|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jaki kosmetyk matujący na skórę trądzikową?
Dzień dobry!
Mam na imię Ania,mam 16 lat i borykam się z trądzikiem w postaci krostkowo - grudkowej. Od miesiące przyjmuję tetracyklinę, dodatkwoo biorę normatabs,a do stsosowania na skórę : normaclin, perakne żel (nowość), afronis oraz żel i krem na noc z fimry Iwostin Purritin. Niedoskonałości przykrywam korektorem w sztyfcie z miss sporty. Nie używam pudrów ani fluidów. Jednak chciałabym zacząć, aby ukryć te niedoskonałości. Interesuje mnie jakie kosmetyki własnie typu fluid, podkład są rekomendowane przez dermatologów. Słyszałam o produkcie BB krem. Czy mogę to stosować, a może poleci mi pani coś innego? Czy nie pogłębi to mojego problemu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki kosmetyk matujący na skórę trądzikową?
Poczytaj na KWC o kremach BB, to faktycznie dobre rozwiązanie, tylko wybierz dobrze, bo niektóre mocno rozświetlają i zamiast być matową cera się błyszczy. -.-
Chociaż ja po mojej cerze wiem, że im mniej makijażu tym lepiej. No i najlepiej jednak wybrać się do dermatologa-przez jakiś czas przy braniu tabletek wygląda się strasznie, ale potem efekty są naprawdę dobre. Problemy z cerą lepiej leczyć niż zakrywać.
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
było już tak duuuużo wątków o podkłądzie dla cery trądzikowej...
BB kremy mają mnóstwo silikonów i olejów w składzie, mogą pozapychać pory = utworzyć więcej krost. Chyba najbezpieczniejsze są podkłady mineralne (sypkie, ale bez talku i innych paskudztw) - dostępne tylko przez internet, poza jakimś jednym drogim wyjątkiem w sephorze chyba. Jest trochę zachodu z zamawianiem próbek, doborem koloru i formuły ale się opłaca, bo nie dość że z reguły nie ma w nich składników, które mogą cerze zaszkodzić, to jeszcze mogą pomóc w gojeniu tego, co już jest. Ale jest z tym trochę zachodu. Aczkolwiek jest na rynku trochę typowych podkładów antybakteryjnych, ale polecam użyc wyszukiwarki
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się, BB creamy są fajne, ale dla 'zdrowych' cer, bo niestety składy nieciekawe zwykle..
polecam minerały, z Annabelle Minerals osobiście wielbię zamów sobie próbkę korektora, wystarczy Ci na długi czas i próbki podkładów, w formule kryjącej ... są dostępne na stronie za ok 7 zł chyba, próbki są wydajne bardzo, spróbujesz i .. może pokochasz a cera się odwdzięczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Spróbuj produktów mineralnych, są bardziej naturalne i skóra lepiej je toleruje. Spróbuj również pudrów z cynkiem, będzie działał łagodząco.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.