|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Henna do brwi
Mam czarne rzęsy i brwi, nie ciemne, czarne! ale moje włosy są średni blond. Nigdy ich nie farbowałam ani nic z tych rzeczy. To wygląda niezbyt naturalnie i zdarza sie że ktoś krzywo spojrzy. Mam taki pomysł aby kupić brązową henne i właśnie chciałam się zapytać czy to jest tak jak z farbowaniem włosów że po pewnym czasie będą odrosty? Czy może to sie samo zmywa po pewnym czasie, po jakim czasie? No i do tych pytanie którzy zaprzestali tego zabiegu: [gdyby mi sie brąz nie spodobał] czy wasze brwi wróciły do koloru i wyglądu który był przed? Bo nie chciałabym aby moje lśniące brwi po kilku zabiegach zmieniły się w szaro-bure gasieniczki o.O i tym samym do końca życia byłabym zmuszona używać henny. Naprawde się tym martwie bo osoby które farbują włosy nie wracają do koloru przed.
Proszę o odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Henna do brwi
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja stosuję brązową hennę na brwi - przez pierwsze dwa dni kolor intensywny (ale nie aż tak, że każdy najpierw widzi brwi, a później dopiero Ciebie
![]() po spraniu henny kolor brwi jest naturalny ![]() żadnych odrostów nie ma ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-08-19 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dobrze rozumiem, że Ty chcesz potraktować brwi henną tylko dlatego, bo ludzie się krzywo patrzą?
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
na pierwszy raz radziłabym Ci pójść do kosmetyczki
![]() ja też kiedyś chciałam sobie sama nałożyć hennę - kupiłam jakąś dziwną, efekt po wymieszaniu był bordowy ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ok, dzięki. Tyle mi wystarczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
mi się wydaje że nie da rady rozjaśnić tak brwi tak samo jak nie dałoby się zwykłą farbą rozjaśnić czarnych włosów na blond
poza tym te włoski bardzo szybko się wymieniaja na "nowe" - żadnych odrostów byś nie zauważyła bo po prostu henna zeszłaby razem z włoskami, pojawiłby się nowe, niepokolorowane a z reszty by się zmyło i ślady po hennie by nie było henna utrzymuje się od ok.2 tygodni do miesiąca może kup sobie taką paletkę essencce w drogieri naturze, do brwi - koszt 10zł i pomaluj włoski jaśniejszym odcieniem, to powinno pomóc bo coś mi się wydaje, że rozjaśnianie tych włosków mogłoby się skończyć ich kompletnym wypadnięciem (raz kapnął mi rozjaśniacz do włosów na brwi, dosłownie na pare sekund i starłam go z paroma włoskami...)
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
możesz też spróbować przemywać brwi wodą utlenioną chociaż to podobno niszczy, ale skoro włoski i tak się wymieniają ciągle to co Ci szkodzi spróbować
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.