Golenie ... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-20, 07:16   #1
Jackangela
Raczkowanie

Question

Golenie ...

Mam pytani jeśli chodzi o golenie intymne.
Czy powinnam tam wszystko ogolić.?
Czy mężczyźni lubią jak jest ogolone?
czy powinnam przed stosunkiem ogolić miejsce intymne ?
POMOCY

Kocham Cię
Ponad wszystko
Na zawsze...
Jackangela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 07:23   #2
Lucka91
Wtajemniczenie

Dot.: Golenie ...

a jak odpowiedzialabys na pytanie: czy kobiety lubia zolte buty?

nie ma odpowiedzi na to pytanie tak samo jak nie ma odpowiedzi na pytanie czy mezczyzni lubie jak kobieta jest tam ogolona.
Moge ewentualnie PRZYPUSZCZAC ze wiekszosc lubi, ale nie mozemy wiedziec jak jest z twoim facetem. Jesli masz z nim dobry kontakt (a pozejrzewam ze tak skoro juz chcecie zaczac/zaczeliscie wspolzycie) to go po prostu zapytaj.
Stary 2008-08-20, 08:14   #3
TATIANA27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jackangela Pokaż wiadomość
Mam pytani jeśli chodzi o golenie intymne.
Czy powinnam tam wszystko ogolić.?
Czy mężczyźni lubią jak jest ogolone?
czy powinnam przed stosunkiem ogolić miejsce intymne ?
POMOCY

w sexie nie ma zadnego znaczenia czy masz wygolone czy nie jezeli zle czujesz sie nie ogolona to nic ci nie stoi na przeszkodzie zeby to zmienic .A co do mężczyzn!!!!!kazdy ma inny gust ja mam wygolone i dla mojego TŻ to odpowiada wiec to jest tylko twoja decyzja .Tak jak zrobisz to bedzie dobrze
TATIANA27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 08:20   #4
Foka29
Zadomowienie

Jedni lubią blondynki inni brunetki... Tak samo jest z owłosieniem miejsc intymnych.
Zrób tak, żebyś Ty się z tym dobrze czuła.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 10:02   #5
agusiajnw
Zakorzenienie

Myślę że powinno się chociaż przystrzygać, bo z tego co wiem nikt nie lubi "buszu" w miejscach intymnych... Ja jestem zwolenniczką całkowitej depilacji ale to Twoja decyzja...
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 10:13   #6
cytryna21
Raczkowanie

ja nie golę się dla mężczyzny tylko dla własnej higieny. przez myśl mi nie przechodzi że w czasie miesiączki mogłabym mieć kocura na pipi. Tak jak koleżanka wyżej jestem zwolenniczką całkowitej depilacji. Z tego co rozmawiam z kolegami to też nie lubią kocurów, albo przystrzyżone, albo ogolone, lub paseczek (lub inny fikuśny wzorek) chyba większość facetów nie lubi po sexie oralnym pluć włosami lub wyciągać je z zębów! ale to kwestia indywidualna mężczyzny
cytryna21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 11:42   #7
Annabelle
Zadomowienie

cytryna21 i agusiajnw - ginekolog by was zabiła za taką opinię To znaczy, zależy jeszcze jaki. Ale te włoski chronią właśnie przed bakteriami, zarazkami i tymi podobnymi "stworkami".
Ale chociaż przystrzyc można, szczególnie jeśli chodzi o brunetki i szatynki, które mają tam dosyć "gęsto" )

Annabelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 12:01   #8
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Annabelle Pokaż wiadomość
cytryna21 i agusiajnw - ginekolog by was zabiła za taką opinię To znaczy, zależy jeszcze jaki. Ale te włoski chronią właśnie przed bakteriami, zarazkami i tymi podobnymi "stworkami".
Ale chociaż przystrzyc można, szczególnie jeśli chodzi o brunetki i szatynki, które mają tam dosyć "gęsto" )
ja wiem ze by zabił/a tylko że ja nie powiedziałam że golenie jest ok za względu na higienę, tylko estetykę. No w trakcie oralnego chyba ciężko by było facetowi, czyż nie?

P.S: a osobiście byłam już u wielu ginekologów i żaden nie zwrócił mi uwagi
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 13:03   #9
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Pokaż wiadomość

P.S: a osobiście byłam już u wielu ginekologów i żaden nie zwrócił mi uwagi
Mnie też nie.
A z tą higieną i ochronną funkcją owłosienia... W końcu nie biegam bez majtek, w brudnych też nie.... A czuję się zdecydowanie bardziej komfortowo i jak golę się od ponad dekady, tak nigdy nie miałam nawet głupiej grzybicy.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 13:35   #10
BlueAngel85
Raczkowanie

to chyba indywidualna sprawa to golenie wszystko jest dla ludzi przeciez jeśli oboje macie ochotę na to to czemu nie ja osobiscie estetycznie się przystrzyżam ale broń boże nie gole całkowicie - raz tak zrobiłam czułam się nie komfortowo, zrobiły się podrażnienia, poza tym TŻ powiedział że czuje się jakby kochał się z jakąs mała dziewczynką wiec musiałam znowu zapuścic... cytryna21 mój TŻ nie pluje po sexe oralnym włosami mimo wszystko troche włosków nie jest złe
Kto odejdzie, zawsze będzie sam.

BlueAngel85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 16:43   #11
ulinkaaa
Zakorzenienie

To indywidalna sprawa. Kazdy facet woli inaczej. Najlepiej zapytaj swojego Tz-ta
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 17:01   #12
Sirene
Raczkowanie

Ja to robię tylko i wyłącznie dla siebie. I to woskiem.
Robię sobie lolitke (cieńki pasek, bądz [to zależy od dnia] nieco grubszy), bo uważam, że tam powinno być trochę włosków . Jeśli chodzi o depilacje woskiem, to nie należy to do przyjemnosci, jednak efekt jest jak najbardziej za***isty. Trzyma się miesiąc. Wcześniej goliłam i po prostu tego nienawidziłam. Nie dość, że dochodzi sie do takiego stanu , że trzeba to robić codziennie, to te czerwone, nie raz swędzące, kropki.
A po wosku, elegancko, włoski słabsze.

Ale to indywidualna sprawa. Zapytaj swojego wybranka, co lubi, pokaż mu sie w tym i będzie w porządku
Pozdrawiam.
Sirene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 17:22   #13
Jackangela
Raczkowanie

zadam teraz głupie pytanie , ale ... co dokładnie oznacza TŻ ?

Kocham Cię
Ponad wszystko
Na zawsze...
Jackangela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 17:33   #14
nick_OLA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jackangela Pokaż wiadomość
zadam teraz głupie pytanie , ale ... co dokładnie oznacza TŻ ?
TŻ - > Towarzysz Życiowy
Byś zdołał nimi drugiego obejmować

Phil Bosmans
nick_OLA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 08:04   #15
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cytryna21 Pokaż wiadomość
przez myśl mi nie przechodzi że w czasie miesiączki mogłabym mieć kocura na pipi.
hah fajnie powiedziane

u mnie to zalezy od dnia czasami całkowicie wygolona, czasami mały paseczek. a Tż lubie te "odmiany"
Stary 2008-09-18, 13:57   #16
karuska88
Raczkowanie

ja mysle ze to indywidualna sprawa kazdej kobiety i jej TŻ. Jedni lubia całkiem ogolone inni nie. Ja osobiscie zawsze jestem ogolona bo czuje sie lepiej naz zarosnieta.
karuska88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-18, 18:37   #17
Anubisss
Przyczajenie

Uwazam ze powinnas ze swoim facetm pogadac o tym czy lubi "tak czy tak" jesli chcesz to dla niego zrobic...A jezeli Tobie to przeszkadza i czujesz sie mniej komfortowa to maszynka i jazda...
Anubisss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-18, 18:53   #18
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sirene Pokaż wiadomość
Ja to robię tylko i wyłącznie dla siebie. I to woskiem.
Robię sobie lolitke (cieńki pasek, bądz [to zależy od dnia] nieco grubszy), bo uważam, że tam powinno być trochę włosków . Jeśli chodzi o depilacje woskiem, to nie należy to do przyjemnosci, jednak efekt jest jak najbardziej za***isty. Trzyma się miesiąc. Wcześniej goliłam i po prostu tego nienawidziłam. Nie dość, że dochodzi sie do takiego stanu , że trzeba to robić codziennie, to te czerwone, nie raz swędzące, kropki.
A po wosku, elegancko, włoski słabsze.

Ale to indywidualna sprawa. Zapytaj swojego wybranka, co lubi, pokaż mu sie w tym i będzie w porządku
Pozdrawiam.
Woskiem robisz to w domu czy u kasmetyczki?? Bo jeżeli jest jakis specyfik do kuracji domowej to jak możesz podac to byłabym wdzięczna bo ja juz tez dostaje białej gorączki od tej depilacji maszynką a zwykły veet nie pomaga...
ale osobiście uważam że( nie wspominając że była masa takich tematów) że na zero oni lubią najbardziej. Mój tż ardzo lubi mnie tak głaskac jak jestem taka gładziutka:P ale kwestia gustu
SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-18, 18:56   #19
crippled
Wtajemniczenie

Ja mam zawsze zostawiony cienki pasek (na nim włoski skracam nożyczkami zeby nie były za długie ) Jakoś na łyso nie moge bo czuje się..łyso

Wszyscy znani mi faceci wolą jeśli kobieta nie ma 'tam' włosów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-18, 20:02   #20
Basia24
Raczkowanie

Ja uzywam krem do depilacji TANITA i poki co jestem nawet zadowolona, chociaz wloski za szybko odrastaja, sprobuje wkrotce sama sie wywoskowac bo ogolnie nie przepadam za ta czynnoscia, ale lubie na gladko
Basia24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-18, 20:58   #21
Sirene
Raczkowanie

SzKlAnEczKaaaa1212 przepraszam, ze tak dlugo nie odpowiadalam.
Ja woskuje sie u kosmetyczki , bo sama niestety rady dać nie moge Woskuje tez twarz i jedna powiedziała mi , ze na krostki dobry jest spirytus. Ale tego nie ejstem w stanie potwierdzic. Lecz chyba chodzilo o spirytus. Musialabys sie kosmetyczki zapytac, bo ja niestety jestem niesystematyczna i robilam to moze raz. Jednak miedzy woskiem a goleniem jest roznica, wiec nie wiem czy moze to dac rade. Chodzi o to ze przy wosku sie wyrywa wloski dlatego lepiej dzialaja kremy opozniajace wzrost wlosa i takie tam
Pozdrawiam.
Sirene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-27, 21:41   #22
aAsicAa31
Raczkowanie

ja się tam depiluję bo czuję się z tym o wiele lepiej , ale to zalezy od mezczyzn jakie wola, choc z moich rozmow uwazam, ze oni wola depilowane, ale to sa rozne gusta
Stary 2008-09-28, 09:37   #23
sweetpinky
Zakorzenienie

heh zapytałam męża
otóż ogólnie nie ważne jak jest ogolona byleby była. Tak więc czy zrobię paseczek czy ogolę się na łyso to nie ma żadnej różnicy dla niego.
Ja osobiście od dłuuugiego czasu wygalam się całkowicie, bo rzeczywiście przeszkadzają mi włosy np. przy miesiączce, zresztą czuję się tak jakby czyściej.
Za to np. raz mój mąż powiedział coś takiego do swojego kolegi, gdy tamten zapytał się czy nie czuje się tak jakby kochał się z dzieckiem
mój mąż powiedział, że przez myśl mu nie przeszło, skoro ktoś ma takie zastrzeżenia to znaczy, że musi o tym myśleć.
Moim zdanie to tak jakby kochać się z facetem z ogolonymi jajkami i wyobrażać sobie, że to mały chłopiec, chore jak dla mnie

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-28, 09:58   #24
aAsicAa31
Raczkowanie

Niektóre nie depilują się, ale to nie oznacza od razu, że dziecko, może po prostu czują się lepiej. JA wolę mieć wygoloną, też czuję się czyściejsza, a przy miesiączce(akurat dziś dostałam ;/) lepiej mi używać tamponów .

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości