) i miejscach głównie nastawionych na turystów (np. Luwr
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.