![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
La Sposa - piękna, bez dodatków. Proszę o pomoc
Witam,
Podczytuję od dłuższego czasu Wasze porady wizażowe, ale nie mogę dla siebie nic dopasować, więc pokazuję teraz siebie ![]() ![]() Może coś mi wymyślicie, bo ja się trochę pogubiłam, a nie chcę wyglądac jak choinka ![]() Edytowane przez skrytka Czas edycji: 2008-06-08 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: La Sposa - piękna, bez dodatków. Proszę o pomoc
Śliczna. To model mecenas?
Dobrze, że planujesz tylko kolczyki, też bym nic więcej nie zakładała. W kwestii bukietu nie pomogę, bo w tych sprawach noga ze mnie ale proponuje zapytac ewalene na forum : Bukiety ślubne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Tak to mecenas, zachorowałam na tą sukienką i mam
![]() Mam też problem z resztą "wystroju" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Skrytka mamy na forum speca od florystyki i bukieciarstwa ewalena w tym wątku na pewno Tobie pomoże tak jak zrobiła to już innym dziewczynom
![]() Link do wątku:http://www.wizaz.pl/forum/showthread...45#post7602145 Twoja suknia rzeczywiście jest strojna i taki welonik "ala-mgiełka" będzie się najlepiej spisywał. Co do biżuterii dokładnie tak jak piszesz długie kolczyki będą pasowały, ewentualny naszyjnik nie powinien być zbyć ciężki i bogaty, ale w delikatnym łańcuszku też bym Ciebie wiedziała. ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
O dziekuję za przekierowanie i rady
![]() Nie przepadam za złotem, więc ewentualnie zastanowię się nad bransoletką z kryształków. Co myślicie? A jeśli chodzi o kolory, nie mogę się zdecydować, zastanawiam się nad różem, ale raczej takim złamanym, brudnym, albo pomarańczem, herbacianym. Mam brązowe oczy i cerę w odcieniu raczej żółtawym niż różowym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Wpadł mi jeszcze do głowy kolor łososiowy, który mógłby do Ciebie pasować.
Z bransoletkami jest tak, że zawsze trzeba uważać, aby nie zaciągały sukni i nie były naszą zmorą. Masz może przykładowe zdjęcie o jaki typ kryształków Tobie chodzi?
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
własnie sporządziłam zdjęcie moim kolczykom
![]() Masz rację z tymi bransoletkami, trzeba się liczyć zaczepianiem, a ja mam właśnie taki delikatny materiał , firankowy. Jeszcze nie kupiłam nic, wiec przemyślę sprawę. Ale jeśli już, to myślałam o takich kamykach jakie mam w kolczykach, tylko mniejsze, dużo mniejsze, szlifowane. Łososiowy lubię, no i chyba bardziej będzie pasował niż pomarańczowy. Tylko kusi mnie jeszcze ten różowy, trudno się zdecydować w takim przypadku ![]() No chyba że wybiorę na chybił trafił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Kolczyki są piękne i ślicznie odbijają światło
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]() Marta dziękuję za zainteresowanie ![]() A czy możesz jeszcze doradzic mi na jaką długość welonu się zdecydować, taki długi jak na zdjęciu, czy taki do bioder? Może masz jakieś doświadczenia wizażowe w tej dziedzinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Moje subiektywne odczucie mówi mi, aby welon był do bioder, dlaczego... otóż dłuższy welon zasłania Twój tren. W dodatku mgiełka jak i tren zlewają się i w rezultacie wydaje się, jakby tego materiału na ziemi było za dużo. Co innego gdyby owy tren wykonany był np. z tafty pokrytej koronkową warstwą z mieniącymi się drobinkami, wówczas mgiełka lekko by go przysłaniała, oddając całe piękno trenu. Krótszy welon będzie też praktyczniejszy jeśli chodzi o wywijasy na parkiecie. Chyba, że planujesz do Kościoła ubrać dłuższy a na sali podmienić na bardziej wygodniejszy.
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Tak też sobie to obmyśliłam, żeby mieć ewentualnie dwa welony, jeśli nie bedę mogła się zdecydować
![]() Jestem bardzo wdzięczna za Twoje uwagi ![]() wszystko sobie teraz przemyślę i wyjdzie tak ja trzeba ![]() taką stylizacją nie zajmuję się na codzień, więc kiedy przyszło co do czego miałam problem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tak jak ja ![]() kojarzysz moze taka na maksa zdobiona, w kolorze ecry w ksztalcie literki A kiece, ktora stala na manekinie obok tego a'la wybiegu?? to ta ktora ja wybralam i ona dopiero jest na maksa zdobiona... ![]() Do Twojej sukni swietnie pasuje ten welon ktory masz na zdjeciu a kolczycki sa po prostu ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A pewnie że to BIANCO, a co ciekawe na mojej sukience zaoszczędziłam tam ok 600 zl w porównaniu z Krakowem
![]() więc bardzo ich lubię ![]() Nie pamiętam sukienek z wystawy, bo ja byłam tam jakieś dwa miesiące temu przy zamamwianiu, teraz na przymiarkach pewnie się napatrzę dowoli. Z tym welonym to chyba zrobie tak że przymierzę wszystkie które mają i wtedy się zdecyduję, apanie tam są bardzo miłe więc myślę że pokażą co mają. Edytowane przez skrytka Czas edycji: 2008-05-20 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Panie sa mile ale nie do przesady co tez przeszkadzalo mi w innych salonach... i nie wciskaja Ci kitow ze w kazdej kiecce jest Ci swietnie. To kiedy masz pierwsze przymiarki???
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja miałam upatrzony model i szukalam sklepu gdzie bedzie najtaniej.
Zaczynam mierzyć dopiero pod koniec czerwca, nie mogę się już doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Co do welonu to podobno jeśli ktoś ma suknie z trenem to welon powinien być tej samej długości co tren. Tak radzą specjaliści... Ważne żeby był delikatny i nie przytłaczał.... Patrząc na Twoje zdjęcia Skrytko to dla mnie wyglądasz ślicznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlugie welony pasuja do kiecek ktore nie maja zdobionych trenow ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
W sumie tren mojej sukienki jest mało zdobiony, to raczej jest przedłużenie tej "firanki" którą mam od pasa w dół
![]() Na zdjęciu widac że tren łączy się z welonem, tzn jakby się mieszał z nim ![]() No już sama nie wiem.. Dziękuję daget ![]() A jeśli chodzi o długość welonu, to też mi tak panie doradzały, że albo taki sam jak tren albo do bioder, tzn do miejsca gdzie sukienka się poszerza ![]() Jeszcze mam zdjęcie katalogowe tyłu sukienki i zbliżenie kropek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Powiem Ci Skrytka, że masz super kiecke... ewentualnie widziałabym też tutaj taką delikatą woalkę ze stroikiem
![]() ... Ja osobiście do Kosciola welonu mieć nie będę, bo mam płaszczyk i to będzie już za dużo. Ale już ustaliłam, że jak będziemy na sali weselnej to zdejmę płaszcz i tym samym ubiorę delikatny welon o długości do łopatek, gdyż cały urok mej sukienki w dekoldzie na plecach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o welon to zdecydowanie do bioder - dlugi welon przy tej sukni nie ma sensu, tym bardziej ze masz tren.
Bukiet proponuje w kolorze brudnego rozu. Pozdrawiam - suknia sliczna ![]()
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
hej skytka, normalne wyglądasz lepiej niż ta modelka w tej suknii !!!! super!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
He he, dziękuję Biancaeva
![]() Szkoda że nie widziałyście pana młodego kiedy mnie zobaczyl na przymiarce, a ja specjalnie wybrałam sobie tę sukienkę jako pierwszą do mierzenia ![]() poprosiłam o welon a potem się pokazałam. Miał taką głupią minę że do końca dnia miałam ubaw z niego ![]() Zrobiłam niezłe wrażenie ![]() ![]() Zastanawiam się czy do takich kropek na sukience będzie pasowal bukiet z samej gipsówki. Jak myślicie? O kształt i charakter bukietu dopytam jeszcze ewalene ![]() Edytowane przez skrytka Czas edycji: 2008-05-25 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
A mnie się wydaje, że na szyji w tym dołku takim ładnie by wyglądał delikatny łańcuszek z kryształową kulką na środku - w nawiązaniu do kolczyków.
sugeruję kuleczkę z kryształków Swarovski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
![]()
Pięknie wyglądzasz w tej sukni!! Ja mam taką samą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
a tam, cokolwiek byś jeszcze do tego nie założyła i tak pięknie wyglądasz
![]() a będziesz miała okulary na ślubie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
super kiecka, super kolczyki pewnie ślub też będzie super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam bardzo za wszystkie pochwały
![]() Dobrze działają kiedy zaczynam się zastanawiać czy aby na pewno dobrze wybrałam sobie tę jedyną sukienkę. Ponoć często panny młode panikują, że nie podobają im się ich sukienki przed ślubem.. Powinnyśmy po ceremoni wklejać jeszcze swoje zdjęcia efektu końcowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
ile zapłąciłąś za tę sukni jeśli można widzieć bo ja po prostu się w niej zakochałam a nigdzie w necie nie ma jej ceny
![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ja w internecie znalałam tylko wzmianki od dziewczyn które chciały sukienkę sprzedać, że kupowały za około 4000 i coś ponad. Udało mi się znaleźć taniej, więc widać że tu sklepy mogą się między sobą różnic znacznie , mimo że to niby są sieci sklepów itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Cena sukni, według mojego rozeznania, (a podobnie jak Ty, zakochałam się w niej "od pierwszego wejrzenia") to koszt od 3700 zł do 4090 zł w zależności od salonu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.