![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
studniówka
Dzien dobry Wizazanki,nie bardzo wiem na ktorym forum umiescic ten post-wiec umieszczam na plotkowym(pytania z kilku dziedzin)
![]() W tym roku czeka mnie studnioweczka 1)Macie jakies ciekawe zdjecia sukienek,kroje?Pomysly na kolor?Klasyczna czern czy to moze zbyt oklepane? 2)Dodatki-jakie buciki,torebeczke? 3)Makijaz-jasny,delikatny czy przydymione oczy?Foteckzi mile widziane ![]() 4)Fryzura hmmm nie mam pojecia jaka. 5)Przesady itp Zalaczam swoje fotki-cera jasna,ale nie blada,oczy intensywnie zielone z dlugimi,gestymi rzesami wlosy w tej chwili do lopatek,z przodu lekko wycieniowane,lekko falowane-gdy beda dlugie zwina sie w grube, ciezkie loki. ![]() gdyby byly potrzebne zdjecia sylwetki to tez posiadam ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: studniówka
dorzucam jeszcze zdjecie oka-moze jakies propozycje makijazu?
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
podbijam
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witaj Estello
![]() Dość wcześnie zaczynasz interesowac się tematem, ale to dobrze. Jesli masz długie włosy lepszy będzie kok. Ja byłam na dwóch studniówkach, trzy lata temu jako osoba towarzysząca i w tym roku na swojej ![]() ![]() Buty najlepsze takie z obcasem około 5 cm. Niektóre dziewczyny miały dwa rodzaje butów, wysokie 8-10cm do zdjęć i poloneza i niższe do tańca. Makijaż nie powinien moim zdaniem być za mocny!! Po co się postarzać. Mi się oczywiście w sklepach nic nie podobało, a nie miałam 1000zł w kieszeni, więc sama zaprojektowałam mój strój, a za materiał i uszycie zapłaciłam łącznie 180 zł!! Ja się na swoje świetnie bawiłam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ja sie interesuje bo wybredna jestem i napewno zadnych butow nie znajde:/ boska jest ta 3cia,4ta i 6ste sukienki,mniam mniam,tylko skad ja takie wezme? znacie jakies adresiki w Warszawie? a co do szycia,to z jakiego materialu najczesciej robi sie takie sukienki?moze zna ktos jakas dobra krawcowa(oczywiscie z wwy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
witam
ja studniówke miałam 6 lat temu i od tego czasu bardzo się wszystko zmieniło.stroje odważne ,balowe,makijaże wyraziste,super fryzurki. nie wiem czy to dobrze czy żle ale wiem ,że wiekszośc nauczycielek przy tegorcznych maturzystkach wygląda jak sierotki. według mnie nie należy przesadzać bo wiekszośc dziewczyn na studniówce wygląda na 10 lat więcej niz mają. żałuje bardzo ,że nie ma bali pomaturalnych bo wtedy można by zrobic super imprezkę z jakimiś odjechanym ciuszkami. mozna by poszaleć bez obaw ,że jakas nauczycielka z zazdrości nas obleje na maturze ![]() fajnie by pomyslec na ciuszkiem oryginalnym a jednocześnie stosownym do wieku i okolicznosci . pozdrawiami paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
![]() Estella napisał(a): > a co do szycia,to z jakiego materialu najczesciej robi sie takie sukienki? Wydaje mi się, że te sztywniejsze sukienki robi się z tafty, atłasu, a te wiotkie z żorżety i szyfonu. Też Cię namawiam na szycie - sukienka będzie tańsza, bardziej oryginalna i lepiej dopasowana do figury. Poza tym większy będzie wybór kolorów. Nie określiłaś z góry co Ci się podoba, więc wklejam troszkę zdjęć sukienek innego typu, niż moja poprzedniczka (mam nadzieję że mi się uda, robię to po raz pierwszy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A na dodatki, fryzurkę i makijaż przyjdzie czas, gdy wybierzesz krój i kolor sukienki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
Czesc,
ja miałam studniówke w zeszłym roku i wyglądałam, jak na zdjęciu, które załączam. Jest tez drugie, na którym widać twarz z bliska, więc mozesz obejrzeć makijaż.Był brudnorózowy. Robiłam go w salonie kosmetycznym, czyli nie zwykłym podkładem, ale samym pigmentem, przez co trzymal się swietnie cała noc. Zapłaciłam około 60zl, ale byłam zadowolona. Jeśli będziesz wybierać salon kosmetyczny, to zapytaj czy malują samym pigmentem czy podkladem, takim, który każdy może sobie kupić w sklepie. Szyłam suknie w salonie sukien slubnych, zapłacilam około 800 zł-doklanie nie pamietam. Była z lekko połyskującego materiału-chyba satyna, na to była zarzucona złoto-platynowa koronka. Miała podwójną warstwę halek, bo chciałam, zeby ładnie stała, jednak kola nie polecam, bo niektóre koleżanki miały i narzekały, że im się obasy zawadzają, przez co można było upaść. Jesli chodzi o buty, to nie zakładaj zbyt wysokich, bo spod sukni i tak nie widać, a będzie Ci wygodniej. Dobrze, jeśli będą z paseczkiem, a nie pełne czułenka, bo podobno w czułenkach nogi puchną. Niech to będą skórzane buty, wczęsniej rozchodzone w domu, będziesz miała pewnośc, że są wygodne. Jeśli chodzi o fryzure-koki kojarzą mi się juz z dojrzałymi babkami. Lepiej zebrać coś na czubku głowy, ale ogolnie reszta włosów lużno opadająca na plecy. Ja mam proste, ciemne włosy, ale na stdniówkę pokręciłam i zrobiłam jasny balejage. A! jesli to możliwe, niech Twoj partner ma koszule i krawat w kolorze Twojej sukni.Efekt jest zachwycający. Moj chłopak miał czerwoną koszulę i czerwony krawat. Nie mogę Ci przesłać jego zdjęcia, bo by się złościł, że pokazuje komuś nieznajomemu. Zrób sobie też jakieś fantazyjne paznokcie z wzorkiem. Jeśli chcesz, możesz skopiowac moją suknię. Jest niby prosta, ale zrobiłamprawdziwą furorę na studniówce. Potem przez tydzien w szkole każdy mnie zaczepiał i mówił, że fajnie wyglądałam. No i jak już napisałam, wszystkiwgo dopełniła czerwona koszula mojego ukochanego. Wyglądaliśmy razem zachwycająco ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
witam
Sorry ale jestem chyba z innej epoki ale gdyby moja córka przyszła do mnie po 800 zł za sukienke na studniówke to chyba wybuchnęłabym gromkim smiechem. a co do makijażu to o co chodzi z tym pigmentem? paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
moja klasa miała studniówke rok temu, ale zgadzam się z tobą, jeżeli bym szła to za kiecke nie mogłabym dać więcej niż 150 - 200 zeta
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
a co do ubioru to może jakieś eleganckie spodnie, wtedy można się wyróżniać, bo wszyscy w sukienkach przyjdą,n o, ale takie naprawde eleganckie i jakaś szałowa bluzka
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
to teraz ja słówko od siebie
![]() jako zwolenniczka PROSTYCH a zarazem ORYGINALNYCH strojów pozwoliłam sobie wyszukać kilka sukienek, które mi się podobają. oczywiscie niekoniecznie widzę sukienkę studiówkową w kolorze czarnym [takie zdjęcia akurat były]. takie sukienki mozna uszyć za "do 200 zł" ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ładna bylaby też sukienka w modnym ostatnio chińskim stylu, tylko istnieje ryzyko, że w tym roku bedzie dużo Chinek. ja sobie sprawiłam ostatnio chińską bluzeczkę. czarna w czerowne kwiatuczki.. dałam za nią całe 30zł!
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
myślę, że to kwestia zasobów finansowych Paulo.
trzeba być tolerancyjnym.. nie.. tolerancja to złe słowo.. otwartym?? hmm.. też nie za bardzo.. dla niektórych 2.000 za sukienkę to mniej niż dla innych 200. jeśli kogoś stać lub też jego priorytetem jest akurat taki rodzaj wydatków... wolny wybór.. Oriflametce mogło zrobić się przykro.. mi też było przykro jak moja koleżanka wytykała mi moje drogie [wg. niej] stroje. kiedy sobie kupowałam sweter w Benettonie, albo coś w tym guście. tylko, że sweter służy mi do dziś - od 3 lat.. więc owe 100 parę złotych nie poszło na marne.. każdy ma jakieś tam priorytety, potrzeby a ponadto budżet.. i nie zaglądajmy innym do ich portfeli.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Sarenko, ta przedostatnia jest sliczna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Ojj Estellka fajnie że podjęłaś ten temat
![]() Mnie również czeka studniówka w tym roku (a właściwie dwie ![]() Tak więc dziewczyny jeśli macie jakieś fajne (proste, ale zarazem oryginalne i niebanalne) propzyjce makijaży, fryzurek i sukienek.. wklejajcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
strrasznie spodobala mi się ta sukienka. chciałabym mieć taką. mogłaby sobie wisieć w szafie - ot co
![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
wobec tego - jeszcze kilka przeróżnych kreacji
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
ta różowa podoba mi się z fasonu.. ale mogłaby mieć taki sam material na górze jak na dole.
![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
witam
nie napisałam niczego co mogłoby sprawic przykrośc Oriflametce.wyraziłam tylko swoją opinię. ja tez mam bogatych rodzicow ale nigdy w życiu nie wydałam i nie wydam tyle kasy na kiecke. dla mnie to nie kwestia zasobów finansowych ale zdrowego podejścia do sprawy. paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
witam
poza tym uwazam,że nie sztuka jest się ubrać za kupe kasy ale wydać mało a wyglądać oryginalnie. a w tych sukienkach nie ma oryginalnośći gorset i rozszerzany dół,wiem ,że teraz taka moda ale nie można za nią ślepo podążać. paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
paula78 napisał(a):
> teraz taka moda ale nie można za nią ślepo podążać. Dlaczego nie można??? A mi się takie właśnie podobają, a że modne, to miałabym zrezygnować? Gdybym oczywiście szła na studniówkę. ![]() Nie tyle nie można, co nie trzeba. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Witam
![]() Zamieściłyście piękne sukienki ![]() ![]() Nie wiem Estello gdzie urządzacie Studniówkę, ale pamiętaj, że jest to Twój pierwszy bal - i taki powinien pozostać charakter stroju, uczesania. Jeśli chodzi o makijaż, to też odradzam jakieś ostre kolory czy przerysowane elementy. Jesteście bardzo młode i to jest wasz największy atut - świeżość, młodość bronią się same ![]() Co do kwestii finansowej, to też uważam, że to jest kwestia bardzo indywidualna. I nie powinno się rozstrzygać kto za ile powinien się ubierać. I nie jest prawdą, że "nie sztuką jest ubrać się za duże pieniądze". Moim zdaniem, jest to kwestia wyczucia stylu a nie pieniędzy. Znam kobiety i dziewczyny, które za stosunkowo niewielkie pieniądze ubierają się pięknie, stylowo i oryginalnie. Ale też znam takie, które z wielką kasą wyglądają jak sierotki Marysie. Dziewczynom z Warszawy i okolic polecam „Centrum Mody” koło Nadarzyna – od Janek, w kierunku Nadarzyna to jest jakieś 5 km, może mniej – taki niebieski budynek. Mają tam ogromny wybór pięknych sukien balowych, studniówkowych różnych firm po bardzo konkurencyjnych cenach, w stosunku do wszystkich galerii. Serdecznie pozdrawiam ![]() AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
paula78 napisał(a):
> poza tym uwazam,że nie sztuka jest się ubrać za kupe kasy ale wydać mało a wyglądać oryginalnie. nie zrozumiałaś co napisałam. "Kupa kasy" to pojęcie względne. jeśli dochód rodzinny to 50.000/miesiąc - sukienka za 800zł dla córki to nie "kupa kasy" zważywszy, że to jej 1wszy bal.. czy jeśli ktoś zarabia tyle ma kupować tanie rzeczy tylko dlatego, żeby inni nie przewracali oczami?
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki, wtrącę się nieco
![]() Osobiście uważam że Paula ma bardzo duzo racji w tym co mówi - i wcale nie chodzi tu o zagladanie do czyjegoś portfela czy kogoś stać na sukienkę za 1000 zł czy nie. Moja studniówka była już dawno, chyba z 8 lat temu ![]() ![]() ![]() W sumie jak czytam to sobie teraz, to myślę o rety jaka stara już jestem ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Smoczyca napisał(a):
> I trochę niepodoba mi się klimat w jakim jest organizowana studniówka. Zresztą moje podopieczne maturzystki same to potwierdzały, że impreza robi się straszliwa, niektóre już dwa tygodnie przed nie chodziły do szkoły, bo solarium, kosmetyczka, masaże, krawcowa i przymiarki, próbny makijaz i próbna fryzura, aha no i pznokcie! Słuchałam jak bajki o żelaznym wilku i myślałam kurcze do ślubu się przygotowują czy studniówki? A moim zdaniem fajnie, że są sukienki itd, ale też żeby zawalać szkołę dla fryzjera, krawcowej, kosmetyczki? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
hmm a ja uważam ze forma i caly ten szum wokol balu stodniowkowego (makijaz, fryzura, sukienka buty - rany bosskie
![]() ![]() ![]() Jak sobie przypomnę moja studniowkę i bal dla mlodszych rocznikow ktory tradycyjnie odbywał się dzien później w tych samych dekoracjach to doznalysmy szoku ![]() ![]() Poprzedniego roku jak ja bylam tym "mlodszym rocznikiem" mającym impreze po balu studniowkowym, na sali nie bylo ani jednej nieprzebranej osoby. A skoro te laski sie odstawily jak stróz na Boże Cialo na taki hmm bal "z przymrużeniem oka" to szczerze mowiąc nie zaluje ze ich nie widzialam roz poźniej na tej studniowce - chyba mi byloby żal, ze forma przerosla treść ![]() ![]() ps do Estelli - tylko plizz - fryzura taka zeby Ci twarz odslaniala, bo na pierwszej focie wygladasdz strasznie powaznie (na dwadziescia kilka lat), jak odslaniasz twarz to o wiele mlodziej ![]() no i ps2: o rany jak mi sie nie podobają suknie z gorestem rozszerzane dolem ...
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Re: studniówka- chyba się starzeję ;) raczej na pewno :D
A mnie się zdaje, że jakaś strasznie starawa jestem
![]() ![]() ![]() Ja pamiętam swoją studniówkę, hmm i to, że jakoś strasznie tego nie przeżywałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I wszystko to pewnie jest sprawą zmieniających sie obyczajów, ale wyrażę swoje zdanie, że mnie się moja studniówka bardziej podobała ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, które studniówki maja za sobą i te co przed sobą ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Palomino zgadzam się z tym co napisałaś i podpisuję się pod tym wszystkimi czterema kończynami - to straszne, że tak to wszystko się zamerykanizowało. Bardzo mnie śmieszy na filmach Amierikanskich, że dziewczyny wybierały sobie suknie takie sylwestrowo-ślubne i na jeden dzień robiły z siebie wielkie damy, którymi nigdy nie były.
Ja jestem przekorne stworzenie i na przekór wszystkim włożyłabym krótką sukienke, przepiękne są pierwsze fotografie zaprezentowane przez Sarenkę, mnie bardzo podoba się nr.1 ta czarno-biała i nr.5 czarna z maleńkim dekoldzikiem. Dziewczyny trochę luzu. Straszliwie rozśmieszyło mnie to, że JUŻ teraz obmyślacie w co to ubierzecie się za kilka miesięcy. Ja przed własnym ślubem nie robiłam tyle zachodu co wy przed zwykłą szkolną imprezką, myślałam o kreacji dopiero na tydzień przed terminem,a makijarz wymyśliłam w dniu ślubu i nic się nie stało, korona z głowy mi nie spadła, nie chciałam myśleć o żadnych przygotowaniach bo to tylko jeden dzień, który szybko minął. Nie martwcie się tym jednym dniem jak szybko przyszedł tak szybko minie i zaraz o tym zapomnicie, a potem będziecie się śmiać z siebie, że było tyle halo o nic.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.