|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wielki "dół" z powodu szkoły?
Cześć dziewczyny!
Mam nadzieje, że jakoś mi pomożecie od wczoraj mam wielkiego doła, łzy w oczach, nawet z nikim mi sie rozmawiać nie chce;( Zaczęła sie dryga klasa LO okazało się że mamy na południe kilka razy w tygodniu i kończymy pod wieczór, ja mieszkam 36 km od szkoły dojazdy mi zupełnie nie pasują, rano bede musiała w szkole półtorej godziny zcekać na lekcje, potem po lekcjach godzine na autobus i godzina drogi ![]() Nie wiem jak znajde czas na nauke i na spotkania z chłopakiem jeszcze. jakoś nie mogę się pozbierac, w klasie nie mam nikogo bliskiego gdyż jako jedyna z mojego otoczenia poszłam do tej szkoły, poza tym w wakacje codziennie wiekszość czasu spędzałam z chlopakiem teraz nie wiem czy wogole damy rady spotykac sie w tygodniu, jestem w jednej z najleszych szkół i mnóstwo nauki;( Nie mam już do niczego chęci ciagle bym tylko leżała w łóżku i się smuciał, co zrobic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: wielki "dół" z powodu szkoły?
Wszystkie klasy tak mają? Zawsze możesz się starać o przeniesienie do klasy, której plan bardziej by Ci odpowiadał. Myślę, że wzmą pod uwagę te 'zmarnowane' 2,5 godziny dziennie
![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
U mnie w Liceum wiele osob tak musialo robic i nikt nie marudzil.
Zawsze mozesz starac sie o przeniesie. Jak nie wyjdzie, to ta 2,5 godziny mozesz poswieciec na odrobienie lekcji, uczenie sie i wtedy masz mniej do zrobienia w domu. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
dasz radę, powodzenia
![]() Edytowane przez ViVian66 Czas edycji: 2014-04-26 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Też mam trochę 'doła' spowodowanego szkołą. Z jednej strony nie mam aż tak na co narzekać.
Plan w miarę, znajomych mam. Ale jakoś tak mi źle... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
W szkole, do której miałam dojeżdżać też tak jest. Klasy 1 mają na rano, 2 na popołudnie. Tak na przemian.
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z wyjątkiem, ze lekcje nudne, plan lekcji porównując do zeszłorocznego masakryczny, i znajomi - jeszcze wczoraj bylo wszystko ok, a dzis im odbilo ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
nie ma szans na zmianę klasy?
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dokladnie tak samo. Niby wszystko ok ale mam ochotę wyć ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Tak, ja mam to samo..
Zawsze lubiłam chodzić do szkoły... Podczas, gdy wszyscy narzekali, ja znajdowałam pozytywne strony i naprawdę lubiłam to wszystko... W tym roku odechciało mi się kompletnie, nie nauki, tylko po prostu nie czuję tego entuzjazmu. Przez wakacje strasznie się rozleniwiłam, kompletny luz, wstaję i chodzę spać kiedy chcę, na dodatek cały miesiąc bez rodziców, w towarzystwie. Można powiedzieć że mi odbiło i kompletnie przestałam poczuwać się do obowiązków. Tylko czemu teraz, w III klasie, kiedy najbardziej trzeba się wziąć w garść... No nic, muszę się wziąć za siebie i przypomnieć sobie, że jest coś takiego jak obowiązek... Pozdrawiam ;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
nie wchodzi w grę internat albo wynajęcie pokoju? 36 km to dużo, w mojej klasie w LO było sporo osób spoza miasta, ci którzy mieli daleko mieszkali w internacie, reszta męczyła się z dojazdami.
narazie może nie jest tak źle, ale pomyśl, co będzie późną jesienią czy zimą, wtedy dojazdy i czekanie na autobus będą dużo bardziej uciążliwe. co do chłopaka, to w tygodniu nie zawsze znajdziecie czas na spotkania.. będziesz w domu późno, a jeszcze trzeba znaleźć czas na naukę itp. mieszkając na miejscu chyba na to samo by Wam wyszło, spotykalibyście się w weekendy..
![]() |
#12 |
BAN stały
|
![]()
[QUOTE=Aralka;8861436]Też mam trochę 'doła' spowodowanego szkołą. Z jednej strony nie mam aż tak na co narzekać.
Plan w miarę, znajomych mam. Ale jakoś tak mi żle.. Hej.Ja mam tak samo jak Ty.Plan lekcji ujdzie w końcu mogłobyć gorzej.No ale klasa nie jest za fajna.Znajomych mam, ale siedme osób a reszta w ogóle odzywac się nie chce do mnie ![]() wiec dlaczego mi źle? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie możesz poszukać stancji? Sporo znajomych z mojej klasy mieszka/mieszkało na stancji, mieli po 25-40 km do szkoły. Czegoś nie rozumiem - jesteś w II klasie i nie masz nikogo bliskiego? A co to, pierwszą klasę przespałaś i z nikim nie rozmawiałaś, że nie znalazłaś przyjaciół? Przepraszam, że pytam, ale ja tez nikogo w klasie nie miałam, ciężko mi się nawiązuje znajomości nowe bo mam trudny charakter i robię złe pierwsze wrażenie (opinia przyjaciół) ale na początku drugiej klasy to już naprawdę czułam się z tymi ludźmi zżyta - gwoli ścisłości, na dyskoteki z nimi nie jeżdziłam, po szkole nie spotykałam bo tez dojeżdżam a rodziców mam konserwatywnych bardzo.
"When you loved the one who was killing you, it left you no options. How could you run, how could you fight, when doing so would hurt that beloved one? If your life was all you had to give your beloved, how could you not give it? If it was someone you truly loved?" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja teraz 3 Gim i te głupie testy. Wszystko tylko jęczą w koło, że trzeba się uczyć..., że nie ma czasu na spotkanie, bo nauka, ble ble... ![]() Jakiś wyścig szczurów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Wiadomo,że dół musiałaś mieć w końcu skończyły się wakacje,a Ty widywałaś się z chłopakiem,robiłaś co chciałaś,a teraz będzie ciężko,ale głowa do góry i pomyśl,że wiele osób ma tak samo ciężko jak Ty.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Miałam identyczną sytuację (35 km do szkoly, dwa autobusy na krzyz). Dałam rade 3 lata to Ty też dasz te dwa jakoś zmęczyć
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
A ja jestem załamana, bo wymyślili nam nowy program sprawdzający naszą wiedzę
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
A ja już sama nie wiem...
Plan mam dobry,ale klasa nie za fajna... Szczerze mówiąc to momentami tęsknię za gimnazjum i byłą klasą..
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Przenieść sie do innej klasy nie mogę bo nie zmienie przecież profilu, co do klasy to zżyłam sie z paroma osobami ale nie aż tak ze mogę nazwać to przyjaźnią, co do internatu to jest jeden ale tam isc nie chce towarzystwo jest to większość chłopców ze szkoły sportowej i jak słyszę co tam się dzieje to nie mam ochoty sie tam zblizac, trudno jakoś bede musiała to przebolec nie jestem pierwsza która tak ma...
Tylko ile to potrwa ;( |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dużo osób niestety tak ma z dojazdami. Ale mimo wszystko możesz jakoś sobie zająć ten czas, po szkole odrobić lekcje tak z grubsza czy przypomnieć sobie to, o czym było w ten dzień, nie będziesz musiała tego w domu robic, i wtedy może uda Ci sie spotkać z chłopakiem. A przed to tak samo w sumie, możesz też zabrać np książkę... u nas w szkole jest dostęp do neta w bibliotece, to naprawdę fajna sprawa, może u Ciebie też? Zamiast czekać na korytarzu, możesz sobie nawet pogadać z kimś na gg
![]() Zmiana klasy pewnie Ci dużo nie da, bez sensu z nowymi ludźmi, a i tak pewnie będziesz mieć problemy z dojazdem. A doła też mam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
ja tez mam dola
![]() nie chce mi sie chodzic do tej szkoly. wszyscy strasza, od fizy mam najdurniejsza babe w szkole, musze isc na piechote 20 min, a wczesniej chodzilam 3 ![]() ehhh ![]()
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że to kłopotliwe, ale da się przeżyć. Ja też przez 3 lata LO tak jeździłam. Miałam autobus o 6.40 rano (jak miałam lekcje na 8, czyli praktycznie 4 razy w tygodniu, chyba, że wyskoczyły jakieś zastępstwa) i miałam ochotę pozabijać tych wszystkich, którzy mieszkają 5 minut piechotą od szkoły i narzekają, jak to się nie wyspali ![]() ![]() A rano też musiałam często czekać na lekcje, bo np. jak miałam na trzecią lekcję, to jedyny autobus ode mnie jechał o 8 i czekałam w szkole od 9 do 10.45 na korytarzu. Także poznałam dobrze uroki dojeżdżania, czekania na przystankach na spóźniony autobus, kiedy koleżanki z klasy dawno już był w domu i jadły obiad. I powiem Ci, że po pewnym czasie staje się to normalne, przyzwyczajasz się, jak do wszystkiego innego. Teraz pracuję i wstaję jeszcze wcześniej, bo żeby dotrzeć na 7 do pracy muszę jechać autobusem o 5.55. Życie ![]() No, to idę spać już ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
nie ma co beczeć tylko brać sie w garść i zdać maturę. Idąc do szkoły nie w swojej miejscowości musiałaś się liczyć z tym, że tak to może wyglądać...nie ma rady....trzeba chodzić...no chyba, że się przeniesiesz do swojej miejscowości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A myślałam nad przeniesieniem sie do innej szkoły tam gdzie chodzi moj chłopak, maja lekcje zawsze na 8 i tak kończą lekcje że zawsze można zdązyć na autobus maja inaczje przerwy poukladane niz my, jednak to jest technikum i musiałabym pewnie zalicyc przedmioty zawodowe z pierwszej klasy i jeszcze jezyk niemiecki;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ech, współczuję, rzeczywiście plan niezbyt komfortowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.